Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Sestřih nejzajímavějších situací z 15. a 3. kola VOTROK Krajského přeboru dospělých


Datum akce: 30.11.-0001

                  etiketa piva Votrok             Hradecký votrok

Na sestřih z 15. kola se můžete podívat zde.

Na sestřih z 3. kola se můžete podívat zde.

Jsou na špici, ale proti Broumovu to rozhodně neměli jednoduché. „Vítězství jsme ubojovali,“ říkali fotbalisté Jaroměře po duelu 3. kola Votrok krajského přeboru. A jak byly hodnoceny další zápasy?

Nové Město – Jičín 0:1

Favorit rozhodl na hřišti nováčka až osm minut před koncem, kdy se z prosadil z trestného kopu Vacek. „Byla to šťastná branka,“ uznal v pozápasovém komentáři trenér Jičína Viktor Kubíček. „V prvním poločase jsme viděli vyrovnané utkání s množstvím nepřesností na obou stranách, ve druhém poločase jsme se zlepšili. Šance Vavrince v 71. minutě ale branku ještě nepřinesla,“ popisoval utkání.

Domácí cítili, že měli v duelu minimálně na bod. „Vyrovnanému utkání by spíš slušela remíza, k bodům nám opět chybělo i trochu štěstí,“ řekl kouč Miloš Killar. Nové Město tak dál čeká na úspěch. Vyhrál v prvním zápase – a od té doby třikrát padl.

Libčany – Rychnov 3:1

Gól stále ještě mladík Kučery, který na jaře kopal jen třetí třídu za Dobřenice, přinesl vítězství Libčan nad Rychnovem. „Bylo to po křídelní akci,“ popisoval trenér Zdeněk Karanský.

Rychnov přitom vzdoroval. Ač po poločase prohrával, ve druhé části domácí zatlačil a vyrovnal. Ale pak Libčany dvakrát udeřily. „Domácí vyhráli zaslouženě, protože dali ze čtyř šancí tři góly,“ vysvětloval hostující trenér Martin Kameník. „Naše šance, kterých jsme měli dostatek i na výhru, bohužel skončily mimo nebo v náručí domácího gólmana. Když už jsme trefili zařízení, tak nám je rozhodčí neuznal!“

Záporem pro Libčany je tak vyloučení Jedličky devět minut před koncem. „Bude nám chybět v důležitých zápasech,“ litoval Karanský.

Kratonohy – Cidlina 1:0

Kratonohy zvládly angický týden s vloženým kolem perfektně, vyhrály oba zápasy a odpoutaly se ze dna tabulky. Výhru nad Cidlinou zařídil z penalty zkušený střelec Dostál.

„Výsledek je pro nás zklamáním vzhledem k vývoji utkání. Celý zápas jsme měli výraznou převahu, neproměnili celou řadu šancí a nakonec nedali ani jedinou branku. Domácí skórovali z pokutového kopu a vítězství ubojovali. Víc k tomu nebudu dodávat,“ řekl kouč novobydžovského týmu Michal Stříž.

Domácí nezastavil ani fakt, že hráli od osmnácté minuty po vyloučení Semelky v deseti. Hosté je napodobili pětadvacet minut před koncem, kdy viděl červenou kartu Živnůstka.

„Po vyloučení jsme se museli zatáhnout na vlastní polovinu a spoléhat na brejky,“ popisoval kouč Kratonoh Václav Pišta. „Celý tým chválím za vynikající taktický výkon zejména ve druhém poločase.“

Vysoká – Úpice 2:0

Nováček z Vysoké pokračuje v bravurním začátku soutěže. Tentokrát si doma jeho zkušený tým poradil s Úpicí a útočník Bělka druhým gólem oslavil narození dcery.

Vysoká měla více šancí. „Hrstka diváků sledovala festival zahozených domácích šancí a brankářské umění hostujícího Petra Kobose. V úvodu druhého poločasu jsme měli dvě šance, jedna skončila na tyči, druhá na břevnu, přesto jsme na body neměli,“ uznal sekretář Úpice Bohumil Kafka.

„Nakonec nás hosté mohli potrestat, protože za stavu 1:0 dvakrát trefili brankovou konstrukci,“ připustil domácí trenér Karel Vítek. A pokračoval: „Bylo to zasloužené vítězství a z naší strany festival neproměněných šancí, neboť již ve 30. minutě to mohlo být 5:0. Pokud bychom dokázali být produktivnější, mohli jsme si i vylepšit skóre. Nebýt brankáře hostí, který podal výborný výkon, a naší neefektivity, tak by Úpice odjela s vyšší porážkou.“

Jaroměř – Broumov 1:0

Broumovu málem v Jaroměři vyšla nachystaná taktika. Soupeři, který ve středu dokázal vyhrát na hradecké Olympii, Slovan vzdoroval. Padl jen gólem z penalty.

 „Ze soupeře jsme měli na základě výsledku z Olympie respekt, a na tom byla postavená i taktika, kdy jsme přijeli spíše bránit, neboť každý bod s takovým soupeřem je pro nás úspěch. S tímto nasazením a běhavostí bychom nemuseli prohrát ani minulé kolo v Dobrušce. Soupeř měl více šancí, ale mrzí nás prohra gólem z penalty,“ řekl trenér Milan Vítek.

Domácí Jaroměř si tak dál užívá stoprocentní vstup do přeboru. Po čtyřech kolech má na kontě dvanáct bodů a inkasovala jen v jednom utkání. Trenér Miloš Exnar připustil, že byl duel s Broumovem složitý: „Tyto tři body jsou z kategorie ubojovaných, přesto jsou plně zasloužené. Hosté se představili jako houževnatý soupeř, který se prezentoval agresivním a běhavým fotbalem. V zápase samotném jsme nastřelili dvě tyče a vytvořili si více brankových příležitostí, proto zůstaly tři body doma zaslouženě.“

Červený Kostelec – Dobruška 6:3

V Kostelci se hrál útočný zápas, devět branek je důkazem. Už v pětadvacáté minutě se zdálo, že je rozhodnuto, domácí vedli 3:0. A po půli dál drželi tříbrankový náskok – výsledek byl 4:1. Jenže pak hosté dotáhli.

„Povedl se nám vstup do utkání. Místo klidného zápasu jsme ve druhém poločase přestali hrát a hosté snížili na rozdíl jedné branky,“ popisoval kouč Robert Hanuš. „V závěru zápasu dva střídající hráči pojistili výsledek. Z našeho pohledu zasloužené vítězství.“

„Těsně před přestávkou jsme inkasovali počtvrté a zdálo se být rozhodnuto. Neměli jsme co ztratit, po přestávce se nám zlepšeným výkonem podařilo korigovat výsledek na rozdíl jediné branky a začali jsme doufat v malý zázrak, který ovšem nenastal. Po sporné situaci, kdy byl faulován náš brankář, jsme inkasovali do prázdné branky pátý gól a hráči již v sobě nenašli morální ani fyzické síly s výsledkem něco udělat,“ řekl vedoucí mužstva Dobrušky Zdeněk Zounar.

Lázně Bělohrad - Olympia HK 0:0

Favorit soutěže neprožil zrovna vydařený týden. Ve středu doma podlehl Jaroměři, v neděli si odvezl z Lázní Bělohrad jen jeden bod. Na konci zápasu totiž Olympia nezvládla penaltový rozstřel, svůj první v sezoně.

„Ve větrném počasí se hrál fyzicky náročný fotbal s minimem šancí. V závěrečném náporu jsme branku nedali, v penaltovém rozstřelu byli domácí o gól lepší,“ popisoval sekretář hradeckého klubu František Bárta.

„K vidění byl zajímavý a kvalitní zápas. Sice si ani jedno mužstvo nevypracovalo vyloženou brankovou šanci, ale hrálo se ve velkém tempu s nasazením a zajímavými momenty na obou stranách, ale oba týmy měly problém s finální fází. V prvním poločase jsme my měli více možností k ohrožení branky, ve druhém poločase soupeř. Remíza je zasloužená,“ doplnil Lukáš Čížek, kouč Bělohradu.

Chlumec – Slavia HK 0:2

Střetnutí bylo prakticky rozhodnuto ve 26. minutě, kdy hosté vedli o dvě branky. To přiznal i vedoucí chlumeckého mužstva Ladislav Heger: „Utkání jsme si prohráli už v prvním poločase, kdy jsme po penaltě a standardní situaci inkasovali dvě branky. Bohužel, kdyby se hrálo do rána, tak gól nedáme. Ze šesti vyložených šancí, které jsme měli na konci prvního a ve druhém poločase, musíme dát aspoň jeden gól. Možná by soupeř znervózněl a utkání by se vyvíjelo jinak.“

Podobný pohled nabídl i hostující Milan Krempa. „O vítězství jsme rozhodli v prvním poločase, když jsme měli hru pod kontrolou a až teprve v závěru jsme pustili domácí tým do šance, kterou nevyužil. Ve druhé části jsme více chybovali v rozehrávce, ale díky bojovnosti a brankáři Maškovi jsme dokázali udržet čisté konto.“

 


Vytvořeno: 29.8.2014
Daniel Střížka, redakce Fotbalu v kraji (mzk)


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace