Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

12. kolo Votrok krajského přeboru: Osm, devět – první krajská liga zažila střelecké manévry


Datum akce: 30.11.-0001

Hlavní favorit už je na špici. Olympia Hradec po domácím zaváhání Jaroměře vede Votrok krajský přebor. Jenže tuto změnu zastínil o víkendu jeden muž – a dva výsledky. Jičínský Vacek nastřílel pět branek Úpici a Bělohrad zničil devíti trefami Chlumec.

 

Jaroměř – Cidlina 1:3

  Hosté nasadili hráče, kteří kopou i třetí ligu za Union a vyplatilo se jim to. Střelec Bastin se prosadil dvakrát, a to už do 22. minuty. Vedení Cidliny pak dotvořil z penalty talent Haken. Hostům navíc pomohl fakt, že byl ve 47. minutě vyloučen domácí Ruml.

  „Do utkání jsme vstoupili výborně. Pak jsme sice přenechali hru domácím, ale byli vždy nebezpeční ve vápně soupeře. Druhý gól Bastina toho byl důkazem. Čekal jsem snahu domácích o vyrovnání, ale tu otupila situace z kraje druhé půle. Vyloučení, penalta a vedení 3:0 vneslo do našich řad klid. Soupeř se snažil i v deseti lidech a pro nás byla škoda, že jsme nerozhodli daleko dříve,“ popisoval hostující kouč Pavel Obermajer.

  Jeho kolega na domácí lavičce mluvil především o úspěšné koncovce hostů. „V zápase jsme určitě nebyli fotbalově horší než soupeř, ten byl však výrazně efektivnější v zakončení. Nevyšel nám začátek a stejně tak vstup do druhé půle, kdy jsme inkasovali z opakované penalty. V deseti lidech jsme odehráli celý druhý poločas se ctí a dostali hosty pod permanentní tlak,“ glosoval Miloš Exnar.

  Jaroměř prohrála potřetí v sezoně a přišla o výsadní postavení v tabulce.

 

Dobruška - Olympia HK 1:2

  To se nečekalo… Dobruška, tým, jenž bojuje o udržení, zle zatápěl hlavnímu favoritovi soutěže. Jenže, jak řekl i trenér Ladislav Škorpil, nejcennější body jsou ty, které se rodí v bolestech.

  „Doufejme, že se historie nezeptá...“ využil při hodnocení známé klišé František Bárta, sekretář Olympie a dodal: „Potěšil nás jen výsledek zápasu a snad i pár fragmentů z prvního poločasu.“

  Dobruška prohrávala 0:2, ale snížila a snažila se proti silnému soupeři o vyrovnání. Žádná ustrašenost se nekonala. „Chtěli jsme dobře bránit a vyrážet k rychlým brejkům. Lze říct, že se nám to po celé utkání dařilo a soupeře jsme pouštěli do koncovky minimálně. Škoda gólu na 0:2, kdy jsme ve středu hřiště zbytečně ztratili míč. Myslím, že ve druhé půli jsme byli lepší. Nevyhrál lepší, ale šťastnější tým,“ řekl trenér Bohuslav Jakoubek.

  S tím souhlasili i hosté.

 

Jičín – Úpice 8:2

  V Lize mistrů se tímhle kouskem chlubí jen tři borci. Brazilec Luiz Adriano z Doněcku, sparťan David Lafata. A (samozřejmě) nedostižný Lionel Messi z Barcelony. Ti všichni dali pět branek v jednom zápase. V první krajské lize se jim o víkendu přiblížil Michael Vacek, útočník Jičína.

  Pětkrát se trefil proti Úpici, všechny branky vměstnal vlastně do jednoho poločasu, do pětačtyřiceti minut. Poprvé skóroval ve 20. minutě, naposledy o pětačtyřicet minut později. Byla to – zkrátka – exploze, nevšední výkon.

  Domácí trenér Viktor Kubíček však vyzdvihl především celé mužstvo. „K utkání jsme nastupovali s určitými obavami, protože nám z různých důvodů chybělo několik hráčů. První poločas se nám povedl, sedm branek hovoří za vše. Ve druhém poločase polevila koncentrace. Konečně jsme hlavně v 1. poločase proměňovali šance,“ řekl.

  Bohumil Kafka, sekretář Úpice, našel důvod kolapsu jeho týmu: „V prvním poločase jsme hráli hodně naivně a sedm branek za poločas je opravdu hodně. Aspoň že jsme odehráli důstojně druhý poločas, samozřejmě nám to usnadnili i domácí, kteří polevili. Teď musíme dát hlavu nahoru do následujících dvou zápasů.“

 

Lázně Bělohrad - Chlumec n. C. 9:3

  V případě jičínského Vacka šlo o explozi, v tomto utkání mluvme o demolici. Lázně Bělohrad potvrdily pověst ofenzivního mančaftu, kterou, přiznejme si, vždy ne úplně naplňovaly. Ale tentokrát bylo vše jinak, devět branek budiž důkazem.

  Na výsledku se podílelo šest střelců, jeden góly si dali hosté sami. A potvrdili tak, jaké mají výkyvy. „Doma se hraje vždycky mnohem lépe, máte velikou podporu fanoušků, kteří nám hodně pomáhají a ženou nás dopředu,“ vysvětlil záložník Pavel Pilař.

  Zásadní byl začátek, smršť v prvních deseti minutách. „Skvěle se nám vydařil vstup do utkání a v 10. minutě jsme vedli 3:0. I nadále se nám dařilo střelecky a nakonec jsme vstřelili devět branek. Mrzí pouze ztráta koncentrace v obranné činnosti od stavu 7:0 a obdržení tří branek. Ale i přesto vládne spokojenost,“ pronesl trenér Lukáš Čížek.

  Ladislav Heger, vedoucí mužstva Chlumce, připomněl tristní bilanci na venkovních hřištích:   „V Dobrušce šest, v Kostelci šest, v Bělohradě devět… Moc nám ty výlety ven nejdou. Nechce se mi to dál hodnotit.“

 

Nové Město – Rychnov n Kn. 0:2

  Nováček z Nového Města překvapuje. Jenže tentokrát to neplatilo. Rychnov, jenž je mnohem silnější na svém hřišti, bral tři body.

  „Přijeli jsme s respektem a odhodláním se oproti minulému týdnu zlepšit. Podařilo se a jsme spokojeni. Na všech postech jsme podali zodpovědný a kvalitní výkon. Výborný výkon předvedl Standa Pohl a Dominik Trejtnar,“ popsal zápas kouč vítězů Martin Kameník.

  Domácí Miloš Killar jako vždy mluvil trefně, bez frází. „Byl to jeden z nejhorších výkonů podzimu,“ netajil. „Naše hra byla bez pohybu, bez nápadu, se spoustou chyb už v rozehrávce a jen neschopnost soupeře dotáhnout všechny šance nás držela alespoň trochu ve hře. Branku hostí jsme neohrozili. Soupeř si tak zcela zaslouženě odváží všechny body.“

 

Vysoká n. L. – Libčany 3:0

  Libčanům se postupně vyprazdňuje neuvěřitelně naplněná marodka, přesto na hřišti druhého nováčka nestačili. První gól inkasovali hned na začátku, ve druhé půli se dvakrát prosadil spolehlivý střelec Vojtěch Bělka.

  „Hostům oproti minulému kolu nastoupili čtyři hráči standardní základní jedenáctky. V první půli měli i cca desetiminutovou pasáž, kdy nás přehrávali. Spolu s jedinou střelou do boční sítě to bylo z jejich strany vše,“ vykládal trenér Vysoké Karel Vítek. „Jinak jsme měli utkání pod kontrolou a mohli jsme zvítězit vyšším rozdílem. Mužstvo podalo dobrý taktický výkon.“

  Slova o převaze domácích uznal také hostující Zdeněk Karanský. Ale měl výhrady… „Soupeř byl lepší a naše porážka byla zasloužená. Jediné, co mě zaráží, je rozhodování pomezního rozhodčího pana Filipa, který za stavu 1:0 a neustálého tlaku domácích hráčů jim pomůže neodmávaným dvoumetrovým ofsajdem a následným vstřelením druhého uklidňujícího gólu. Po druhém sporném gólu se na hřišti se začalo zbytečně jiskřit, což nezvládal ani hlavní rozhodčí.“

 

Broumov - Slavia HK 1:4

  Hradecká Slavia zvládla daleký výjezd, především díky výkonu ve druhém poločase, kdy nastřílela domácím tři branky. O přestávce byl totiž stav vyrovnaný – 1:1.

  „První poločas byl vyrovnaný. Ve druhém poločase při trestném kopu z dálky si vybral slabší chvilku Bohuška v bráně. Potom jsme na Slavii nestačili fyzicky a dále ani psychicky,“ podotkl Miroslav Harasevič, trenér Broumova.

  „Na hrbolatém a měkkém hřišti jsme nemohli kombinovat. Zápas se vyznačoval spoustou osobních soubojů a nakopávaných míčů, které naši hráči úspěšně zvládli,“ doplnil Milan Krempa, vedoucí mužstva Slavie.

 

Červený Kostelec – Kratonohy 5:0

  Kouč Kratonoh Václav Pišta po minulém týdnu, kdy Sršni zdolali doma Jaroměř, říkal: „když takhle budeme hrát v Červeném Kostelci, vyhrajeme.“

  Nestalo se, jeho tým inkasoval pětkrát, čtyři branky padly po změně stran. Hosté přitom ukázali, že chtějí hrát útočný fotbal. „My jsme hráli a domácí stříleli góly, na které se, tentokrát bohužel pro nás, hraje. Domácím k výhře blahopřeji,“ prohlásil Pišta.

  „Opět nám vyšel začátek zápasu, po centru Havlíčka Gross pěknou hlavičkou otevřel skóre zápasu. Hned po začátku druhé půle utekl David Hlava a Martin Vít zvýšil na 2:0. Hosté se snažili, ale góly jsme dávali zase jen my. Potřetí za sebou jsme šest gólů nedali, ale i tak pět krásných gólů je velice dobrým výsledkem. Z našeho pohledu je vítězství zasloužené, ale pro hosty velice kruté,“ uznal Robert Hanuš, trenér Kostelce.

 

1. Olympia HK   13           9             1             1             2             34:15     31

2. Jaroměř          13           9             3             1             0             24:16     29

3. Cidlina             13           6             3             2             2             24:18     24

4. Slavia HK         13           7             5             1             0             24:15     23

5. Jičín   13           5             3             3             2             23:19     23

6. Č. Kostelec    13           6             4             1             2             38:20     22

7. Vysoká            13           6             4             1             2             28:14     22

8. Rychnov         13           7             5             0             1             24:20     22

9. L. Bělohrad    13           5             5             2             1             26:25     20

10. Nové Město               13           5             5             2             1             15:16     20

11. Kratonohy   13           6             7             0             0             23:26     18

12. Libčany         13           3             8             2             0             13:23     13

13. Chlumec       13           3             7             1             2             21:39     13

14. Úpice             13           3             7             0             3             14:30     12

15. Dobruška     13           4             9             0             0             20:37     12

16. Broumov      13           1             9             2             1             13:31     8


Vytvořeno: 2.11.2014
redakce Fotbal v kraji (mzk)


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace