Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Votrok krajský přebor: Suverén poprvé zaváhal, Jaroměř ztratila


Datum akce: 30.11.-0001

Jaroměř, prozatímní vládce Votrok krajského přeboru, poprvé ztratila. Překvapením kola je však další velký výkon nováčka z Vysoké nad Labem. Ten vyhrál 7:0 v Dobrušce a usadil se na třetím místě tabulky.

 

Nové Město – Jaroměř 3:3

Hosté zvládli aspoň penaltový rozstřel, jinak by poprvé prohráli. Jedna premiéra se však konala, až v pátém zápase sezony Jaroměř ztratila bod.

  „Po změně stran jsme si vypracovali dostatek šancí, bohužel nikdy jsme soupeři neodskočili na dva góly. Z pohledu druhé půle jsme bod v Novém Městě ztratili. Objektivně je však nutno přiznat, že domácí mohli litovat neproměnných příležitostí z úvodu utkání, kdy byli lepším týmem. Bod by byl málo, dva ale díky vítěznému rozstřelu beru,“ řekl trenér Miloš Exnar.

  To Miloš Killar, kouč domácích, uznal především umění soupeře: „Pro nás byl zatím nejkvalitnější soupeř s velmi nebezpečnou útočnou fází hry. Za bod jsem rád, jelikož jsme po větší část utkání tahali za kratší konec.“

Dobruška - Vysoká n. L. 0:7

V osmé minutě vedli hosté o dvě branky, v poločase o pět. O vítězi bylo rozhodnuto, o debaklu také. Dobruška navíc v poločase vystřídala nejlepšího střelce Haška. To byl tak trochu bílý ručník hozený do ringu.

Proto domácí kouč Bohuslav Jakoubek sklonil hlavu: „Ostuda!!! Omlouváme se fanouškům dobrušského fotbalu.“

To Karel Vítek, trenér Vysoké, si užívá skvělý start do nováčkovské sezony. Vysoká je třetí, prohrála pouze na hřišti supersilné Olympie. Navíc se rozstřílel Vojtěch Bělka, někdejší kanonýr právě kuklenského celku, který se v Dobrušce prosadil třikrát.

  „Navázali jsme na výkon z posledního zápasu doma s Úpicí a od začátku jsme měli herní převahu a vytvořili si dostatek příležitostí ke skórování, které jsme tentokrát dokázali proměnit. O vítězství jsme rozhodli již v prvním poločase. Kromě sedmi branek jsme ještě třikrát trefili břevno a několik šancí zahodili,“ popisoval Vítek.

Jičín – Cidlina 0:0

Favorit zabral až v penaltovém rozstřelu. Nakonec jeho brankář Puš tipoval před duelem remízu a následné pokutové kopy…

Zajímavostí je naprosto odlišné hodnocení obou trenérů. Posuďte sami.

Jičínský Viktor Kubíček: „Diváci viděli za hezkého počasí výborný fotbal. V 1. poločase byli lepší hosté, ve druhém naše mužstvo. Branku žádné mužstvo i přes některé šance nevstřelilo, a proto nakonec rozhodovala střelba penalt, ve které jsme se radovali ze zisku cenných dvou bodů s kvalitním soupeřem.“

Michal Stříž, kouč Cidliny: „Fotbal bolel, utkání nebylo pohledné, zbytečně pracovaly emoce. Byl to náš nejhorší výkon letos, přesto jsme dvakrát šli sami na brankáře a mohli rozhodnout. Domácí hrozili hlavně ze standardních situací, ale nakonec zůstala asi zasloužená remíza. Při penaltách jsme se dvakrát zmýlili.“

Slavia Hradec – Libčany 1:0

Tak trochu šťastný gól, i když po perfektní akci, rozhodl okresní derby. Lišák Linhart si obhodil soupeře a prudkou přihrávkou vlastně trefil čtyři minuty před koncem skórujícího Dernera.  „Mladý hráč ze Stěžer, který prošel základnou Slavie Hradec, si v krajském přeboru vede velmi solidně. Zasloužil by si vyšší soutěž,“ ocenil v časopise Fotbal v kraji trenér Martin Firbacher střelce Dernera. Ten tedy potvrdil jeho slova, i když šel do hry až ve druhém poločase.

A na konci Slavii vysvobodil, hosté totiž byli nebezpečnější. Což uznal i Josef Pleskot, kouč Slavie: „V zápase s kvalitním soupeřem byl první poločas vyrovnaný, ale oba týmy vytvořené šance nevyužily. Ve druhém poločase byl náš soupeř aktivnější a v časovém úseku od 55. do 70. minuty měl čtyři vyložené brankové příležitosti. Vítězství si ceníme, tentokrát stálo štěstí na naší straně.“

Zdeněk Karanský, trenér Libčan byl rozmrzelý. „Porážka je pro nás dost krutá, jelikož si myslím, že jsme po fotbalové stránce byly lepším týmem, ale na druhou stranu, když nedokážeme proměnit vyložené šance a nevstřelit z pěti ani jednu branku, tak nemůžeme vyhrát,“ řekl.

Úpice - Lázně Bělohrad 1:1

Další duel kola, jenž skončil rozstřelem. V penaltách byli úspěšnější hosté z Bělohradu, přesto nebyl trenér Lukáš Čížek spokojený. „Jsem zklamaný ze ztráty jednoho bodu. Naštěstí se k nám přiklonilo štěstí ve střelbě pokutových kopů a získali druhý bod navíc. My jsme si vylámali zuby na skvělém brankáři domácích. Přesto mě náš výkon přes velké množství šancí přišel profesorský a spokojen jsem byl pouze s úsekem hry po obdržené brance a přeskupení hry na tři obránce a tři útočníky,“ upozornil na další perfektní výkon domácího gólmana Kobose.

To potvrdil i domácí sekretář. „Utkání mělo své hrdiny, jedním byl opět individuální výkon Petra Kobose v domácí brance a na druhé straně obětavý bojovný výkon domácích. V základní sestavě nastoupili hned tři dorostenci (Čepelka ročník nar. 96, Lacko a Luštinec 98) a posledních patnáct minut odehrál J. Balcar (ročník nar. 99) a výkonem přispěli k bodovému zisku. Penalty v závěru byla loterie, ale divákům se to líbilo, rozhodlo se až v 8. sérii,“ popsal Bohumil Kafka.

Olympia Hradec - Chlumec n. C. 3:2

Začátek byl pro hosty jako z těžkého snu. Hned ve druhé minutě skórovala řecká posila v zelenobílém dresu Topouzis. A kouč Chlumce Hrabík radši z lavičky přelezl na tribunu. Jenže pak hosté zlobili, poločas dohráli po chybě domácího gólmana Moníka vyrovnaně.

„Po prvních pěti minutách jsme očekávali hladký průběh zápasu, nicméně nakonec houževnatý soupeř neprodal kůži lacino,“ uznal sekretář Olympie František Bárta. „Naši hráči plnili to, co jsme si před zápasem řekli, a to zodpovědně bránit a využívat rychlé protiútoky. I když jsme brzy inkasovali, tak jsme soupeře trochu potrápili,“ dodal Martin Volný, asistent trenéra Chlumce.

Rychnov – Kratonohy 0:1

Hosté přijeli ve značně okleštěné sestavě. Kolize se zápasem B týmu i zranění vyústily v to, že na lavičce seděl pouze zkušený kanonýr a asistent trenér Nun. Přesto Kratonohyv Rychnově vyhrály brankou Jošta, mimochodem hráče hradeckého Salamandru, týmu první futsalové ligy.

„První poločas byl vyrovnaný, ale domácí byli nebezpečnější a vytvořili si dvě gólové šance, které zneškodnil brankář Vaníček. My jsme naše slibné příležitosti nedotáhli do konce. Druhý poločas začal velkou šancí Hamáka, který domácího brankáře neprostřelil. V 56. minutě se trefil nadvakrát Jošt a zbytek jsme si již zkušeně pohlídali,“ hodnotil trenér vítězů Václav Pišta.

Domácí Martin Kameník uznal: „Hosté byli lepší a zaslouženě vyhráli, nám zbývá jen kdyby! Je to realita, bez trénování se krajský přebor hrát nedá!“

Broumov - Červený Kostelec 1:3

Hosté začali v Broumově perfektně, ve 20. minutě vedli o dva góly. A to se ani netrefil Martin Vít…

„Opět vynikající vstup do utkání, kdy bráchu Martina zastoupil Ondra Vít a vedeme 1:0. Ve 20. min. nás posílá D. Hlava do dvoubrankového vedení a do konce poločasu se dohrávalo bez branek. Ve druhém poločase domácí snižují na rozdíl jednoho gólu, ale poslední slovo měl kapitán Vlček, který tím korunoval svůj výborný výkon. Po špatném začátku soutěže a třetí výhře v řadě musíme s pokorou pokračovat dále,“ popsal zápas Robert Hanuš, trenér Kostelce.

Domácí litovali startu do duelu. „Po dlouhé době jsme zaspali začátek utkání, kdy jsme z prvního útoku hostí inkasovali branku. Ve 20. min. se soupeř dostal do dvoubrankového vedení. Postupně se hra vyrovnávala. Dá se říci, že od 35. min., kdy jsme přidali na agresivitě a pohybu, jsme začali míti mírně navrch. Ve druhém poločase jsme byli lepším mužstvem. Avšak stále se potýkáme s koncovkou. Proč tomu tak je víme. Tréninková cvičení nejsou brána zcela vážně,“ přiznal kouč Milan Vítek.


Vytvořeno: 5.9.2014
redakce Fotbal v kraji (mzk)


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace