Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

V Sobotce se zdramatizoval souboj o postup, krystalizuje se pořadí na sestupových místech, Malšovice dále přišpendlily Janské Lázně na dno


Datum akce: 30.11.-0001

O co se na jaře hraje ?


  Pohár společnosti Eutax - vítězové skupin o postup obdrží obdrží prémii 8 000 Kč, druhé týmy ve skupinách o postup 4 000 Kč, třetí týmy ve skupinách o postup  pak 3 000 Kč.
Vítězové skupin o sestup obdrží prémii ve výši 5 000 Kč. KFS rovněž vyhodnotí soutěž slušnosti a její vítěz získá další finanční prémii.

EUTAX 1.B třída zahájila poslední březnový víkend, končí 15.června 2014, dvakrát se hrálo ve vložených čtvrtečních kolech 1. a 8.května. Do 1. B třídy postoupí přeborníci OFS (respektive případně týmy podle ustanovení Soutěžního řádu), z 1. A třídy sestoupí týmy podle sestupového klíče, prvním sestupujícím je zde již Stará Paka.

Střelci jsou uváděni včetně těch úspěšných v kontumovaných zápasech.

Přidělení losovacích čísel pro jarní část krajské soutěže EUTAX 1.B třídy mužů:
LČ 1 - první a páté týmy po podzimu s lepší bilancí
LČ 2 - první a páté týmy po podzimu s horší bilancí
LČ 3 - druhé a šesté týmy po podzimu s lepší bilancí
LČ 4 - druhé a šesté týmy po podzimu s horší bilancí
LČ 5 - třetí a sedmé týmy po podzimu s lepší bilancí
LČ 6 - třetí a sedmé týmy po podzimu s horší bilancí
LČ 7 - čtvrté a osmé týmy po podzimu s lepší bilancí
LČ 8 - čtvrté a osmé týmy po podzimu s horší bilancí

                                (foto Lubomír Douděra)

Nejnižší krajské soutěže mužů jdou do finiše. Paradoxně hodně pozornosti bylo upřeno do divizního Náchoda, kde domácí velmi úspěšně bojovali o záchranu a zdolali druhou Dobrovici 1:0, což je výrazně důležitý výsledek i pro krajské soutěže a 1. B třídu zvláště.
Konkurentem diváckého zájmu bylo i poslední kolo Gambrinus ligy, které mělo jednotné zahájení v 18,00 a čtyři týmy bojovaly o sestup.


EUTAX 1. B TŘÍDA SKUPINA E (o postup) - program a výsledky

LČ 1 - TJ Rudník (3 bonifikační body)
LČ 2 - SK Sobotka (3 bonifikační body)
LČ 3 - FK Trutnov B (2 bonifikační body)
LČ 4 - Sokol Libáň (2 bonifikační body)
LČ 5 - Tatran Hostinné (1 bonifikační bod)
LČ 6 - FK Kopidlno (1 bonifikační bod)
LČ 7 - SK Miletín
LČ 8 - SK Jičín B

E-skupina 1.B třídy
přineslo tři sobotní utkání, v neděli se bude hrát tradičně v Kopidlně.
 
V sobotu přišel magnet tohoto kola, v Sobotce hrál vedoucí Trutnov (první zápas vyhráli v Horním Starém Městě trutnovští 4:2) a před utkáním jsme si řekli - pokud by domácí vyhráli, stáhnou rezervu trutnovských na tři body a to je do posledních dvou kol stále ještě velmi zajímavý stav. Zápas pod Humprechtem začínal v 17,00.
Na jeho konci se radovali domácí, kteří zdolali Trutnov 3:2 (Knobloch, Přikryl, Rulc - Rejl, Bednařík) a stáhli lídra tabulky na tři body. K úplné spokojenosti chyběl zřejmě dvoubrankový rozdíl.

Další zápas plný zajímavosti, Rudník se střetl doma s Libání a mohl v případě výhry Sobotky být pouze dva body od Trutnova, který navíc v příším kole hostí doma. Fotbal je však naprosto nevyzpytatelná hra, Libáň v Rudníku vyhrála 2:1 a explozívní magnet příštího kola vzal v mnohém za své.

Tatran Hostinné uvítal před 70 diváky béčko Jičína, tady se již hrálo jen o pořadí ve skupině. Jičín hraje venku obvykle velmi dobře, tentokrát ne. To potvrdil i vedoucí týmu Klaban: "Dnes jsme za ideálního fotbalového počasí podali asi nejhorší výkon jara." Celek Tatranu vyhrál 3:1 (Jakoubek, Slavík PK, Šmucer - Vacek) a vedoucí domácích Pavel Šmucer byl daleko spokojenější než jeho protějšek: "Hráči si zalouží pochvalu za bojovnost a nasazení po celou dobu zápasu. Poděkování patří také rozhodčím, kteří z přehledem řídili zápas."

V neděli se šlo na fotbal v Kopidlně, kde se v derby jičínského okresu domácí utkali s Miletínem. Hosté už živili jen teorii, ale teorie po tomto zápase skončila. Kopidlno vyhrálo 1:0 brankou Černovského před 100 diváky. Ohlas z domácí kabiny byl už optimističtější: "I když to ještě není herně na takové úrovni, na co hráči mají, tak bojovnost dnes byla stoprocentní a to nám vyneslo zasloužené vítězství."

HVĚZDA KOLA :
Ondřej Černovský (Kopidlno), jeho branka konečně ukončila výsledkovou mizérii jeho týmu a rozhodla o výhře nad Miletínem.

UDÁLOST KOLA :
Porážka Rudníku doma s Libání, oslabený kádr domácích to tentokrát nezvládl a téměř se vyřadil z boje o prvenství. Navíc Havránek nedal penaltu.

VÝROK KOLA :
Co zaznělo z kabiny Kopidlna: "I když to ještě není herně na takové úrovni, na co hráči mají, tak bojovnost dnes byla stoprocentní a to nám vyneslo zasloužené vítězství."

NÁVŠTĚVA KOLA :
125 diváků v Rudníku, kteří byli zřejmě hodně zklamáni porážkou s Libání.
.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 26 ODEHRANÝCH ZÁPASECH (celkem přišlo na jaře v této skupině zatím 5 199 diváků, jarní průměr na zápas 108 diváků. Celkem 375 fanoušků přivítaly čtyři stadiony v 12. jarním kole, konkurence Gambrinus ligy byla rovněž znát).
FK Kopidlno - 2 225 diváků (průměr na zápas 158 diváků)                                    TJ Rudník - 2 029 diváků (průměr 169 diváků na zápas)                                       Tatran Hostinné - 1 897 diváků (průměr 145 diváků na zápas)                              SK Sobotka - 1 630 diváků (průměr na zápas 116 diváků)                                Sokol Libáň - 1 470 diváků (průměr na zápas 113 diváků)                                       SK Miletín - 1 412 diváků (průměr 108 diváků na zápas)                                        MFK Trutnov B - 1 005 diváků (průměr 77 diváků na zápas)
SK Jičín B - 785 diváků (průměr na zápas 66 diváků)


KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 26 ODEHRANÝCH KOLECH :
27 - M.Jakoubek (Hostinné),
21 - Havránek (Rudník),
18 - Rulc (Sobotka),

14 - Hejna (Trutnov B),
13 - Knap (Trutnov B),
12 - Horáček (Jičín B),
Urban (Miletín), Havlík (Libáň), Přikryl (Sobotka),
9 - Pluhař (Jičín), Prívara (Rudník), Škopán (Sobotka),
8 - Havelka (Kopidlno), Banyácski, Balcar (Libáň)Hylmar (Rudník), Ficner (Trutnov B), Kubišta (Sobotka), Němeček (Miletín),
7 - Petružálek (Hostinné), Zeman, Víšek (Rudník), Černovský (Kopidlno), Knobloch (Sobotka),
6 - Men (Sobotka), Novák (Rudník), Maličký, R. Polák (Hostinné), Poutník, Machačný (Kopidlno), Hejtmánek (Jičín B), 
5 - Knížek (Libáň), P.Komárek, Klaban (Kopidlno), Machačka, Leplt (Miletín), Kořínek (Jičín B),
4 - Kocourek (Jičín), Čáp (Rudník), L.Kracík (Hostinné), Hátle (Miletín), vlastní (Trutnov B),
3 - Nývlt, Bárta (Sobotka), Ondráček, Voldán, Mezsároš, Zugar, Vacek (Jičín), V.Kulhánek, L.Komárek (Kopidlno), Filounek, Brentner, Bartoníček, Krátký (Miletín), Ulrich, Toth, Holubec, Bednařík (Trutnov B), Štemberka (Rudník),
2 - Baster, Zahradník (Sobotka), Skuček, Bonisch, Doubic, Mahrla, Chvalina, Tobiáš, Přívratský, Wimmer, Rejl (Trutnov B), Lev, Nosek, Slavík (Hostinné), Kněžourek (Miletín), vlastní (Libáň), Hloušek, vlastní (Rudník),
1 - Odvárko, Berounský, Kotlář (Kopidlno), Hlavatý, Smetana, Pešta, Jůza, Mička, Pham (Libáň), Ulvr, Samko, Veg, Javůrek, Pravda, Zlámal, Bucek, vlastní (Jičín B), Pavlíček, Halbych, vlastní (Sobotka), Dyčenko, Hnát, Geršl (Kopidlno), Nálevka, Karban, Horák (Miletín), Pecold, Kment (Rudník), J.Horák, Kosina, L.Horák, Przybyla, Valeš, Blažek, Šmucer (Hostinné), Groer, Klosowski (Trutnov B),




EUTAX 1. B TŘÍDA SKUPINA F (o postup) - program a výsledky

LČ 1 - Sokol Provodov (3 bonifikační body)
LČ 2 - FC Spartak Rychnov n.K. B (3 bonifikační body)
LČ 3 - TJ Dobruška B (2 bonifikační body)
LČ 4 - SK Smiřice (2 bonifikační body)
LČ 5 - Velešov Doudleby n.O. (1 bonifikační bod)
LČ 6 - Sokol Deštné v O.h. (1 bonifikační bod)
LČ 7 - AFK Hronov
LČ 8 - SK Albrechtice n.O.

F-skupina 1.B třídy se opět hrála třikrát v sobotu, v neděli je výkop v Provodově. Všechny duely začínaly v úřední začátek. Dohrávka zápasu Deštné - Rychnov B je na pořadu 4. června.

Jasným magnetem soboty bylo derby Doudleby - Albrechtice, domácí mají stejně bodů jako Provodov a v souboji první místo jim velela povinnost vyhrát. Stalo se, výhra Velešova byla jasná v poměru 4:0 (Souček, R. Schod, Kotyza, Krmaš). A komentář domácího kouče Jana Čermáka: "Uf, zvládli jsme další náročné utkání. Soupeř byl velmi nebezpečný, přesto korektní a fotbalový. Nebýt zbytečného a přísného vyloučení, tak musíme být všchni spokojeni. Počasí, fotbal, rozhodčí. diváci,klobásky,pivečko, gulášek, vše skoro ideální. Cílová rovinka se blíží... Není správné spotřebovat více štěstí, než kolik ho přinášíme!!!"

V ten samý čas se střetla v Rychnově dvě béčka, domácí s dobrušským. Rychnov je nyní ze tří kandidátů na první místo na tom matematicky nejlépe, což potvrdil i výhrou 3:2 (Lochman 2, Stieber - Krahulec, Macek). Před tradičně nízkou "rychnovskou" návštěvou 30 diváků se domácí ale o výsledek strachovali, což potvrdil i asistent trenéra Tomáš Polívka: "Na rychnovském bitevním poli, po mnoha šancích na obou stranách, jsme se na konci zápasu po ztrátě vedení 3:0 museli strachovat o výsledek. Výborný výkon odvedla trojice rozhodčích."

Hronov jel do Deštného, pro oba kluby to byl zápas bez nervů. Domácí zvítězili před 50 diváky 3:1 (Kaplan 2, Hochmann - Štelzig) a v tabulce svého soupeře přeskočili. Podle domácího realizačního týmu šlo o zaslouženou výhru.

V neděli Provodov v roli favorita přivítal Smiřice. Hrálo se od 17,00 a výhra byla pro domácí velkou povinností. Co na to věrné provodovské publikum ? Přišlo podle domácích 180 fanoušků a ti viděli výhru 4:1. Jenže, hosté byli velmi rozladěni výkonem rozhodčích v čele s hlavním Klečkou a podle prvních informací ne neoprávněně. Václav Tarantík, vedoucí Smiřic: "To co předvedlo trio rozhodčích před zraky delegáta se nedá komentovat." Naopak domácí komentář od trenéra Bederky: "Kdyby jsme proměnili 50 procent šancí, tak je zápas rozhodnut již ve 20. minutě. Závěr utkání se dohrával v emocích. Chování hostující lavičky jsem nepochopil." Uvidíme, co přinese zpráva delegáta zápasu Miloše Židíka.

HVĚZDA KOLA :
V Deštném se dvakrát do sítě Hronova trefil Kaplan, jeho bilance je 12 gólů a asi právem ho označíme za osobnost tohoto kola.

UDÁLOST KOLA :
V Provodově označil delegát utkání výkon rozhodčího za neuspokojivý, dlouho jsme neslyšeli tak ostrý komentář, jako od vedoucího Smiřic Václava Tarantíka.

VÝROK KOLA :
Jan Čermák, trenér Doudleb: "Uf, zvládli jsme další náročné utkání. Soupeř byl velmi nebezpečný, přesto korektní a fotbalový. Nebýt zbytečného a přísného vyloučení, tak musíme být všchni spokojeni. Počasí, fotbal, rozhodčí. diváci,klobásky,pivečko, gulášek, vše skoro ideální. Cílová rovinka se blíží... Není správné spotřebovat více štěstí, než kolik ho přinášíme!!!"

NÁVŠTĚVA KOLA :
180 diváků sledovalo vyhrocené utkání v Provodově.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 26 ODEHRANÝCH KOLECH (celkem přišlo na jaře v této skupině 4 362 diváků, jarní průměr na zápas 92 diváků, v 12. jarním kole byla celková bilance 340 fanoušků na čtyřech stadionech, odložen je zápas Deštné-Rychnov B)

Sokol Provodov- 1 860 diváků (průměr na zápas 143 diváků)                                SK Albrechtice- 1 730 diváků (průměr 131 diváků na zápas)                             Velešov Doudleby- 1 385 diváků (průměr na zápas 106 diváků)                                SK Smiřice- 1 330 diváků (průměr 102 diváků na zápas)                                    AFK Hronov- 1 248 diváků (průměr na zápas 104 diváků)                                       TJ Dobruška- 905 diváků (průměr 75 diváků na zápas)                                        Sokol Deštné- 765 diváků (průměr na zápas 58 diváků na zápas)                       Spartak Rychnov B- 761 diváků (průměr 54 diváků na zápas)                                                        

KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 26 ODEHRANÝCH ZÁPASECH :

26 - D.Hořínek (Albrechtice),
16 - Kříž (Deštné), J.Macek (Dobruška B),
15 - Bednář (Smiřice),
14 - Kráčmer (Doudleby),
12 - Kaplan (Deštné),

11 - Eimer (Provodov),
10 -
Kubeček (Hronov), Schod (Doudleby),
9 - Polívka (Rychnov), Duha, L.Sršeň (Albrechtice), Jedlinský (Rychnov), Bensch, Khun (Provodov),
Korenčík (Smiřice), Kotyza (Doudleby),
8 - Šťavík, Rojšl (Hronov), F.Stieber (Rychnov B),
7 - Macek (Provodov),
6 - Dapecí (Rychnov B), Církva (Smiřice), Hašek (Dobruška B), Umlauf (Deštné), Lochman (Rychnov B),
5 - Šťavík, Rojšl, Lanta (Hronov), Pazderník, Řehák (Rychnov B), Vejprava, Metzner (Provodov),

4 - Schreiber, Danihel, Valtera (Hronov), Vidlička, Hudousek (Doudleby), Moravec, O.Velíšek (Albrechtice), Michalík (Dobruška B), Nývlt (Smiřice),
3 - Kuneš, Pařízek (Provodov), Tuček, Drapák, Hochmann (Deštné), Mar.Ansorge, Bašta (Hronov), Kuzma (Albrechtice), Dudek, Kopsa (Doudleby), Matějček (Smiřice), Počtýnský (Rychnov B), Koutník, Melichárek (Smiřice),
2 - Malý, Štětina, Kováč, Krahulec (Dobruška B), Franců, Danihel, Valtera (Hronov), Mochan (Smiřice), Lyer, Mazura, Souček, Krmaš (Doudleby), Jaroš, Vítek, Janeček (Albrechtice), Handa (Rychnov),

1 - Tichý, Polomský, Štelzig (Hronov), Kánský, Kouba, Kostadinovski, Zatloukal, Novák, Prouza, Matula, vlastní (Deštné), Effenberk, Hrnčíř, Jelen, Junek, Slánský, Děkan, Veverka, Petr, vlastní (Dobruška B), Samko, Biederman, Zelený, Pfeifer, Tolda, Pšenička (Provodov), Búta, Hottmar, Fof, vlastní (Smiřice), Barták, L.Velíšek, Csontoš (Albrechtice), O.Stieber, Kameník, Handa, Trejtnar, Kotek, Fujdiak (Rychnov B), P.Matoušek (Doudleby)



EUTAX 1. B TŘÍDA SKUPINA G (o sestup) - program a výsledky

LČ 1 - Spartak Kobylice (3 bonifikační body)
LČ 2 - Baník Žacléř (3 bonifikační body)
LČ 3 - Lokomotiva Hradec Králové (2 bonifikační body)
LČ 4 - Sokol Dolní Kalná (2 bonifikační body)
LČ 5 - SK Robousy (1 bonifikační bod)
LČ 6 - SK Janské Lázně (1 bonifikační bod)
LČ 7 - Sokol Malšovice
LČ 8 - FK Mladé Buky


G-skupina 1.B třídy
je zřejmě rozhodnuta, i když dohrávané utkání Žacléř-Robousy se hraje až v úterý 3. června. Všechny zápasy tohoto kola se hrály v sobotu od 17,00. 

Kobylice - Dolní Kalná, to byl zápas dvou nejlepších týmů tabulky a zřejmě hodně prestižní duel. Co již v minulém kole zaznělo z obou táborů ?
Tomáš Navrátil z Dolní Kalné řekl po výhře v Mladých Bukách 4:2: "Dovolím si tvrdit, že jsme udělali rozhodující krok k záchraně krajské soutěže, nyní jedeme do Kobylic, můžeme hrát úplně v klidu a uděláme vše pro to, abychom byli prvním mužstvem, které na půdě suverénna soutěže vyhraje."
Petr Průcha, trenér Kobylic, kontroval: "Jinak se hrozně těším na sobotní utkání s Dolní Kalnou a přijímám tím vhozenou rukavici trenéra Tomáše Navrátila. I já jemu slibuji, že tým snad dobře připravím a nabudím. Doufám, že přijede početná skupina jejich fanoušků a já vyzvu rovněž naše příznivce, aby se dostavili v co největším počtu a viděli pravou férovou oslavu fotbalu v kobylickém stánku, u které nebude doufám potřeba ani delegát."
Zápas nezklamal, i když góly padly pouze v úvodu utkání. Remíza 1:1 (2. Kubišta - 6. Bartoš) se zrodila před návštěvou téměř 200 diváků, tedy daleko více, než jich přišlo na Gambrinus ligu do Jihlavy. Trenér Kobylic se i přes první domácí ztrátu rozplýval nad utkáním: "Viděli jsme velice nadprůměrné utkání této soutěže. Do Kobylic přijel zatím nejlepší tým jarní části. Hrál se svižný a kvalitní fotbal, který nadchl oba tábory příznivců. Člověk si řekne: "takhle by měl fotbal na této úrovni vypadat". Přímý rovný boj bez nadávek, vše v duchu fair play."

Robousy přivítaly Mladé Buky a my byli zvědavi, zda v sobě tým nalezne bojového ducha a vykřesá před dohrávkou v Žacléři naději. Bohužel, domácí podlehli 0:2 (Špička, Minařík) a přesto, že matematicky stále ještě mohou své soupeře dotáhnout, víra v tento počin již asi není ve fotbalové veřejnosti velká. Jenže rošády jsou ve fotbale velké a nutno říci, že jedinou jistotou je pád posledního týmu tabulky. Zbyněk Materna prohlásil: "Naši hráči zdaleka nepatřili k horším, ale bohužel bez vstřelené branky se vyhrát nedá a to jsme slibné příležitosti určitě měli. Soupeř byl kvalitní a my mu blahopřejeme k vítězství."

Zápas v Janských Lázních byl hodně důležitý pro hosty z Malšovic. Šesté místo je stále příčka, která vůbec nic nezaručuje a pokud chtějí Malšovice toto pořadí skutečně opustit, musely v Krkonoších vyhrát. Stalo se, hosté domácí přehráli v poměru 4:1 (Tobiášek 3, Jareš - Stránský PK). Domácí vedoucí Petr Janovec podal k zápasu tento komentář: "Upracovaný zápas, ve kterém byli hosté o fous fotbalovější. Domácí tým nepotvrdil výkon z minulého týdne. Šance se na obou stranách rodily těžce. Góly hostů padaly většinou po chybách v obraně kromě prvního v 10. minutě, kdy se z přímého kopu poprvé trefil Tobiášek. Ve 2. poločase hosté zvýšili postupně góly v 55. opět Tobiáškem a v 66. Jarešem na rozdíl tří branek. Domácí korigovali až v samém závěru v 83. minutě, kdy se z pokutového kopu trefil Stránský. V samém závěru však měli poslední slovou hosté a v 88. dal svou třetí branku Tobiášek."

Právě Baník Žacléř měl usmiřovat své fanoušky v souboji s hradeckou Lokomotivou. Ta samozřejmě podobně jako domácí hájila místo mimo i případné teoretické ohrožení. Pikantní bylo, že oba celky měly před tímto kolem shodných 17 bodů. Konečným výsledkem byla remíza 2:2 (Mádle, Albert - Tichý, Němec), kterou trenér Vlastimil Honek komentoval hodně kriticky: "Dnes jsme podali špatný výkon, bez bojovnosti, důrazu a přístupu. Po výkonech, jaké jsme předvedli minulý týden a dnes, si snad ani nezasloužíme hrát krajskou soutěž. Pokud se neprobereme a ve zbývajících třech zápasech nezabodujeme, určitě spadneme."

HVĚZDA KOLA :
Jednoznačně nově nalezený střelec Malšovic Tobiášek, který v Janských Lázních napálil hattrick a hodně svému týmu pomohl k situaci, že stále může bojovat o páté či čtvrté místo.

UDÁLOST KOLA :
Určitě zápas Kobylic s Dolní Kalnou, obě fotbalové obce předvedly svátek fotbalu jak na hřišti, tak v hledišti. Podle vyjádření všech přítomných byl právě tento zápas tím, jaké bychom si přáli vidět co nejčastěji.

VÝROK KOLA :
Tomáš Navrátil (Dolní Kalná) po utkání v Kobylicích: "Nás přijelo podpořit osmatřicet diváků autobusem a dalších osm jich přijelo po vlastní ose. Hrálo se ve velmi příjemném prostředí, na super trávníku a kvalitu utkání orámovali svým výkonem i rozhodčí. Vůbec se nebojím použít sousloví oslava fotbalu, málokdy se vidí taková férovost a přátelství, ať už na hřišti mezi hráči, mezi trenéry či mezi fanoušky. Předzápasové prognózy se naplnily, ba dokonce byly předčeny, v Kobylicích jsme prožili fantastické sobotní odpoledne. Všem aktérům děkuji, myslím si, že takhle se má dělat fotbal, a že to je návod, jak přilákat diváky do hledišť. Tomu našemu nejmladšímu bylo třináct měsců a nejvzdálenější byl až z Vídně."

NÁVŠTĚVA KOLA :
196 diváků sledovalo duel Kobylic s Dolní Kalnou, pětina fanoušků přijela z Dolní Kalné.


DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 26 ODEHRANÝCH KOLECH (celkem přišlo na jaře v této skupině 4 426 diváků, jarní průměr na zápas 92 diváků, dvanácté kolo navštívilo 395 fanoušků
)
FK Dolní Kalná- 1 900 diváků (průměr 146 diváků na zápas)
SK Robousy- 1 584 diváků (průměr na zápas 121 diváků)
Spartak Kobylice- 1 565 diváků (průměr na zápas 120 diváků)                             FC Mladé Buky- 1 445 diváků (průměr 111 diváků na zápas)                             Baník Žacléř- 1 271 diváků (průměr 90 diváků na zápas)                                       Lokomotiva HK- 1 110 diváků (průměr na zápas 92 diváků)
SK Janské Lázně- 1 070 diváků (průměr 76 diváků na zápas)                        Malšovice- 823 diváků (průměr na zápas 68 diváků)                                          


KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 26 ODEHRANÝCH ZÁPASECH :
20 - L.Vít (Žacléř),
19 - Jar. Jiřička (Dolní Kalná),
16 - Nový (Kobylice),
13 - Vích (Robousy), Havlíček (Kobylice),
12 - T.JiřičkaZ.Tauchman ml. (Dolní Kalná)Tomášek (Robousy),  
10 - Haider (Mladé Buky),

9 - Kult (Janské Lázně), Machalík (Mladé Buky),
8 - Horváth (Žacléř), Tauchman st. (Dolní Kalná), 
7 - Šoufek (Kobylice), Doležal, Mil. Dvořák (Mladé Buky), Tobiášek (Malšovice),
6 - Tuček, L. Tichý (Lokomotiva), Brhel (Mladé Buky), Bartoš (Malšovice), Stránský (Janské Lázně),

5 - Brhel (Mladé Buky), Drbohlav (Robousy), Khol, Kubišta (Kobylice), Hampl (Dolní Kalná), Ondráško (Žacléř),
4 - Brokeš, Franc, Luňák (Malšovice), Denk, Schejbal (Lokomotiva), Vávra, vlastní (Kobylice), Štěpánek (Mladé Buky), Bartoš, vlastní (Dolní Kalná), 
3 - Nývlt, Knobloch (Sobotka), Horáček, Ondráček, Voldán (Jičín), Stehlík (Janské Lázně), Smetana (Dolní Kalná), Mikolajczyk, Baše, Mádle (Žacléř), Tobiášek, Ninger, Velínský, Horký, P.Jareš (Malšovice), Němeček, Demuth (Janské Lázně), Ziegler, vlastní (Lokomotiva), Špička (Mladé Buky),
2 - Vaněk, Svatoň, Mašek, Němec (Lokomotiva), Pšenička (Kobylice), Lemon (Malšovice), F.Materna, Karásek (Robousy), Štěpánek, Pavlis, Kvíčala, Mich.Dvořák (Mladé Buky), Štelzer, M.Dvořák st., Hradecký (Janské Lázně), Skála, Hradecký, Kotyk, Kovačík, vlastní (Žacléř), Javůrek ml. (Lokomotiva), Ježek, Najman (Dolní Kalná)
1 - Styar, Průcha, M.Novotný, Pozler (Kobylice), Šec, Demeter, Pára, Javůrek st. (Lokomotiva), Libřický, Groh, Krejčí (Malšovice), Kynčl, Srb, Wedlich, Rejman, vlastní (Robousy),
Kodytek, Navrátil, Jan Jiřička, Dědek (Dolní Kalná), Jurík, Minařík, vlastní (Mladé Buky), Krudenc, Kabeláč, Kubišta, Pelcl, Koblížek (Janské Lázně), Knap, Polák, Petrů, Brožek, Franze, Špecián, Herman, M.Vít, Albert (Žacléř), 




EUTAX 1. B TŘÍDA SKUPINA H (o sestup) - program a výsledky

LČ 1 - Sokol Černíkovice (3 bonifikační body)
LČ 2 - FC České Meziříčí (3 bonifikační body)
LČ 3 - Baník Vamberk (2 bonifikační body)
LČ 4 - Jiskra Machov (2 bonifikační body)
LČ 5 - Spartak Opočno (1 bonifikační bod)
LČ 6 - Lokomotiva Borohrádek (1 bonifikační bod)
LČ 7 - Slavoj Předměřice
LČ 8 - SK Přepychy
 

V H-skupině 1.B třídy se stále zřejmě hraje "jen" o šesté místo, které za jistých okolností znamená záchranu a za jistých bohužel i sestup.

V sobotu čekal další duel o klid Baník Vamberk, který jel na půdu Českého Meziříčí. Domácí vedou tabulku, hrají v klidu, mají formu a návštěvy, své věrné diváky určitě nechtěli zklamat. Diváci byli nakonec určitě nadšeni díky výhře svých barev v poměru 4:0. Baník vykřesal motivaci pro Předměřice.

O pár kilometrů dále hostilo Opočno Přepychy. Předpokládali jsme, že derby možná přitáhne o něco více diváků než obvykle (nakonec jich bylo 80), pro oba kluby bylo na nějaký čas zřejmě poslední, protože o sestupu Přepych je již téměř rozhodnuto. Domácí vyhráli 2:0 (Škrabal, T. Přibyl), domácí trenér Jánský řekl: "První poločas jsme předvedli nejslabší výkon jara. Ve druhém poločase se naše hra zlepšila a zaslouženě jsme vyhráli."

V neděli bojoval v Borohrádku o "být či nebýt" Slavoj Předměřice, který před tímto zápasem ztrácel na Vamberk tři body. Hrálo se od 17,00, domácí dostali v posledním kole na svém hřišti "buchec" od Meziříčí a měli co napravovat. Jenže nestalo se - Předměřice vyhrály 1:0 (Strakatý) a vedoucí Bouček byl spokojený: "Za bojovný výkon jsme si 3 body zasloužili. Děkuji hráčům za předvedený výkon."

Nedělní duel čekal i Černíkovice, které přivítaly předposlední Machov. Hosté už mají jen teoretickou šanci na záchranu v případě shody okolností v přihláškách do příštího ročníku, jejich prohra v Přepychách byla zřejmě rozhodující. Ale skutečně nepředbíhejme, to se někdy nevyplácí ...
Černíkovice tento duel vyhrály zcela jasně 7:0, třemi góly se blýskl Pauker. Zápasu přihlíželo 150 diváků a přesto si trenér Josef Cejpek postěžoval na komorní atmosféru: "Jednoznačné vítězství, o kterém jsme rozhodli již v prvním poločase. Soupeře jsme naprosto k ničemu nepustili. Mrzí mě, že naši hráči musí hrát v tak komorní atmosféře jako dnes."

HVĚZDA KOLA :
Ta se jmenuje Strakatý a nosí dres Předměřic. Nejlepší střelec Slavoje se trefil v Borohrádku a jeho gól znamenal nesmírně cenné tři body pro jeho tým.

UDÁLOST KOLA :
V Opočně vidělo 80 fanoušků poslední derby s SK Přepychy. Hosté soutěž opouštějí a bude otázkou, kdy se zase v Opočně představí.

VÝROK KOLA :
Josef Cejpek, trenér Černíkovic: "Mrzí mě, že naši hráči musí hrát v tak komorní atmosféře jako dnes." My dodáváme, že podle hlášení přišlo do Černíkovic na fotbal 150 zřejmě tichých fanoušků.

NÁVŠTĚVA KOLA :
Opět vynikající návštěva v Českém Meziříčí - 210 diváků přišlo na zápas s Vamberkem.


DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 26 ODEHRANÝCH KOLECH (celkem přišlo na jaře v této skupině 4 776 diváků, jarní průměr na zápas 99 diváků, v 12. kole přišla celkově výborná návštěva 550 fanoušků).
České Meziříčí- 2 442 diváků (průměr 174 diváků na zápas)                                   Černíkovice- 2 070 diváků (průměr na zápas 159 diváků)
Borohrádek- 1 457 diváků (průměr na zápas 104 diváků)                                     Přepychy- 1 286 diváků (průměr 98 diváků na zápas)                                    Spartak Opočno - 1 005 diváků (průměr 83 diváků na zápas)
Baník Vamberk - 792 diváků (průměr na zápas 66 diváků)                                    Předměřice - 758 diváků (průměr na zápas 63 diváků)                                          Jiskra VEBA Machov - 700 diváků (průměr 53 diváků na zápas)                    


KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 26 ODEHRANÝCH ZÁPASECH:
15 - L.Jelen (Opočno),
14 - Pauker (Černíkovice),
13 - Blažej (Přepychy), 12 - Havel (České Meziříčí),11 - Šváb (Machov), Strakatý (Předměřice),
10 - Ježek (České Meziříčí), T. Přibyl (Opočno),
9 - Pfeifer (Opočno), O. Dostál (Vamberk), Baše (České Meziříčí),
8 - Svatoň (Borohrádek), Hamerský, Rohrich (Vamberk), Pekáč (Předměřice), Škrabal (Opočno), Hlavsa (České Meziříčí),

7 - J.Nosek, D. Hanuš (Černíkovice), Králík (Vamberk),
6 - O. Stieber (Černíkovice), Svatoš, V. Čech (Machov), Bílek, Brendl (Borohrádek),
5 - Flekr, Pazderník, Chochola (Vamberk), Martinec (Machov), J. Čermák, R. Sazima, (Borohrádek), Víteček (Černíkovice), P.Tomášek, (České Meziříčí),
4 - Prát, Kinzel (Přepychy),
P.Matějus, A.Čermák (Borohrádek), Mňuk (Černíkovice),
3 - Šponar (Vamberk), Hrouda (Černíkovice),  Kozák, Čiháček, Provazník, J. Tomášek (České Meziříčí), Zima (Machov), O.Přibyl (Opočno), Ponikelský (Předměřice), J. Matějus (Borohrádek),
2 - Kotyza, Vidlička, Samek (Vamberk), M.Horák, T.Sazima, Moravec, vlastní (Borohrádek), Hlavatý, Soukup, Hronek, Bergman, Voborník (Předměřice), T.Vik, J.Hanuš, Zimmer, Stodůlka, Brandejs (Černíkovice), Slánský (České Meziříčí), Čtvrtečka, Žid, Sedlák (Přepychy), Tláskal, Školník (Opočno), Šolín, Kubeček, Scholz, Hurdálek (Machov),
1 - B.Nosek, Trejtnar, Kučera, Holoubek, vlastní (Černíkovice), Uhnavý, Moravec, Voříšek, R. Sazima (Borohrádek), Šorm, Pavelka, Luňáček (Vamberk), Zeman, Bareš, Vyleťal, vlastní (Předměřice),  Rezek, Krajňák, Hovorka, vlastní (České Meziříčí), Středa, Šulc, Pich, Purtig, R. Čech (Machov), Trubač, Musil, vlastní (Opočno), Placák, Kovaříček, Vostoupal, Šmída, Jelen, vlastní (Přepychy),

V sobotu 26. dubna 2014 se hrál duel nováčků Dolní Kalná - Kobylice (1:4). Zápasu přihlížela velmi dobrá návštěva 150 diváků.


Postupně budeme přinášet některé možné scénáře sestupů z 1. B třídy. Dnes přidáváme druhý - pesimisticky realistický. Ten má tento obsah:
a) z divize sestoupí jeden tým z našeho kraje a náš vítěz KP (či další tým) odmítne postup
b) z 1. A třídy postoupí do KP dva týmy, z KP sestoupí tři poslední (!) celky
c) z 1. A třídy sestoupí poslední tři týmy, z 1. B třídy postoupí dva celky (tedy první dva ze skupin o postup)
d) z OFS postoupí pět přeborníků, do soutěží OFS sestoupí šest týmů 1. B tříd (tedy poslední tři ze skupin o sestup)
e) prvním sestupujícím z 1. A třídy je letos Stará Paka, pokud by do 1. B třídy z rozhodnutí vedení klubu nevstoupila, má na její místo nárok další tým z OFS Jičín umístěný do 4. místa (novinka v soutěžním řádu, více zde), pokud by žádný z celků OFS Jičín na postup nereflektoval, sníží se počet sestupujících (viz ustanovení Soutěžního řádu).



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vytvořeno: 10.6.2014
redakce Fotbal v kraji


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace