Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Dorostenecké zpravodajství 29-30. září 2012


Datum akce: 30.11.-0001

PARTNEREM DOROSTENECKÝCH SOUTĚŽÍ JE SPOLEČNOST JUTA DVŮR KRÁLOVÉ

zavod-350VÝCHODOČESKÝ OBLASTNÍ PŘEBOR U-19


Favorité soutěže mezi sebou v tomto kole nehrají a jako magnet kola je obtížné nějaký zápas označit.

V pátek 28.9. zahájil program zápas Dvora Králové s Hlinskem, hrálo se tradičně v Miletíně od 10,15.
Dorostenci Dvora porazili svého souseda v tabulce 4:2 po poločase 1:1. Vedoucí gól Hlinska dal v 15.minutě Švec, Dvůr vyrovnal v 44.minutě V.Hákem z penalty. V 47.m. a poté v 72.m. postupně Zapadlo a Žaba upravili na 3:1, v 90.minutě však Jeníček opět vrátil drama na hrací plochu snížením na 3:2. Rozhodující branku dal v 90+3. opět Zapadlo. Co řekl k zápasu trenér Mgr.Jan Míl: "Vítězství nad sousedem v tabulce se nerodilo vůbec lehce. Prakticky celý první poločas jsme měli problémy s rozehrávkou a soupeř nás svým dobrým pohybem a důrazem do ničeho nepouštěl a navíc potrestal naši chybu vedoucím gólem. Až ke konci poločasu jsme začali mít mírně navrch a těsně před přestávkou vyrovnali z penalty. Za druhý poločas už jsme si vyhrát zasloužili. Kromě pěkných gólů jsme ještě dost šancí zbrkle zahodili, ale to nás naštěstí už nemuselo mrzet. Pochvalu za výkon zaslouží především David Machek, Krušina a Zapadlo."

V sobotním programu Východočeského přeboru FK Náchod zdolal jasně rezervu Olympie Hradec Králové B 8:0 (33.,53.,88.Jaroš, 25.,71.Moravec, 20.Vaněček, 1.Vejprava, 18.Panenka). Za řízení rozhodčího Václava Ježka se hrálo jasné utkání, na hostech bylo velmi sympatické, že se o fotbalové pojetí snažili až do konce zápasu.

Ústí n.O. přivítalo Vysoké Mýto a podlehlo 0:3 (0:2), dva góly hostů dal Bareš, jeden Dostál. Hlas z domácího tábora: "První poločas byl celkem vyrovnaný s mírnou převahou hostí. Udělali jsme dvě chyby, které soupeř potrestal góly. Ve druhém jsme dostali gól po rohu hlavou a prohráli celkově 0:3."

V neděli hostilo Nové Město od 10,15 Českou Třebovou a vyhrálo 3:2 (Lelek, Hanzl, Králíček - Foff 2), celkově to byla druhá letošní výhra domácího dorosteneckého celku. Připomeňme si ještě sestavu vítězů - Ulich (46.J.Škoda) – Šanovec, Zákravský, Hlávko, Junek – Vaněk(76.M.Škoda), Lelek, Klikar, Lukášek (63.Hanzl), Králíček – J.Škoda

Od 13,30 se mladíci z RMSK Cidlina představili proti Rychnovu n.K. a nakonec svého soupeře zdolali poměrně výrazně 5:2 (1:1) brankami Trejbala, Holce, Dudly, Jelínka a Němce, největším stínem zápasu byla zlomená noha domácího gólmana Martina Šafaříka po srážce s hostujícím útočníkem.

Od 14,00 se střetlo béčko Pardubic s béčkem Letohradu a podlo očekávání to byla jednoznačná záležitost, domácí tým vyhrál v Dolíčku 8:1. V prvním poločasu domácí tým jasně kraloval na hřišti ve všech herních činnostech a hostující tým převyšoval v nasazení i kombinaci. Svou převahu domácí vyjádřili i brankově, když poločasové skore se zastavilo na stavu 7:1. Do druhého poločasu však z domácí strany jako by nastoupil úplně jiný tým a pod dojmem stavu se obraz hry změnil, bohužel v neprospěch domácího týmu. Hosté sympatickým a snaživým výkonem hru vyrovnali, ale v několika slibných příležitostech je zklamala koncovka.
A ještě branky - Schwab 2, Semínko, Pleskot, Hundák, Prokůpek, Portyš, Klír, respektive Ščambura.

Dalším nedělním duelem byla ještě dohrávka 4.kola Hlinsko-Slavia HK/Nový Hradec od 14,00, výsledek jsme neobdrželi.




PŘEHLED ZÁPASŮ A VÝSLEDKŮ: Dvůr Králové-Hlinsko 4:2, Náchod-Olympia B 8:0, Ústí n.O.-Vysoké Mýto 0:3, Nové Město-Česká Třebová 3:2, RMSK Cidlina B-Rychnov n.K. 5:2, Pardubice B-Letohrad B 8:1

DSCF4473 KRAJSKÝ PŘEBOR U-19

Tabulku po 8.kole ovládá SK Bystřian Kunčice bez ztráty bodu a se zápasem v Žacléři k dobru. Stejně jako Kunčice mají 21 bodů hráči Vrchlabí s jednou porážkou na kontě, třetí Chlumec je o dva body zpět.

Poslední tým tabulky Volanov se v sobotu k překvapení neuchýlil a doma podlehl vysoko Jaroměři 1:6. Událostí zápasu byl hattrick jaroměřského Seiferta.

To, co se ve fotbale moc nevidí, předvedli doma dorostenci Solnice, už v poločase vedli totiž nad béčkem Trutnova neuvěřitelně 7:0, čtyři góly za první část hry stihl dát domácí kanonýr Tomáš Drašnar. Naopak jediný gól druhé půle dali hosté, v 64.minutě korigoval debakl Ryšavý.

Kunčicím se v Dobrušce dařilo i v kategorii dorostu, góly Mrázka a Melichara vyhrály 2:0, vedoucí týmu Jiří Pechar však s hrou příliš spokojen nebyl. Bystřian vede bez ztráty jediného bodu tabulku.

Z utkání v Nové Pace jsme dostali komentář od trenéra Horáka: "Oboustraně slabý výkon, výsledek úmyslně ovlivnil asistent hostí na pomezí, když dodatečně odmával neexistující postavení mimo hru při našem vstřeleném gólu v poslední minutě prvního poločasu. Ve druhém jsme nastřelili tyč a pak inkasovali po jediné hostující střele." Jedinou branku zápasu dal hostující Želízko a Třebechovice si odváží body za výhru 1:0.

Třetí Chlumec/RMSK přivítal v neděli od 10,30 Žacléř a výsledek byl zcela jednoznačný, domácí zvítězili drtivým poměrem 8:0.

V neděli nejzajímavějším duelem byl zápas druhého Vrchlabí s pátým Červeným Kostelcem (v 14,15 v Kunčicích n.L.). Domácí dorostenci vyhráli v dobrém zápase 4:2 (3:1), osobností zápasu byl domácí střelec tří branek Renner, který stihl hattrick za první poločas, čtvrtý gól dal ve druhé půli Matěják. Za hráče Červeného Kostelce byl úspěšný v 3.minutě Marek v 73.minutě Barták. Zajímavostí zápasu bylo i to, že ve 3.minutě byl stav už 1:1.

Čtvrté Hořice hrály v neděli od 14,15 s béčkem Náchoda, v poločase byl na ukazateli skóre stav 0:4 pro hosty a čtyřbrankový náskok náchodští fotbalisté udrželi až do konce. Konečný výsledek zněl 1:5 pro hosty, za domácí korigoval Hlaváč.

PŘEHLED ZÁPASŮ A VÝSLEDKŮ: Dobruška-Kunčice 0:2, Solnice-Trutnov B 7:1, Volanov-Jaroměř 1:6, Nová Paka/Stará Paka-Třebechovice 0:1, Chlumec n.C./Nový Bydžov-Žacléř 8:0, Hořice-Náchod B 1:5, Vrchlabí-Červený Kostelec 4:2

Zápas Žacléř-Kunčice se bude dohrávat ve čtvrtek 25.10.2012 ve 14,00.

KRAJSKÁ SOUTĚŽ U-19 - skupina A

Krajské soutěže již vstupují do fáze podzimních odvet a bojů o postup do jarních klání a JUTA GRASS poháru U-19.

V sobotu od 10,00 se domácí Červeněves (11 bodů) představila divákům proti Sobotce (5 bodů) a soupeři se rozešli smírně 2:2 (Restl, Hlavatý - Mestický 2). Sobotka vyrovnala v poslední minutě zápasu.

Dalším sobotním duelem bylo střetnutí Lovčice-Kosičky, které začalo v pravé poledne. Domácím tento čas viditelně svědčil a vyhráli 6:1 (Škop 2, Jelínek 2, Vinař, Hlaváč - Stránský). Trenér Sokola Lovčice Jilemnický ocenil hru svých svěřenců ve druhém poločase, který vyhráli v poměru 4:0.

V neděli třetí Skřivany (10 bodů) hrály od 10,00 s vedoucím Kopidlnem (12 bodů) a byl to je jednoznačně zápas kola ve vyrovnaném poli této skupiny. Atraktivní skóre 3:3 podtrhlo význam tohoto utkání o čelo tabulky. Branky domácích dali Brzek 2 a Čapek, za hosty Valnoha, Černovský a Jantulík. Trenér domácích dorostenců Jiří Hlínovský ocenil fotbalovost hostů, Slavoj vyrovnal v poslední minutě po chybě brankáře.

Volno měl Podskalan Podhradí.


KRAJSKÁ SOUTĚŽ U-19 - skupina B

Z favoritů, kteří se v této skupině hodně jasně vyrýsovali, nehraje v tomto kole AFK Probluz.

Dohalice hrály v sobotu ve 13,30 proti Myštěvsi a těsně vyhrály 3:2 (Podubecký, Zapadlo, Čapek - Drobek, Sás). Zápas s vyrovnaným skóre řídil sudí Frič, z jehož ruky viděl červenou kartu hostující Jelínek.

O 45 minut později Smiřice/Předměřice hostily druhé Stěžery a favorit si odvezl
všechny body za výhru 4:2 (Hantsch 2, Homolka, Šanc - L.Černý, vlastní).
Ladislav Obst, sekretář Smiřic, konstatoval: "Stále se opakující chyby domácích hráčů nedůsledné bránění a proto dostáváme laciné branky. Pochvalu zaslouží hráči Stěžer kteří šli od začátku utkání za výhrou svým důrazem přehrávali domácí hráče a proto se nelze divit že jsou na prvním místě."

V neděli od 14,00 Lhota p.L. vyzvala Kobylice a hosté výzvu přijali a ze Lhoty si odvezli výhru 2:1.


KRAJSKÁ SOUTĚŽ U-19 - skupina C

Skupina C se hodně zdramatizovala a všechny zápasy budou hodně zajímavé.

Meziměstí/Teplice, které v minulém kole poprvé vyhrálo, hostilo FKM Javorka (sobota 14,15) a v tuhé bitvě podlehlo nakonec 1:2 (Bureš - Stárek, Šorm). Domácí hodnocení zápasu znělo: "V prvním poločase byli hosté mírně lepším týmem, kdy jim domácí svými chybami dovolili jít do dvoubrankového vedení. Po poločase se hra domácího týmu zlepšila, ale stačilo to již pouze na korigování výsledku."

Vyhrát v 90.minutě gólem z penalty signalizuje vždy drama, tuto osudovou standadní situaci proměnil v poslední minutě řádné hrací doby Blažek a Tatran Hostinné si z Úpice odvezl tři body. Hosté komentovali zápas stručně: "V poslední minutě jsme domácí obrali z penalty ve vyrovnaném utkání o všechny body."

V neděli od 14,15 nastoupila Česká Skalice proti Bílé Třemešné. Výsledek byl nakonec divoký v poměru 4:4, Česká Skalice vedla do přestávky 3:1. Dva zásahy u domácího celku si připsal Lexman, po jednom Ponka a Kubánek, hosty dvakrát rozjásal Jákl, jednou Kulhánek a Brožek. Komentář domácího sekretáře Jana Holého: "Třemešná dokázala srovnat na konečných 4:4 i v devíti hráčích. Jinak se zápas nezaujatému divákovi musel líbit, hrálo se celou dobu nahoru dolů, padalo hodně branek, místy se i blýskalo. Zatímco hosté bod vybojovali, domácí v kombinované sestavě naopak ztratili body tři." Červené karty v dresu hostí obdrželi Martin a Jakub Jáklovi z rukou rozhodčího Pavla Vítka.


KRAJSKÁ SOUTĚŽ U-19 - skupina D

V sobotu od 14,15 uvítalo České Meziříčí Velké Poříčí a s chutí si zastřílelo, hosté si domů odvezlo hodně velký nášup v podobě výsledku 1:9. Hvězdou Českého Meziříčí se stal Jakub Tomášek, autor pěti branek, tři dal Szorád a jednu Patrik Havel z penalty. Hosty potěšil úspěchem jen Mucha. Hosté nebyli spokojeni s tím, jakým způsobem vedl zápas hlavní rozhodčí.

V neděli Albrechtice n.O. od 13,30 hrály s týmem Voděrad. Na hřišti se zrodil hokejový výsledek, Voděrady vyhrály 6:4, čtyři góly dal Tomáš Falta (!), jeden Brich a Bednář. Podle komentáře hostů se hrálo průměrné utkání, domácí v závěru využili polevení koncentrace voděradských dorostenců, kteří hodně vážně míří za postupem do jarní skupiny o postup.

Ve skupině D je jasným favoritem soutěže dorost Vamberk/Doudleby, ten hrál v neděli od 14,15 v Babí a opět byl na světě hokejový výsledek, vedoucí tým soutěže vyhrál v Babí 8:3.

Volný termín měloTýniště n.O..

Tímto kolem se tedy rozběhly odvety podzimní části, nejlepší tři týmy z každé skupiny postoupí do jarních bojů o postup do krajského přeboru a k nim se přidají vždy lepší ze 4.míst v souboji skupin A a B a samozřejmě C a D.
První tři týmy rovněž postoupí do zimní části JUTA GRASS poháru U-19, k nim se přidá nejlepší celek ze 4.míst. V devíti tříčlenných skupinách se bude bojovat o postup do jarního osmifinále, hraje se na umělých travách Královéhradeckého kraje a náklady spojené s utkáním hradí s výjimkou dopravy Krajský fotbalový svaz.


BELSPORT KRAJSKÝ PŘEBOR U-17

V soutěži se hrály jen 4 zápasy, utkání Chlumec n.C./Převýšov - Olympia HK je odloženo na 10.října od 16,00.

Všechna utkání se hrála v sobotu.

V 9,30 Dobruška podlehla Novému Městu 1:6 (Smola - Mašek 2, Práza, Borůvka, Bogusz, Tulej). Tradiční komentář přidal trenér hostů Bohumil Popperle: "Vstup do utkání vyšel lépe domácím, kdy po našem nedůrazu před pokutovým územím, zaznamenali jedinou branku. My jsme se nemohli dostat k naší hře, hlavní důvod byla nefunkční součinnost ve středu hřiště. Přesto se nám podařilo po několika povedených akcích otočit výsledek prvního poločasu. Po důrazné domluvě v kabině se naše hra ve druhé půlce zlepšila. Domácí jsme už k ničemu nepustili a utkání jsme dotáhli do vítězného konce a to jsme ještě nedali několik dalších vyložených příležitostí."

V tentýž čas Slavia HK/Nový Hradec zahájila zápas s Broumovem, který nakonec skončil 2:7 ve prospěch hostů.

Od 11,15 nastoupil Červený Kostelec proti Vrchlabí a bylo to drama s vynikající gólovou bilancí, zápas skončil nerozhodně 4:4 (Dostál 2, Marek, Žďárský - J.Fišera 2, D.Fišera, Mejvald).

Třebeš těsně zdolala Trutnov/Mladé Buky 2:1 (Kratochvíl, Pelikán - Duduch). Domácí vedoucí Rederer podal tento komentář: "V zápase se střetli dva sousedé v tabulce a na hřišti to bylo znát. Ve vyrovnaném zápase nakonec zvítězili domácí, kteří se dokázali lépe prosadit před brankou Trutnova."

PŘEHLED ZÁPASŮ A VÝSLEDKŮ: Dobruška-Nové Město 1:6, SlaviaHK/Nový Hradec-Broumov 2:7, Červený Kostelec-Vrchlabí 4:4, Třebeš-Trutnov/Mladé Buky 2:1, volno Kostelec n.O./Častolovice, Chlumec/Převýšov-Olympia HK odloženo na 10.10.


  DOROSTENECKÉ LIGOVÉ SOUTĚŽE

Již v pátek v Satalicích (začátek v 10,00) hrál Sokol Třebeš proti "domácí" Viktorii Žižkov a podlehl hodně vysoko 1:7.

V úvodním sobotním zápase se v lize dorostu střetl RMSK Cidlina v Libni s Meteorem Praha, hrálo se od 10,15 a doslova splácaná sestava hostů s hráči ročníku 1997 v sestavě na domácí nestačila - výsledek 0:4.

Trutnov s cílem napravit debakl z Letohradu hrál od 13,45 v neděli se Svitavami a opak byl pravdou, hosté, kteří vyhráli teprve druhý zápas, uštědřili domácím hrozivou porážku 6:0. Co se děje s domácími dorostenci, kteří v posledních dvou zápasech dostali 16 branek ?'

Olympia Hradec Králové absolvovala zápas kola v neděli od 16,30 v Horních Počernicích s béčkem Slávie Praha a prohrála po bitvě 1:2, když v poločase ještě vedla 1:0.

Hodnocení kola z pohledu Deníku ...

Aktuální výsledky zde ...

ukázka

Pravidelné zpravodajství o fotbalových soutěžích Královéhradeckého kraje přináší úterní číslo (2.října) týdeníku Fotbal v kraji (informace o předplatném zde).

 


Vytvořeno: 28.9.2012
Vladimír Blažej


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace