Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Valná hromada Královéhradeckého KFS


Datum akce: 30.11.-0001

Z valné hromady KFS Královéhradeckého kraje

 

   Hradec Králové– V sále zastupitelstva Krajského úřadu se uskutečnila valná hromada Krajského fotbalového svazu Královéhradeckého kraje. Tohoto jednání se zúčastnili Roman Berbr (místopředseda FAČR), Petr Fousek (předseda organizačního výboru ME U-21), Jan Hořejší (sekretář Řídící komise fotbalu v Čechách), Michal Koťan (člen komise pro stadiony FAČR), zástupci médií a další hosté.  

   Předseda VV KrálovéhradeckéhoKFS VáclavAndrejs zhodnotil činnost VV a jeho komisí za období od 22. 2. 2013. V oblasti sportovně technické se daří   spolupráce s KFS Pardubicea společně se hraje Východočeský přebor dorostu či mezikrajské finále ZHL U10+11. Systémové změny v soutěžích dospělých jako např. herní systém 1. B tříd bude vyhodnocen na letním aktivu. KFS byl pořadatelem řady významných akcí i s celostátním dosahem jako je  Kouba Cup neoficiální mistrovství ČR U14, Pohár hejtmana či Regions cup a daří se mu udržet strukturu a početnosti soutěží mládeže. Významná je podpora FAČR, dále granty Královéhradeckého kraje a partneři KFS, když se  podařilo získat partnery pro všechny soutěže KFS. Nově byl založen Nadační fond na podporu mládeže, důležitou je podpora obcí, čerpání a využívání všech grantových a pobídkových grantů FAČR. Organizovány jsou meziokresní soutěže mládeže v hale i venku pro výběry OFS U10, 11,12 a13. Pravidelně se setkávají předsedové OFS s vedením KFS.  Činnost KFS je výrazně propagována v širokém spektru médií. Týdeník Fotbal v kraji nově vede Jan Střížka, roste sledovanost webových stránek. Letos se konal již 5. Galavečer KFS v Hradci Králové a byl hodnocen jako velmi úspěšný. Projekt Fotbal live je velmi prospěšný a zlepšila se kvalita videí. Důležitou je i spolupráce s FCHradec Královéa kluby KPŘČ, příprava společných projektů FCHradec Králové, Královéhradeckého kraje, Královéhradeckého KFS a dalších subjektů,  nově se rodí projekt regionální akademie.  Fotbal se potýká s nedostatkem rozhodčích, v současné době KFS disponuje cca 80 arbitry, funguje projekt Škola mladých rozhodčích i vzdělávání trenérů (školení, doškolení, semináře).  Počty členů v rámci KFS: 15.036 (stav k 31. 12. 13) a 15.993 (stav k 31. 12. 2014). se značným zastoupením mládežnických kategorií.  Od 1. 7. bude spuštěn významný přelomový projekt Fotbalová (R)evoluce, fungují grantové projekty minihřiště a Zelený trávník. Výrazně se zlepšila spolupráce FAČR a ŘKFČ s KFS Královéhradeckého kraje.  

  V rámci diskuze vystoupil Petr Fousek, předseda organizačního výboru ME U21, který prezentoval tuto významnou akci, shrnul základní informace a všechny přítomné pozval na zápasy konané v Čechách i na Moravě, přiblížil i ticketing.

   Roman Berbr (místopředseda FAČR) informoval o finančních prostředcích z loterií, MŠMT a kritériích na vypisování dotačních fondů. Od 1. 4. 15 zřejmě dojde ke změně a nebude nutno mít vlastní pozemky pro získání dotace.  Na FAČR se buduje nový dům, přelomovým je též projekt akademií (pro hráče 13 až 14 let) k jehož spuštění je potřeba součinnosti kraje, města, klubu. Fotbalová (R)evoluce bude spuštěna od 1. 7.2015: online přestupy, psaní zápisů, sběrné faktury. Dále přiblížil problematiku samostatnosti ligy, v našem fotbale je asi 30 výjimek a nově bude jen 8 až 10. FIFA sdělila FAČR, že zakazuje různé střídavé starty, vzniknou např. B týmy, skončí hostování, hráči do 23 let budou moci přecházet, což se zřejmě promítne v dalším období.  

   Michal Koťan (komise pro stadiony a hrací plochy FAČR): Spuštěn byl tradiční projekt Zelený trávník 2015 přes OFS a nově může žádat i obec. Důležitá je bezpečnost na hřištích a projekt bezpečné branky. K údržbě hřišť pomáhá odborný časopis věnovaný péči o trávníky, důležitá je součinnost obcí.    

   Jan Střížka (Fotbal v kraji): Týdeník má význam má nejen v tištěné podobě, ale je i partnerem KFS, OFS, klubům, spuštěn byl e-shop. Časopis vychází vždy v úterý jako jediný v ČR každý týden v době soutěží. Prezentovány jsou aktuality z daného víkendu, různé události, činy fair - play, fungují internetové stránky Fotbalu v kraji.   

    Po skončení valné hromady následoval aktiv s oddíly KFS Královéhradeckého kraje a rovněž se konal seminář kameramanů v rámci projektu Fotbal live.

 

 


Vytvořeno: 9.3.2015
Lubomír Douděra


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace