Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

13. kolo Votrok krajského přeboru: Jaroměř padla potřetí v řadě, Olympia uniká


Datum akce: 30.11.-0001

Třetí prohru v řadě utrpěli ve 13. kole Votrok krajského přeboru fotbalisté Jaroměře. Po jejich neúspěchu v Rychnově zvýšila hradecká Olympia náskok na čele tabulky na pět bodů. Proti poslednímu Broumovu však nevyhrála příliš přesvědčivě.

 

Rychnov – Jaroměř 3:1

Třetí prohra v řadě, Jaroměř už není nepřemožitelný tým jako na začátku sezony. Navíc v těchto duelech inkasovala hned osm branek. Tři naposledy v Rychnově nad Kněžnou.

„Domácí rozhodli zápas během dvou minut v první půli, kdy vstřelili dva slepené góly,“ připomněl hostující kouč Miloš Exnar dvě trefy ve 32. a 34. minutě. „aše snaha se zápasem něco udělat vzala za své poté, co jsme inkasovali potřetí. Blahopřeji soupeři k zaslouženému vítězství,“ dodal.

A jak dokráčeli domácí ke třem bodům? Odpovídá trenér Martin Kameník: „Díky týmovému výkonu a nasazení skoro v celém utkání jsme zaslouženě vyhráli.“

 

Olympia HK – Broumov 1:0

První tým tabulky přivítal poslední. Jenže nebyla to žádná jasná záležitost, Broumov Olympii trápil, domácí dokonce krátce před koncem musel zachránit bravurním zákrokem brankář Pařízek.

O výhře lídra rozhodl Hofman dvě minuty před poločasem. „Tři body zůstaly doma, i když výkon optimální nebyl,“ přiznal sekretář František Bárta.

Hosté měli před zápasem respekt. „Na Olympii jsme jeli bez pěti hráčů základu a s obavami, abychom si neodvezli debakl. Nakonec jsme s domácím odehráli naprosto vyrovnanou partii, kterou jsme navíc smolně prohráli vlastním gólem,“ řekl trenér Miroslav Harasevič. „Kluci ale jinak zaslouží velký dík za to, jak to odmakali a i kvůli nim mě mrzí, že se vracíme bez bodu.“

 

Libčany - Lázně Bělohrad 1:2

Domácím se postupně vyprazdňuje marodka, jenže na rozjeté hosty, kteří v minulém kole ztrapnili Chlumec to nestačilo. Libčanům nepomohlo ani brzké vedení. Bělohrad otočil výsledek dvě slepenými góly ještě před přestávkou.

„V 1. poločase byl soupeř po obdrženém gólu z penalty jasně lepší a otočil skóre. Do 2. poločasu jsme nastoupili s odhodláním výsledek zvrátit, ale po několika vyložených neproměněných šancích se nám to nepodařilo. Jediná malá náplast je, že se nám pomalu uzdravují hráči,“ pronesl kouč Zdeněk Karanský.

Jeho kolega Lukáš Čížek měl za to, že jeho celek vyhrál poprávu. „Po rychle obdržené brance jsme jasně ovládli první poločas a zaslouženě otočili skóre. Ve druhé půli jsme už tolik nedominovali, hra byla vyrovnaná a můžeme být rádi, že domácí nedali dvě gólové šance. V celkovém kontextu jsme však vyhráli zaslouženě,“ řekl.

 

Cidlina - Červený Kostelec 0:3

V minulém kole vyhráli na půdě silné Jaroměře, tentokrát doma jasně padli se zkušeným soupeřem. Cidlina se nevzpamatovala ze zásahu hostů, jenž přišel už v 5. minutě. Nakonec ji nezachránila ani šance z největších – penalta.

„Soupeř vstřelil branky, a proto vyhrál. My své příležitosti zahodili - včetně pokutového kopu. Za výkon se však mladé mužstvo nemusí stydět. Doplatili jsme na nezkušenost,“ vysvětlil neúspěch trenér Pavel Obermajer.

Robert Hanuš, trenér Kostelce, uznal domácí kvalitu: „Podali jsme kolektivně výborný výkon, proti nám nastoupil velmi dobře připravený mladý tým, který selhal v koncovce. Vítězství je cenné a zasloužené.“

 

Slavia HK - Nové Město 3:2

Po bezbrankovém poločase, v němž měli hosté kopat penaltu za evidentní ruku, se strhla v Orlické kotlině přestřelka. Hosté rychle zareagovali na branku Slavie, ale vedení nakonec neudrželi.

„Zbytečně vyhrocené utkání s výsledkem 3:2 pro domácí se zdá jako přijatelný výsledek, mě však v žádném případě neuspokojuje. Dobře rozehrané utkání jsme ztratili sérií taktických chyb, šanci na lepší výsledek pak zmařil nic neřešící nezodpovědný zákrok po odehrání míče,“ netajil zklamání trenér Nového Města Miloš Killar.

Domácí Josef Pleskot upozornil, že k vítězství vedla také změna taktiky. „V prvním poločase jsme měli častěji míč na kopačkách, ale nedokázali jsme se prosadit proti dobře organizované hře soupeře, která byla podpořena brejkovými akcemi,“ popisoval. „V úvodu druhé části jsme šli do vedení, ale hosté vývoj zápasu rychle otočili. Po hodině jsme prostřídali hráče a změnili rozestavění. Výsledkem bylo zatlačení soupeře a góly. Naše vítězství považuji za zasloužené.“

 

Chlumec n. C. – Jičín 1:1 (PK: 3:1)

V týdnu udělali v Chlumci po debaklu v Lázních Bělohrad zásadní změnu. Tomáše Hrabík vystřídal na trenérském postu Jan Kraus, ještě nedávno vládce lavičky třetiligového Převýšova.

A o víkendu se staly zásadním momentem duelu s Jičínem pokutové kopy. Z penalty totiž hosté pět minut před koncem vyrovnali, ale rozstřel zvládli lépe domácí.

„Odehráli jsme výborné utkání, ve kterém jsme byli po celý zápas lepším mužstvem. Jedinou kaňkou je, že jsme získali pouze dva body. I přesto jsem s výkonem a nasazením mužstva velice spokojený,“ radoval se Kraus, někdejší hráč ligového Hradce.

I Viktor Kubíček, trenér Jičína, uznal, že Chlumec měl na víc. „Utkání se nám vůbec nepovedlo, domácí nás předčili nasazením a bojovností, nám se nedařilo přesně si přihrát a vázla kombinace. Nakonec se nám podařilo těsně před koncem vyrovnat z penalty a dovést utkání do našich již šestých penalt,“ pronesl.

 

Úpice – Dobruška 0:1

Důležitý záchranářský souboj zvládli hosté. K výhře jim stačila jediná branka.

„První poločas se nám moc nepovedl. Ve druhé půli byla naše hra již lepší. Zlepšenou kombinací jsme si vytvořili nejméně pět gólovek, které jsme zahodili, nebo je chytil domácí brankář. I když domácí také měli několik šancí, mohli jsme jít do vyššího vedení,“ hodnotil Bohuslav Jakoubek, trenér Dobrušky.

To domácí byli rozezleni. Hosté jim totiž bodově utekli. „Soupeř udělal pro tři body víc než naše mužstvo a tak je jeho vítězství zasloužené. Pochválit můžeme brankáře Nováka, který držel naše naděje až do konce utkání. Na remcání zvítězil Honza Marel,“ nebral si servítky sekretář Bohumil Kafka.

 

Kratonohy - Vysoká n. L. 2:0

Velký návrat mu nevyšel. Karel Vítek, trenér Vysoké, se přijel poměřit s klubem, v němž působil osmnáct let, a odešel z něj v létě. Jenže Sršni ho pobodali, v Kratonohách prohrál.

„Domácí měli větší touhu a vůli po vítězství, na rozdíl od nás své první dvě šance proměnili a pak už to pro nás bylo těžké otáčet. Obzvlášť, když náš týmový herní výkon nebyl optimální a zaostal za předchozími podzimními duely,“ uznal Vítek.

To jeho nástupce byl – samozřejmě – spokojený. „Vyrovnané a velmi bojovné utkání jsme vyhráli díky efektivnější koncovce a většímu důrazu v pokutovém území. Celý tým chválím za příkladný přístup a za nasazení,“ netajil Václav Pišta.

 

 


Vytvořeno: 16.11.2014
redakce Fotbal v kraji (mzk)


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace