Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Provodov a Rychnov se třemi body, za týden nás čeká velké finále, Sobotka stáhla náskok Trutnova na jeden bod, osudová remíza Doudleb v Hronově


Datum akce: 30.11.-0001

O co se na jaře ještě hraje ?


  Pohár společnosti Eutax - vítězové skupin o postup obdrží obdrží prémii 8 000 Kč, druhé týmy ve skupinách o postup 4 000 Kč, třetí týmy ve skupinách o postup  pak 3 000 Kč.
Vítězové skupin o sestup obdrží prémii ve výši 5 000 Kč. KFS rovněž vyhodnotí soutěž slušnosti a její vítěz získá další finanční prémii.

EUTAX 1.B třída zahájila poslední březnový víkend, končí 15.června 2014, dvakrát se hrálo ve vložených čtvrtečních kolech 1. a 8.května. Do 1. B třídy postoupí přeborníci OFS (respektive případně týmy podle ustanovení Soutěžního řádu), z 1. A třídy sestoupí týmy podle sestupového klíče, prvním sestupujícím je zde již Stará Paka.

Střelci jsou uváděni včetně těch úspěšných v kontumovaných zápasech.

Přidělení losovacích čísel pro jarní část krajské soutěže EUTAX 1.B třídy mužů:
LČ 1 - první a páté týmy po podzimu s lepší bilancí
LČ 2 - první a páté týmy po podzimu s horší bilancí
LČ 3 - druhé a šesté týmy po podzimu s lepší bilancí
LČ 4 - druhé a šesté týmy po podzimu s horší bilancí
LČ 5 - třetí a sedmé týmy po podzimu s lepší bilancí
LČ 6 - třetí a sedmé týmy po podzimu s horší bilancí
LČ 7 - čtvrté a osmé týmy po podzimu s lepší bilancí
LČ 8 - čtvrté a osmé týmy po podzimu s horší bilancí

                                (foto Lubomír Douděra)

Nejnižší krajské soutěže mají na programu o tomto víkendu předposlední kolo. Do posledního kola jsou nerozhodnuty souboje o postup, kde v případě nesestupu Náchoda, který má vše ve svých rukách, mají šanci tři týmy. Pořadí na posledních sestupových místech je dáno, ale ve hře může být ještě i nepřihlášení jiných týmů nebo další okolnosti. Rovněž šesté místo nezaručuje ve skupinách o sestup plnou "bezpečnost".


EUTAX 1. B TŘÍDA SKUPINA E (o postup) - program a výsledky

LČ 1 - TJ Rudník (3 bonifikační body)
LČ 2 - SK Sobotka (3 bonifikační body)
LČ 3 - FK Trutnov B (2 bonifikační body)
LČ 4 - Sokol Libáň (2 bonifikační body)
LČ 5 - Tatran Hostinné (1 bonifikační bod)
LČ 6 - FK Kopidlno (1 bonifikační bod)
LČ 7 - SK Miletín
LČ 8 - SK Jičín B

E-skupina 1.B třídy
se hrála kompletně v sobotu. Remíza Rudníku s Trutnovem znamená, že teprve poslední kolo rozhodne o vítězi.
 
V Rudníku se v očekávaném derby představila rezerva Trutnova, v minulém kole si domácí přibouchli prohrou s Libání šanci na prvenství, nicméně svému soupeři, lídrovi tabulky, vzali body díky remíze 2:2 (Novák 2 - Knap, Groer). O zápase vypovídá hodně komentář Juraje Sucháně: "
Již ve 4. minutě jsme prohrávali po gólu Knapa. Naše špatně hrající defenzíva mohla inkasovat ještě v 10.minutě, ale Rosťa Rodr chytil nařízený pokutový kop. To nás zdravě nakoplo. Vyrovnali jsme postupně hru a začali se více osmělovat ve hře dopředu. Před koncem poločasu byl faulován v pokutovém území Havránek a Novák s přehledem proměnil. Druhý poločas se hrál nahoru dolu. Byly šance na obou stranách. V 62. minutě po sporném ofsajdovém postavení šel sám hostující hráč a nedal našemu brankáři šanci. Vystupňovalo to na naší straně emoce a ještě větší úsilí. Zvýšili jsme důraz a vůli po vstřelení branky, což se nám v 80. minutě povedlo po stříleném centru Nováka a přispění hostující obrany. Na tomto stavu se do konce střetnutí již nic nezměnilo. Potrápili jsme favorita a dokázali, že dokážeme hrát s každým soupeřem. Trutnov má postup ve vlastních rukou. Kluci bojovali a diváci to ocenili." Bylo jich 126.

Finišuje Sobotka, po úspěchu s Trutnovem vyhrála i v Libáni 3:1. Před posledním kolem ztrácí reprezentanti Českého ráje jediný bod na Trutnov, který doma hostí právě Libáň, Sobotka jede do Rudníku. Ztráty z minulých kol teď zřejmě mrzí nejen Ladislava Štrobla, který pochválil tým za to, jak v posledních kolech přistupuje k utkáním. O bojovném zápase (žluté karty 6:4) před 120 diváky řekl domácí trenér František Skřivánek: "
O výsledku utkání rozhodli dva přímé kopy soboteckého Škopána. Škoda, že se nepodařilo srovnat v závěru prvního poločasu. V druhé půli nám soupeř nic nedovolil a kontroloval hru"
.
Tatran Hostinné zvítězil v Miletíně, který soutěž nezakončuje v dobré pohodě. Už ve 14. minutě vedli hosté 3:0 (Šmucer 2, Horák), tento stav korigovali domácí teprve poté Urbanem a vlastním gólem hostů. 100 diváků sledovalo zápas, který výstižně komentoval vedoucí Miletína Kraus: "Zápas jsme začali přímo tragicky a ve čtrnácté minutě prohrávali 0:3. Ani tento nepříznivý stav nás však nezlomil. V dalším průběhu zápasu jsme si vypracovali dost šancí na otočení výsledku. Bohužel v posledních zápasech je naše koncovka přímo otřesná. Kdyby existovaly nějaké semináře, jak nevstřelit branku, mohli bychom nabídnout hned několik lektorů."

V sobotu se také odehrálo derby v Jičíně, kde domácí béčko vyhrálo před 70 diváky 2:1 nad Kopidlnem. Už v 1.minutě dal branku domácí Hejtmánek, v 57. minutě srovnal Machačný, v 83. minutě rozhodl Kořínek. Kopidlno zůstane už v tabulce této skupiny o postup poslední. Komentář domácího Jiřího Klabana: "Za tropického vedra jsme i dnes chtěli bodovat a posunout se v tabulce výš - jako již tradičně jsme měli několik velkých šancí, brankou skončila pouze ta první hned v 1.minutě. Hosté ve druhém poločase překvapivou střelou z dálky vyrovnali a vypadalo to na dělbu bodů. To odmítl Hejtmánek a v 83. minutě pěknou brankou rozhodl o zisku tří bodů."

HVĚZDA KOLA :
Neomylný exekutor přímých kopů, to je sobotecký Škopán. Jeho dvě přesné trefy z těchto standardních situací zajistily jeho Sobotce tři body v Libáni a snížení ztráty na vedoucí Trutnov.

UDÁLOST KOLA :
Derby Rudník - Trutnov B, bylo jen škoda, že se nehrálo jako přímý souboj o čelo. I tak bylo dramatické, padly čtyři branky a výsledkem byla remíza 2:2.

VÝROK KOLA :
Vedoucí Miletína Kraus řekl po zápase s Tatranem Hostinné: "Bohužel v posledních zápasech je naše koncovka přímo otřesná. Kdyby existovaly nějaké semináře, jak nevstřelit branku, mohli bychom nabídnout hned několik lektorů."

NÁVŠTĚVA KOLA :
126 fanoušků vidělo zápas Rudník - Trutnov B. Možná bychom jich čekali v Rudníku i více, možná zasáhlo velké vedro.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 27 ODEHRANÝCH ZÁPASECH (celkem přišlo na jaře v této skupině zatím 5 615 diváků, jarní průměr na zápas 107 diváků. Celkem 416 fanoušků přivítaly čtyři stadiony v 13. jarním kole, které sužovalo nemilosrdné vedro).
FK Kopidlno - 2 225 diváků (průměr na zápas 158 diváků)                                    TJ Rudník - 2 155 diváků (průměr 165 diváků na zápas)                                       Tatran Hostinné - 1 897 diváků (průměr 145 diváků na zápas)                              SK Sobotka - 1 630 diváků (průměr na zápas 116 diváků)                                Sokol Libáň - 1 590 diváků (průměr na zápas 113 diváků)                                       SK Miletín - 1 512 diváků (průměr 108 diváků na zápas)                                        MFK Trutnov B - 1 005 diváků (průměr 77 diváků na zápas)
SK Jičín B - 865 diváků (průměr na zápas 66 diváků)


KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 27 ODEHRANÝCH KOLECH :
27 - M.Jakoubek (Hostinné),
21 - Havránek (Rudník),
18 - Rulc (Sobotka),

14 - Hejna, Knap (Trutnov B),
13 - Havlík (Libáň), Přikryl (Sobotka), Urban (Miletín),
12 - Horáček (Jičín B),

11 - Škopán (Sobotka),
9 - Pluhař (Jičín), Prívara (Rudník),
8 - Havelka (Kopidlno), Banyácski, Balcar (Libáň)Hylmar, Novák (Rudník), Ficner (Trutnov B), Kubišta (Sobotka), Němeček (Miletín),
7 - Petružálek (Hostinné), Zeman, Víšek (Rudník), Černovský, Machačný (Kopidlno), Knobloch (Sobotka), Hejtmánek (Jičín B),
6 - Men (Sobotka), Maličký, R. Polák (Hostinné), Poutník (Kopidlno), Kořínek (Jičín B), 5 - Knížek (Libáň), P.Komárek, Klaban (Kopidlno), Machačka, Leplt (Miletín),
4 - Kocourek (Jičín), Čáp (Rudník), L.Kracík (Hostinné), Hátle (Miletín), vlastní (Trutnov B),
3 - Nývlt, Bárta (Sobotka), Ondráček, Voldán, Mezsároš, Zugar, Vacek (Jičín), V.Kulhánek, L.Komárek (Kopidlno), Filounek, Brentner, Bartoníček, Krátký (Miletín), Ulrich, Toth, Holubec, Bednařík (Trutnov B), Štemberka (Rudník), Šmucer (Hostinné),
2 - Baster, Zahradník (Sobotka), Skuček, Bonisch, Doubic, Mahrla, Chvalina, Tobiáš, Přívratský, Wimmer, Rejl, Groer (Trutnov B), Lev, Nosek, Slavík, L. Horák (Hostinné), Kněžourek (Miletín), vlastní (Libáň), Hloušek, vlastní (Rudník),
1 - Odvárko, Berounský, Kotlář (Kopidlno), Hlavatý, Smetana, Pešta, Jůza, Mička, Pham (Libáň), Ulvr, Samko, Veg, Javůrek, Pravda, Zlámal, Bucek, vlastní (Jičín B), Pavlíček, Halbych, vlastní (Sobotka), Dyčenko, Hnát, Geršl (Kopidlno), Nálevka, Karban, Horák, vlastní (Miletín), Pecold, Kment (Rudník), J. Horák, Kosina, Przybyla, Valeš, Blažek (Hostinné), Klosowski (Trutnov B),




EUTAX 1. B TŘÍDA SKUPINA F (o postup) - program a výsledky

LČ 1 - Sokol Provodov (3 bonifikační body)
LČ 2 - FC Spartak Rychnov n.K. B (3 bonifikační body)
LČ 3 - TJ Dobruška B (2 bonifikační body)
LČ 4 - SK Smiřice (2 bonifikační body)
LČ 5 - Velešov Doudleby n.O. (1 bonifikační bod)
LČ 6 - Sokol Deštné v O.h. (1 bonifikační bod)
LČ 7 - AFK Hronov
LČ 8 - SK Albrechtice n.O.

F-skupina 1.B třídy má vývoj pro silné nervy. Díky výhře béčka Rychnova v Deštném byly ve hře o první příčku ještě tři kolektivy. Po remíze v Hronově se z tohoto klání vyřadily Doudleby. Na čele tabulky se usadily Rychnov a Provodov a oba týmy čeká velké finále příští týden.

Jasným magnetem soboty mělo být utkání Smiřice - Rychnov. Domácí měli ještě v paměti zápas v Provodově, za jehož řízení byl rozhodčí "odměněn" hodnocením neuspokojivý a zřejmě i dalšími následky.
Rychnovská rezerva však ve Smiřicích vyhrála 3:1 (Jedlinský, Handa, Pohl - Hottmar) a s dvoubodovým náskokem vede před posledním kolem tabulku. Domácí už k zápasu příliš se zaujetím nepřistupovali, o čemž svědčí hodnocení smiřického sekretáře: "
Utkání jsme hráli v hodně improvizované sestavě. V útoku nastoupilo brankářské duo Hottmar -,Růžek. Do obrany se musel stáhnout Nývlt, Melichárek dal přednost tenisu. Korenčík odjel na dovolenou a Mochanové se omluvili. Díky trenéru Jánskému, který přivezl dorostence z mistrovského utkání, jsme měli i hráče na střídání." Diváci to zřejmě vycítili, přišlo jich pouze třicet.

Provodov si pohrál s domácím béčkem Dobrušky, výsledek 9:0 (Khun 4, Kuneš 2, Macek, Pfeifer, Muller) je výmluvný. Co řekl trenér Jirásek, který na lavičce dobrušského béčka neprožíval asi příjemné chvíle: "Ke třem dlouhodobě zraněným hráčům se přidalo během týdne dalších šest omluvenek. Toto oslabení v kombinaci s tím, že do čeho soupeř kopl, skončilo gólem, dalo podobu tomuto krutému výsledku."

Hronov hostil Doudleby a po remíze 0:0 se hosté již eliminovali ze hry o první místo. Matematickou šanci mají však stále na příčku druhou za předpokladu klopýtnutí Provodova. Zatímco domácí trenér Samko zápas viděl jako kvalitní, hostující kouč Jan Čermák hledal další souvislosti: "
Utkání jsme nezvládli, zejména neproněňováním šancí. Škoda, že domácí angažovali pro utkání provodovského hráče jako trenéra a byli napuštění provodovským jedem (motivací). Zaplať Pánbůh, že alespoň rozhodčí pískali rovinu. Pravda a láska nikdy nezvítězí, ale nemusíme vše dělat pro pár špinavých zlaťáků a falešnou slávu... Přeji Provodovu, ať jde hrát jinou soutěž než my v příští sezóně, třeba někam do Grónska. Inu chleba levnější nebude, protože mouka se asi bude muset zdražit... "

V neděli se hrál zápas pro diváky (přišlo jich 150), Albrechtice hostily Deštné, zápas začínal v 17,00. Domácí skutečně pro diváky zahráli, zvítězili 5:2 a spokojen byl i vedoucí Bartoš: "
Za úmorného vedra sehrála mužstva solidní utkání. Byli jsme o něco lepší. V poločase jsme v klidu prostřídali sestavu. protože výsledek zápasu byl v podstatě jasný, utkání proběhlo naprosto v klidu. A protože v utkání nelze pochválit všechny hráče, musím to vyřešit touto psanou formou. Davide, díky."

HVĚZDA KOLA :
David Hořínek dal v tomto kole další dvě branky, albrechtický kanonýr se zastavil až na čísle 28, což znamená, že dává v průměru více než jednu branku na zápas.

UDÁLOST KOLA :
Na lavičku Hronova usedá v tomto kole hráč Provodova Zdeněk Samko, proti Hronovu stojí jeden ze soupeřů Provodova v boji o postup - Velešov Doudleby. Vskutku zajímavá premiéra čerstvého držitele trenérské licence B.

VÝROK KOLA :
Jan Čermák, trenér Doudleb: "Zaplať Pánbůh, že alespoň rozhodčí pískali rovinu. Pravda a láska nikdy nezvítězí, ale nemusíme vše dělat pro pár špinavých zlaťáků a falešnou slávu... Přeji Provodovu ať jde hrát jinou soutěž než my v příští sezóně, třeba někam do Grónska."

NÁVŠTĚVA KOLA :
Snad již tradičně v posledních kolech na útulném stadionku v Albrechticích, zde přišlo obligátních 150 příznivců.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 27 ODEHRANÝCH KOLECH (celkem přišlo na jaře v této skupině 4 730 diváků, jarní průměr na zápas 90 diváků, v 13. jarním kole byla celková bilance 318 fanoušků na čtyřech stadionech)

SK Albrechtice- 1 880 diváků (průměr 134 diváků na zápas)                             Sokol Provodov- 1 860 diváků (průměr na zápas 143 diváků)                                SK Smiřice- 1 480 diváků (průměr 105 diváků na zápas)                                    Velešov Doudleby- 1 385 diváků (průměr na zápas 106 diváků)                                AFK Hronov- 1 341 diváků (průměr na zápas 103 diváků)                                       TJ Dobruška- 950 diváků (průměr 73 diváků na zápas)                                        Sokol Deštné- 765 diváků (průměr na zápas 58 diváků na zápas)                       Spartak Rychnov B- 761 diváků (průměr 54 diváků na zápas)                                                        

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 27 ODEHRANÝCH ZÁPASECH :

28 - D.Hořínek (Albrechtice),
16 - Kříž (Deštné), J.Macek (Dobruška B),
15 - Bednář (Smiřice),
14 - Kráčmer (Doudleby),
13 - Khun (Provodov), Kaplan (Deštné),

11 - Eimer (Provodov),
10 -
Kubeček (Hronov), Schod (Doudleby), Jedlinský (Rychnov), Duha (Albrechtice),
9 - Polívka (Rychnov), L.Sršeň (Albrechtice), Bensch (Provodov),
Korenčík (Smiřice), Kotyza (Doudleby),
8 - Šťavík, Rojšl (Hronov), F.Stieber (Rychnov B), Macek (Provodov),
6 - Dapecí (Rychnov B), Církva (Smiřice), Hašek (Dobruška B), Umlauf (Deštné), Lochman (Rychnov B),
5 - Šťavík, Rojšl, Lanta (Hronov), Pazderník, Řehák (Rychnov B), Vejprava, Metzner, Kuneš (Provodov), Moravec (Albrechtice),

4 - Schreiber, Danihel, Valtera (Hronov), Vidlička, Hudousek (Doudleby), O.Velíšek (Albrechtice), Michalík (Dobruška B), Nývlt (Smiřice), Handa (Rychnov),
3 - Pařízek (Provodov), Tuček, Drapák, Hochmann, Matula (Deštné), Mar.Ansorge, Bašta (Hronov), Kuzma, Vítek (Albrechtice), Dudek, Kopsa (Doudleby), Matějček (Smiřice), Počtýnský (Rychnov B), Koutník, Melichárek (Smiřice),
2 - Malý, Štětina, Kováč, Krahulec (Dobruška B), Franců, Danihel, Valtera (Hronov), Mochan, Hotmar (Smiřice), Lyer, Mazura, Souček, Krmaš (Doudleby), Jaroš, Janeček (Albrechtice), Pfeifer (Provodov),

1 - Tichý, Polomský, Štelzig (Hronov), Kánský, Kouba, Kostadinovski, Zatloukal, Novák, Prouza, vlastní (Deštné), Effenberk, Hrnčíř, Jelen, Junek, Slánský, Děkan, Veverka, Petr, vlastní (Dobruška B), Samko, Biederman, Zelený, Tolda, Pšenička, Muller (Provodov), Búta, Fof, vlastní (Smiřice), Barták, L.Velíšek, Csontoš (Albrechtice), O.Stieber, Kameník, Trejtnar, Kotek, Fujdiak, Pohl (Rychnov B), P.Matoušek (Doudleby)



EUTAX 1. B TŘÍDA SKUPINA G (o sestup) - program a výsledky

LČ 1 - Spartak Kobylice (3 bonifikační body)
LČ 2 - Baník Žacléř (3 bonifikační body)
LČ 3 - Lokomotiva Hradec Králové (2 bonifikační body)
LČ 4 - Sokol Dolní Kalná (2 bonifikační body)
LČ 5 - SK Robousy (1 bonifikační bod)
LČ 6 - SK Janské Lázně (1 bonifikační bod)
LČ 7 - Sokol Malšovice
LČ 8 - FK Mladé Buky


G-skupina 1.B třídy
neměla již tolik otazníků, ale výsledky, které tento týden přinesla, to by byly horory pro sázkaře.

Jediné Kobylice si udržely standard a vyhrály na Lokomotivě 3:1 (Nový, Průcha, Havlíček - Ziegler). Suverén jarní části doslova své soupeře kácí a má 12 bodů náskok na druhé místo. Krásná jarní sezóna pro hráče a vedení klubu, i když v Hradci Králové to byl zápas těžký a vyrovnaný.
Michal Sobotka, vedoucí Lokomotivy, řekl k zápasu: "Hra v prvém poločase byla neurovnaná, až nepřesná, proto se zrodila poločasová remíza. Ve druhém poločase jsme se ujali vedení po krásné individuální akci Zieglera. Poté začal kupit hlavní rozhodčí jednu chybu za druhou a z jedné jeho chyby jsme inkasovali vyrovnávající branku. Netrvalo dlouho a po naši chybě jsme inkasovali druhou branku. Naše mužstvo se položilo a inkasovalo ještě potřetí. Utkání by slušela remíza. Stínem utkání je zranění Lukáše Tichého."

V krajské metropoli se hrál ještě další duel, Malšovice hostily Robousy. Pokud by šesté místo mohlo znamenat sestup, tak bychom si řekli, že domácí hazardují. Výsledkem utkání byla totiž remíza 1:1 (Brokeš - Rejman). Domácí hodnocení zápasu znělo takto: "V utkání jsme jednoznačně ztratili dva body. Do vedení jsme se dostali již ve 3. minutě, poté jsme v dalších 15 minutách mohli utkání definitivně rozhodnout, ale žádnou z mnoha šancí jsme neproměnili. Místo pojistky jsme na začátku druhého poločasu inkasovali a i přes vytrvalý tlak jsme již skórovat nedokázali."

Mladé Buky vyrobily senzaci prvního řádu, když doma podlehly v sousedském derby Janským Lázním 1:2. Pavel Hrubeš, sekretář Mladých Buků, byl hodně rozlobený:
"
Předvedli jsme katastrofální výkon, s takovýmto fotbalem bychom neuspěli ani v okresním přeboru.Takhle se o záchranu nehraje." Podle hostujícího Petra Janovce je výhra zejména povzbuzením do dalšího ročníku.

To samé se povedlo Dolní Kalné, která po sérii výborných zápasů doma padla s Baníkem Žacléř 0:3. Tuto prohru si v posledním zápase vděčné kalenské publikum (12O fanoušků) nezasloužilo. Co na to Tomáš Navrátil: "Dnes jsme neudělali vůbec nic pro to, abychom vyhráli. Chybělo nám úplně všechno, co vítězné mužstvo potřebuje, nasazení, bojovnost, pohyb bez míče, fotbalovost, herní kvalita, mentální vyspělost a mohl bych ještě pokračovat. V úmorném vedru jsme dostali lekci, po vyrovnaném prvním poločase jsme v tom druhém, do kterého jsme šli oslabeni o Tomáše Jiřičku, úplně odpadli a Baník si v pohodě dokráčel ke třem překvapivým, ale zcela zaslouženým bodům. Hosté předvedli výborný výkon, a bylo na nich, na rozdíl od nás, vidět, že chtějí uspět. Ukázalo se, jak úzký kádr máme a jak jsme na tom s jeho kvalitou, co pro nás znamená neúčast třech klíčových hráčů, jak se projeví u některých tréninkové a herní manko. Výsledek musíme hodit za hlavu a v týdnu se připravit na poslední utkání na hradecké Lokotce. Za hlavu se však rozhodně nesmí hodit stav, že když jsou čtyři hráči z áčka mimo a ještě hraje souběžně béčko, není s kým hrát. Divákům, kteří nás přišli v posledním domácím utkání podpořit, bych se chtěl za hanebný výkon mužstva omluvit. "

HVĚZDA KOLA :
S torzem hráčů jely Robousy do Malšovic, přesto uhrály po bojovném výkonu remízu. O ní se zasloužil dorostenec Jakub Rejman, ročník 1997, svou přesnou trefou.

UDÁLOST KOLA :
Janské Lázně zvítězily poprvé na hřišti, povedlo se jim to v Mladých Bukách a podle sekretáře Petra Janovce je to povzbuzení do podzimu.

VÝROK KOLA :
Pavel Hrubeš, sekretář Mladých Buků: "Předvedli jsme katastrofální výkon, s takovýmto fotbalem by jsme neuspěli ani v okresním přeboru.Takhle se o záchranu nehraje."

NÁVŠTĚVA KOLA :
Tradičně v Dolní Kalné, kde přišlo na epilog domácích s Baníkem Žacléř 120 fanoušků. Výkonem týmu však byli hodně zklamáni.


DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 27 ODEHRANÝCH KOLECH (celkem přišlo na jaře v této skupině 4 748 diváků, jarní průměr na zápas 91 diváků, třinácté kolo navštívilo 322 fanoušků
)

FK Dolní Kalná- 2 020 diváků (průměr 144 diváků na zápas)
SK Robousy- 1 584 diváků (průměr na zápas 121 diváků)
Spartak Kobylice- 1 565 diváků (průměr na zápas 120 diváků)                              FC Mladé Buky- 1 535 diváků (průměr 109 diváků na zápas)                             Baník Žacléř- 1 271 diváků (průměr 90 diváků na zápas)                                       Lokomotiva HK- 1 190 diváků (průměr na zápas 91 diváků)
SK Janské Lázně- 1 070 diváků (průměr 76 diváků na zápas)                        Malšovice- 855 diváků (průměr na zápas 65 diváků)                                          


KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 27 ODEHRANÝCH ZÁPASECH :
20 - L.Vít (Žacléř),
19 - Jar. Jiřička (Dolní Kalná),
17 - Nový (Kobylice),
14 - Havlíček (Kobylice),
13 - Vích (Robousy), 
12 - T.JiřičkaZ.Tauchman ml. (Dolní Kalná)Tomášek (Robousy),  
10 - Haider (Mladé Buky),

9 - Kult (Janské Lázně), Machalík (Mladé Buky),
8 - Horváth (Žacléř), Tauchman st. (Dolní Kalná), 
7 - Šoufek (Kobylice), Doležal, Mil. Dvořák (Mladé Buky), Tobiášek (Malšovice),
6 - Tuček, L. Tichý (Lokomotiva), Brhel (Mladé Buky), Bartoš (Malšovice), Stránský (Janské Lázně),

5 - Brhel (Mladé Buky), Drbohlav (Robousy), Khol, Kubišta (Kobylice), Hampl (Dolní Kalná), Ondráško (Žacléř), Brokeš (Malšovice),
4 - Franc, Luňák (Malšovice), Denk, Schejbal, Ziegler (Lokomotiva), Vávra, vlastní (Kobylice), Štěpánek (Mladé Buky), Bartoš, vlastní (Dolní Kalná), Mádle (Žacléř),
3 - Nývlt, Knobloch (Sobotka), Horáček, Ondráček, Voldán (Jičín), Stehlík (Janské Lázně), Smetana (Dolní Kalná), Mikolajczyk, Baše, Hradecký (Žacléř), Tobiášek, Ninger, Velínský, Horký, P.Jareš (Malšovice), Němeček, Demuth (Janské Lázně), vlastní (Lokomotiva), Špička (Mladé Buky),
2 - Vaněk, Svatoň, Mašek, Němec (Lokomotiva), Pšenička, Průcha (Kobylice), Lemon (Malšovice), F.Materna, Karásek, Rejman (Robousy), Štěpánek, Pavlis, Kvíčala, Mich.Dvořák, vlastní (Mladé Buky), Štelzer, M.Dvořák st., Hradecký (Janské Lázně), Skála, Kotyk, Kovačík, Franze, vlastní (Žacléř), Javůrek ml. (Lokomotiva), Ježek, Najman (Dolní Kalná)
1 - Styar, M.Novotný, Pozler (Kobylice), Šec, Demeter, Pára, Javůrek st. (Lokomotiva), Libřický, Groh, Krejčí (Malšovice), Kynčl, Srb, Wedlich, vlastní (Robousy),
Kodytek, Navrátil, Jan Jiřička, Dědek (Dolní Kalná), Jurík, Minařík (Mladé Buky), Krudenc, Kabeláč, Kubišta, Pelcl, Koblížek, Brát, vlastní (Janské Lázně), Knap, Polák, Petrů, Brožek, Franze, Špecián, Herman, M.Vít, Albert (Žacléř), 




EUTAX 1. B TŘÍDA SKUPINA H (o sestup) - program a výsledky

LČ 1 - Sokol Černíkovice (3 bonifikační body)
LČ 2 - FC České Meziříčí (3 bonifikační body)
LČ 3 - Baník Vamberk (2 bonifikační body)
LČ 4 - Jiskra Machov (2 bonifikační body)
LČ 5 - Spartak Opočno (1 bonifikační bod)
LČ 6 - Lokomotiva Borohrádek (1 bonifikační bod)
LČ 7 - Slavoj Předměřice
LČ 8 - SK Přepychy
 

V H-skupině 1.B třídy se stále zřejmě hraje "jen" o šesté místo, ke kterému mají po domácí remíze s Opočnem nejblíže Předměřice.

V sobotu se hrálo derby Vamberk - Černíkovice, které vidělo 112 fanoušků. Góly Chocholy a Samka vyhrál Baník 2:0 a domácí lodivod Jan Souček byl spokojený: "Naše mužstvo šlo již ve 3. minutě utkání do vedení, které jsme do konce poločasu ještě navýšili o 1 branku. I když nás hosté dostali ve druhém poločase pod tlak, tak ani oni, ale také my, neproměnili gólové šance. Po předvedeném dobrém herním výkonu v 1. poločase jsme zaslouženě zápas vyhráli a připsali jsme důležité 3 body."

Předměřice hostily Opočno a gól v tomto zápase nepadl. Po remíze 0:0 se Slavoj usadil na šestém místě, od kterého se další týmy bodově odtáhly. Poslední kolo bude ve znamení sledování vývoje v divizi. Zápas zhodnotil Martin Knap, asistent trenéra Slavoje: "
V bojovném 1. poločase se každé družstvo snažilo strhnout vítězství na svoji stranu. Druhý poločas vyzněl lépe pro hosty, ale naši zlepšenou obranou hrou jsme bod ubránili."

Machov, jehož sestup je velmi reálný, zachránit se může jen díky nepřihlášení některých týmů a souvisejícím nepostupem dalších klubů s právem postupu, hostil vedoucí České Meziříčí. Hosté opět prokázali své jarní postavení a vyhráli atraktivním skóre 4:2 (Krajňák, Baše, Tomášek, Frinta - Zima 2). Asistent trenéra Machova Pokorný řekl k duelu: "
Velmi vyrovnané utkání s 1. celkem tabulky. Nedokázali jsme proměnit vyložené šance. Utkání by zasloužila minimálně remíza."

Nedělní duel čekal Borohrádek, který se střetl od 17,00 s SK Přepychy. Výhra pro hosty mohla znamenat definitivní klid, nakonec svěřenci trenéra Sazimy dali této výhře sedmigólový punc a připravili hráčům Přepych i jejich příznivcům velmi neradostné loučení s krajskou soutěží. Vedoucí Borohrádku Antonín Čermák prohlásil:
"
Již v první minutě jsme se ujali vedení a po té v 8. minutě jsme přidali druhý gól. Za tohoto stavu domácí nastřelili břevno a jednu šanci jim chytil náš brankář. Z rychlých brejků jsme do poločasu vstřelili další dva góly. Druhý poločas jsme byli lepším týmem a naše vedení jsme navýšili až na 0:7. Domácí korigovali až 5 minut před koncem zápasu.Utkání se odehrálo za velkého vedra a klobouk dolů před všemi hráči."

HVĚZDA KOLA :
Gólman Předměřic Pavliš byl hlavní překážkou útočníků Opočna, díky i jemu uhrály Předměřice doma s Opočnem alespoň bod.

UDÁLOST KOLA :
Končí dlouhá éra Přepych v krajských soutěžích, poslední utkání v 1. B třídě prohráli domácí ostudně 1:7 s Borohrádkem a to si Miroslav Pavel, předseda a duše přepyšského klubu, rozhodně nezasloužil.

VÝROK KOLA :
Miroslav Pavel, předseda Přepych. "Naivní a nezodpovědný výkon celého mužstva pomohl hostům k jednoznačnému vítězství. Z výkonu jsem hrozně zklamán."

NÁVŠTĚVA KOLA :
Na Vamberk pěkná návštěva 112 diváků sledovala utkání s Černíkovicemi.


DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 27 ODEHRANÝCH KOLECH (celkem přišlo na jaře v této skupině 5 078 diváků, jarní průměr na zápas 97 diváků, v 13. jarním kole přišla celkově velmi průměrná návštěva 302 fanoušků).

České Meziříčí- 2 442 diváků (průměr 174 diváků na zápas)                                   Černíkovice- 2 070 diváků (průměr na zápas 159 diváků)
Borohrádek- 1 457 diváků (průměr na zápas 104 diváků)                                     Přepychy- 1 356 diváků (průměr 96 diváků na zápas)                                    Spartak Opočno - 1 005 diváků (průměr 83 diváků na zápas)
Baník Vamberk - 904 diváků (průměr na zápas 69 diváků)                                    Předměřice - 811 diváků (průměr na zápas 62 diváků)                                          Jiskra VEBA Machov - 750 diváků (průměr 53 diváků na zápas)                    


KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 27 ODEHRANÝCH ZÁPASECH:
15 - L.Jelen (Opočno),
14 - Pauker (Černíkovice), Blažej (Přepychy),
12 - Havel (České Meziříčí),                                                                              11 - Šváb (Machov), Strakatý (Předměřice),
10 - Ježek, Baše (České Meziříčí), T. Přibyl (Opočno),
9 - Pfeifer (Opočno), O. Dostál (Vamberk),
8 - Svatoň, Brendl (Borohrádek), Hamerský, Rohrich (Vamberk), Pekáč (Předměřice), Škrabal (Opočno), Hlavsa (České Meziříčí),

7 - J.Nosek, D. Hanuš (Černíkovice), Králík (Vamberk),
6 - O. Stieber (Černíkovice), Svatoš, V. Čech (Machov), Bílek, J. Čermák, R. Sazima (Borohrádek), Chochola (Vamberk), P.Tomášek, (České Meziříčí),
5 - Flekr, Pazderník (Vamberk), Martinec, Zima (Machov), Víteček (Černíkovice), J. Matějus, P. Matějus (Borohrádek),
4 - Prát, Kinzel (Přepychy),
A.Čermák (Borohrádek), Mňuk (Černíkovice),
3 - Šponar, Samek (Vamberk), Hrouda (Černíkovice),  Kozák, Čiháček, Provazník, J. Tomášek (České Meziříčí), O.Přibyl (Opočno), Ponikelský (Předměřice),
2 - Kotyza, Vidlička (Vamberk), M.Horák, T.Sazima, Moravec, vlastní (Borohrádek), Hlavatý, Soukup, Hronek, Bergman, Voborník (Předměřice), T.Vik, J.Hanuš, Zimmer, Stodůlka, Brandejs (Černíkovice), Slánský, Krajňák (České Meziříčí), Čtvrtečka, Žid, Sedlák (Přepychy), Tláskal, Školník (Opočno), Šolín, Kubeček, Scholz, Hurdálek (Machov),
1 - B.Nosek, Trejtnar, Kučera, Holoubek, vlastní (Černíkovice), Uhnavý, Moravec, Voříšek, R. Sazima (Borohrádek), Šorm, Pavelka, Luňáček (Vamberk), Zeman, Bareš, Vyleťal, vlastní (Předměřice), Rezek, Hovorka, Frynta, vlastní (České Meziříčí), Středa, Šulc, Pich, Purtig, R. Čech (Machov), Trubač, Musil, vlastní (Opočno), Placák, Kovaříček, Vostoupal, Šmída, Jelen, vlastní (Přepychy),

V sobotu 26. dubna 2014 se hrál duel nováčků Dolní Kalná - Kobylice (1:4). Zápasu přihlížela velmi dobrá návštěva 150 diváků.


Postupně budeme přinášet některé možné scénáře sestupů z 1. B třídy. Dnes přidáváme druhý - pesimisticky realistický. Ten má tento obsah:
a) z divize sestoupí jeden tým z našeho kraje a náš vítěz KP (či další tým) odmítne postup
b) z 1. A třídy postoupí do KP dva týmy, z KP sestoupí tři poslední (!) celky
c) z 1. A třídy sestoupí poslední tři týmy, z 1. B třídy postoupí dva celky (tedy první dva ze skupin o postup)
d) z OFS postoupí pět přeborníků, do soutěží OFS sestoupí šest týmů 1. B tříd (tedy poslední tři ze skupin o sestup)
e) prvním sestupujícím z 1. A třídy je letos Stará Paka, pokud by do 1. B třídy z rozhodnutí vedení klubu nevstoupila, má na její místo nárok další tým z OFS Jičín umístěný do 4. místa (novinka v soutěžním řádu, více zde), pokud by žádný z celků OFS Jičín na postup nereflektoval, sníží se počet sestupujících (viz ustanovení Soutěžního řádu).



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vytvořeno: 15.6.2014
redakce Fotbal v kraji


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace