Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Vedoucí Rudník doma podlehl béčku Jičína, Žacléř nadělil šestku Malšovicím, Lokomotiva těsně zdolala Janské Lázně


Datum akce: 30.11.-0001

 



O co se na jaře hraje ?

 Pohár společnosti Eutax - vítězové skupin o postup obdrží obdrží prémii 8 000 Kč, druhé týmy ve skupinách o postup 4 000 Kč, třetí týmy ve skupinách o postup  pak 3 000 Kč.
Vítězové skupin o sestup obdrží prémii ve výši 5 000 Kč. KFS rovněž vyhodnotí soutěž slušnosti a její vítěz získá další finanční prémii.

EUTAX 1.B třída zahájila poslední březnový víkend, končí 15.června 2014, dvakrát se hraje ve vložených čtvrtečních kolech 1. a 8.května. Do 1. B třídy postoupí přeborníci OFS (respektive případně týmy podle ustanovení Soutěžního řádu), z 1. A třídy sestoupí týmy podle sestupového klíče, prvním sestupujícím je zde již Stará Paka.

Střelci jsou uváděni včetně těch úspěšných v kontumovaných zápasech.

Přidělení losovacích čísel pro jarní část krajské soutěže EUTAX 1.B třídy mužů:
LČ 1 - první a páté týmy po podzimu s lepší bilancí
LČ 2 - první a páté týmy po podzimu s horší bilancí
LČ 3 - druhé a šesté týmy po podzimu s lepší bilancí
LČ 4 - druhé a šesté týmy po podzimu s horší bilancí
LČ 5 - třetí a sedmé týmy po podzimu s lepší bilancí
LČ 6 - třetí a sedmé týmy po podzimu s horší bilancí
LČ 7 - čtvrté a osmé týmy po podzimu s lepší bilancí
LČ 8 - čtvrté a osmé týmy po podzimu s horší bilancí

                                (foto Lubomír Douděra)

EUTAX 1. B TŘÍDA SKUPINA E (o postup) - program a výsledky

LČ 1 - TJ Rudník (3 bonifikační body)
LČ 2 - SK Sobotka (3 bonifikační body)
LČ 3 - FK Trutnov B (2 bonifikační body)
LČ 4 - Sokol Libáň (2 bonifikační body)
LČ 5 - Tatran Hostinné (1 bonifikační bod)
LČ 6 - FK Kopidlno (1 bonifikační bod)
LČ 7 - SK Miletín
LČ 8 - SK Jičín B

E-skupina 1.B třídy
měla po první části soutěže v tabulce "narovnáno". Vítěz podzimní skupiny Rudník stále těžil díky svým výsledkům i z třech bonifikačních bodů a vedl tabulku, naopak Sobotka přidala k podzimní bonifikaci pouze dalších šest bodíků.
 
Trutnov B opustil po porážce v minulém kole v Libáni první místo. Doma tentokrát hrál na umělé trávě a jeho soupeřem bylo Kopidlno. Začínalo se v 17,00 a na konci zápasu se zrodil výsledek až neuvěřitelný - 7:2 (Ficner 2, Knap 2, Holubec, Groer, vlastní - Černovský, L.Komárek PK) pro domácí rezervu. Trutnov jde opět na první místo.

Libáň byla po výhře nad Trutnovem namlsána a čekalo ji doma Hostinné. Tým Tatranu v posledním kole na Jičínsku prohrál a čekal ho tedy reparát. Jenže před 80 diváky se dařilo střelci domácích Havlíkovi a díky jeho hattricku se zrodila jasná výhra Libáně 4:1. Vedoucí týmu Libáně Jiří Pešta komentoval zápas: "Povedl se nám úvod utkání, kdy jsme již v 10. minutě vedli o dvě branky. Škoda neproměněných vyložených šancí v dalším průběhu prvního poločasu. Další branky jsme přidali až v závěrečné čtvrtině utkání. Vítězství mělo být ještě výraznější."

Sobotka hostila Miletín, domácí v souboji podzimních lídrů podlehli naposledy Rudníku a trenér Štrobl si právem posteskl nad koncovkou svého týmu. Tentokrát se domácí střelci třikrát trefili a výsledkem byla výhra 3:1 (Men, Rulc, Přikryl - Němeček). Sobotka tedy zahájila druhou část jara velmi dobře a na vedoucí Trutnov ztrácí šest bodů.

Vedoucí Rudník hostil béčko Jičína, krajský přebor se hrál, hosté přijeli se sestavou pouze 11 mladých hráčů, která však již v minulosti několikrát dokázala výrazně překvapit. Stalo se tak i tentokrát, jičínská rezerva vyhrála 4:2 (Vacek 2, Horáček 2 - Havránek 2) a sesadila domácí z čela tabulky. Vedoucí týmu Jičína Klaban: "K utkání jsme přijeli pouze s 11-ti hráči. Přesto, že jsme prohrávali 0:1, utkání jsme na konci poločasu otočili v náš prospěch. Ve druhém poločase domácí otevřeli hru s cílem otočit výsledek. Útoky se střídaly na obou stranách, nám se výsledek podařilo udržet a 2 minuty před koncem pojistit 4. brankou. Divákům se utkání muselo líbit, my jsme opět dokázali, že mužstvo jičínských mladíku umí překvapit hlavně venku a nejsme prorokovaným otloukánkem skupiny!!"


HVĚZDA KOLA :
Libáňský šutér Havlík vstřelil tentokrát tři branky Hostinnému, za tři branky mu ocenění právem patří.

UDÁLOST KOLA :
Béčko Jičína přijelo na půdu favorizovaného Rudníku v jedenácti hráčích a vytvořilo senzaci, veškeré papírové předpoklady postavilo na hlavu a vyhrálo na půdě dosud vedoucího týmu 4:2.

VÝROK KOLA :
Roman Horna, trenér Kopidlna, po prohře 2:7 v Trutnově: "Domácí byli ve všech směrech lepší a náš výkon byl naivní až tragický. Vědět průběh zápasu dopředu, mohli jsme sváteční den prožít lépe."

NÁVŠTĚVA KOLA :
Domácí porážku svého týmu sledovalo 125 diváků v Rudníku.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 22 ODEHRANÝCH ZÁPASECH (celkem přišlo na jaře v této skupině zatím 3 755 diváků, jarní průměr na zápas 117 diváků. 335 fanoušků přivítaly čtyři stadiony v 8. jarním kole).
TJ Rudník - 1 850 diváků (průměr 185 diváků na zápas)                                       FK Kopidlno - 1 825 diváků (průměr na zápas 165 diváků)                                    SK Sobotka - 1 490 diváků (průměr na zápas 124 diváků)                                Sokol Libáň - 1 410 diváků (průměr na zápas 117 diváků)                                       Tatran Hostinné - 1 399 diváků (průměr 156 diváků na zápas)                              SK Miletín - 1 212 diváků (průměr 110 diváků na zápas)                                        MFK Trutnov B - 985 diváků (průměr 81 diváků na zápas)
SK Jičín B - 660 diváků (průměr na zápas 66 diváků)


KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 22 ODEHRANÝCH KOLECH :
24 - M.Jakoubek (Hostinné),
18 - Havránek (Rudník),
16 - Rulc (Sobotka),

14 - Hejna (Trutnov B),
12 - Knap (Trutnov B), 

11 - Urban (Miletín),
10 - Horáček (Jičín),
9 - Pluhař (Jičín), Prívara (Rudník), Havlík (Libáň),
8 - Havelka (Kopidlno), Banyácski (Libáň)Hylmar (Rudník), Ficner (Trutnov B),
7 - Škopán, Kubišta, Přikryl (Sobotka), Petružálek (Hostinné), Němeček (Miletín), Balcar (Libáň),
6 - Men (Sobotka), Novák, Víšek (Rudník), Maličký, R. Polák (Hostinné), Poutník, Machačný, Černovský (Kopidlno), 
5 - Knobloch (Sobotka), Knížek (Libáň), Zeman (Rudník), P.Komárek (Kopidlno), Machačka (Miletín),
4 - Klaban (Kopidlno), Hejtmánek, Kocourek, Kořínek (Jičín), Čáp (Rudník), L.Kracík (Hostinné), Leplt, Hátle (Miletín),
3 - Nývlt (Sobotka), Ondráček, Voldán, Mezsároš, Zugar (Jičín), V.Kulhánek, L.Komárek (Kopidlno), Filounek, Brentner (Miletín), Ulrich, Toth, Holubec (Trutnov B), Štemberka (Rudník),
2 - Baster, Bárta (Sobotka), Skuček, Bonisch, Doubic, Mahrla, Chvalina, Tobiáš, Přívratský, vlastní (Trutnov B), Lev, Nosek (Hostinné), Kněžourek, Bartoníček, Krátký (Miletín), vlastní (Libáň), Hloušek (Rudník), Vacek (Jičín),
1 - Odvárko, Berounský, Kotlář (Kopidlno), Hlavatý, Smetana, Pešta, Jůza (Libáň), Ulvr, Samko, Veg, Javůrek, Pravda, Zlámal vlastní (Jičín B), Zahradník, Pavlíček, Halbych, vlastní (Sobotka), Dyčenko, Hnát, Geršl (Kopidlno), Nálevka, Karban, Horák (Miletín), Pecold, Kment, vlastní (Rudník), J.Horák, Kosina, L.Horák, Przybyla, Valeš, Slavík (Hostinné), Bednařík, Rejl, Groer, vlastní (Trutnov B),




EUTAX 1. B TŘÍDA SKUPINA F (o postup) - program a výsledky

LČ 1 - Sokol Provodov (3 bonifikační body)
LČ 2 - FC Spartak Rychnov n.K. B (3 bonifikační body)
LČ 3 - TJ Dobruška B (2 bonifikační body)
LČ 4 - SK Smiřice (2 bonifikační body)
LČ 5 - Velešov Doudleby n.O. (1 bonifikační bod)
LČ 6 - Sokol Deštné v O.h. (1 bonifikační bod)
LČ 7 - AFK Hronov
LČ 8 - SK Albrechtice n.O.

F-skupina 1.B třídy zahajovala dvakrát již ve 14 hodin, v tento čas vyběhly doma rezervy Dobrušky a vedoucího Rychnova.
 
Dobruška B přivítala Deštné, hosté nikterak o postup neusilují podobně jako v předcházejících ročnících, žádné drama se v městě F. L. Věka se nečekalo. V poločase domácí drželi nerozhodný stav 2:2, ale nakonec se jasně projevila zkušenost hostů, kteří vyhráli 5:2 (Kaplan 2 /PK/, Matula, Kříž, Umlauf - Kováč 2). Domácí kouč Jirásek přidal k zápasu tento komentář: "V silně kombinované sestavě s dvěma brankáři v poli a třemi dorostenci jsme sehráli celkem vyrovnaný první poločas. Zkušení hosté po přestávce přidali a i díky dvěma pokutovým kopům zaslouženě zvítězili. Přes prohru chválím mužstvo za obětavý výkon."

Rychnov B naposledy zdolal podzimního lídra Provodov a byl před tímto zápasem první. Parta vedená Františkem Kotkem uvítala Hronov v předzápase krajského přeboru od 14 hodin a byla pochopitelně favoritem. Úlohu favorita splnila bezezbytku výhrou 4:1 (Handa 2, Jedlinský, Kotek - Lanta), už v poločase vedli rychnovští 3:0. Zápas sledovalo opět pouhých 20 fanoušků. František Kotek předal k zápasu toto vyjádření: "První poločas jsme výsledkově i herně zvládli. Ve druhém poločase si soupeř vytvořil několïk střeleckých příležitostí, z kterých vytěžil jen jednu branku. Příležitost dostali všichni dorostenci, kteří svoji roli v tomto utkání zvládli." Rychnov vede tabulku s tříbodovým náskokem.

Smiřice byly od 17,00 hostiteli týmu z Doudleb nad Orlicí, který se již před tímto zápasem probojoval na druhé místo. Zápas se hrál před zraky předsedy KFS Václava Andrejse, který ocenil jeho úroveň. Konečným výsledkem byla remíza 1:1 (Melichárek - Kráčmer), přihlíželo 120 diváků.

V Provodově své umění ukázaly Albrechtice v čele se střelcem Hořínkem. Jiří Bederka jistě přemýšlel, jak zlepšit koncovku svého týmu. Ani v tomto zápase to nebylo lepší, až v 85. minutě se trefil Kuhn a zajistil hubenou výhru Provodovu. Rostislav Khop, asistent trenéra Albrechtic, byl ve vztahu k řízení zápasu ironický: "Krásné hřiště, pěkné počasí, hezká krajina, krásný sváteční den. Položertem se říká, že 5 % navíc se nechává domácím. Když ale toto číslo je dvouciferné a nezačíná jedničkou, tak se s tím člověk těžko smiřuje a ještě hůř se pak hraje. I přesto všechno se dalo vyhrát nebo remizovat. Nicméně musím pochválit mančaft za zodpovědný, obětavý a statečný výkon." A kdo pískal - hlavním sudím zápasu byl Adam Trejbal, který udělil červené karty hostujícímu Jarošovi a domácímu Kuhnovi..

HVĚZDA KOLA :
Trenér Rychnova B František Kotek byl tentokrát i na hřišti a dokonce vstřelil branku, proto vyhlašujeme jeho.

UDÁLOST KOLA :
V prvním utkání doma prohrálo Deštné s béčkem Dobrušky 1:3, v odvetě mu tento výsledek vrátilo i s úroky výhrou 5:2.

VÝROK KOLA :
Rostislav Khop, asistent trenéra Albrechtic: "Položertem se říká, že 5 % navíc se nechává domácím. Když ale toto číslo je dvouciferné a nezačíná jedničkou, tak se s tím člověk těžko smiřuje a ještě hůř se pak hraje."

NÁVŠTĚVA KOLA :

170 diváků sledovalo zápas Provodov - Albrechtice.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 22 ODEHRANÝCH KOLECH (celkem přišlo na jaře v této skupině 3 033 diváků, jarní průměr na zápas 94 diváků, v 8. jarním kole byla celková bilance 360 fanoušků)

Sokol Provodov - 1 560 diváků (průměr na zápas 141 diváků)                               SK Albrechtice - 1 430 diváků (průměr 130 diváků na zápas)                                 SK Smiřice - 1 280 diváků (průměr 116 diváků na zápas)                                   Velešov Doudleby - 1 195 diváků (průměr na zápas 119 diváků)                              AFK Hronov - 1 049 diváků (průměr na zápas 104 diváků)                                       TJ Dobruška - 875 diváků (průměr 79 diváků na zápas)                                        Spartak Rychnov B - 711 diváků (průměr 59 diváků na zápas)                               Sokol Deštné - 635 diváků (průměr na zápas 57 diváků na zápas)



KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 22 ODEHRANÝCH ZÁPASECH :

21 - D.Hořínek (Albrechtice),
14 - Bednář (Smiřice),
13 - Kříž (Deštné),
12 - Kráčmer (Doudleby),
11 - Eimer (Provodov),
10 - J.Macek (Dobruška B),
Kubeček (Hronov), Kaplan (Deštné),
9 - Polívka (Rychnov), Duha, L.Sršeň (Albrechtice), Jedlinský (Rychnov),

8 - Kotyza, Schod (Doudleby), Šťavík (Hronov), Bensch (Provodov), 
7 - Korenčík (Smiřice),
6 - Dapecí, F.Stieber (Rychnov), Církva (Smiřice), Rojšl (Hronov),
Hašek (Dobruška B), Khun (Provodov), Umlauf (Deštné),

5 - Šťavík, Rojšl, Lanta (Hronov), Pazderník, Řehák (Rychnov B),

4 - Metzner, Macek (Provodov), Schreiber (Hronov), F.Stieber, Lochman (Rychnov B), Vidlička, Hudousek (Doudleby), Moravec, O.Velíšek (Albrechtice), Michalík (Dobruška B),
3 - Kuneš (Provodov), Tuček, Drapák (Deštné), Mar.Ansorge, Bašta (Hronov), Kuzma,  (Albrechtice), Dudek (Doudleby), Nývlt (Smiřice)
2 - Malý, Štětina, Kováč (Dobruška B), Franců, Danihel (Hronov), Matějček, Koutník, Mochan, Melichárek (Smiřice), Pařízek (Provodov), Hochmann (Deštné), Lyer, Kopsa (Doudleby), Jaroš (Albrechtice), Handa (Rychnov),

1 - Tichý, Polomský, Valtera (Hronov), Kánský, Kouba, Kostadinovski, Zatloukal, Novák, Prouza, Matula, vlastní (Deštné), Effenberk, Hrnčíř, Jelen, Junek, Slánský, Děkan, Veverka, vlastní (Dobruška B), Samko, Biederman, Zelený, Pfeifer, Tolda, Vejprava (Provodov), Búta, Hottmar, Fof (Smiřice), Janeček, Barták, L.Velíšek (Albrechtice), O.Stieber, Kameník, Počtýnský, Handa, Trejtnar, Kotek (Rychnov B), Mazura, Souček, P.Matoušek (Doudleby)



EUTAX 1. B TŘÍDA SKUPINA G (o sestup) - program a výsledky

LČ 1 - Spartak Kobylice (3 bonifikační body)
LČ 2 - Baník Žacléř (3 bonifikační body)
LČ 3 - Lokomotiva Hradec Králové (2 bonifikační body)
LČ 4 - Sokol Dolní Kalná (2 bonifikační body)
LČ 5 - SK Robousy (1 bonifikační bod)
LČ 6 - SK Janské Lázně (1 bonifikační bod)
LČ 7 - Sokol Malšovice
LČ 8 - FK Mladé Buky


G-skupina 1.B třídy
měla velký náboj, střetly se opět mezi sebou opět týmy z první poloviny tabulky a samozřejmě i ty více ohrožené. Zápasy začínaly shodně v 17,00.

Sváteční čas vyplnili fotbalem v Kobylicích, kde domácí přivítali Mladé Buky. Oba týmy se neznají kromě prvního vzájemného utkání, pro vděčné diváky v Kobylicích jsou týmy z Trutnovska vždy zpestřením. Navíc oba týmy byly bilancí na jaře ve skupině nejlepší. Už ve 4. minutě poslal hosty do vedení Machalík, za Kobylice vyrovnal v 53. minutě Khol. Obsáhlý komentář sdělil médiím domácí kouč Petr Průcha: "Vzhledem k různým okolnostem jsem očekával velice těžké utkání, což se také potvrdilo. Tým kolem velice kvalitního trenéra Petra Zierise nám ihned na začátku vstřelil krásnou a zaslouženou branku a to se na průběhu utkání podepsalo. Hosté bránili a my se nemohli se dostat do tempa, hra trpěla a když už jsme se dostali do nějaké pološance, tak jsme s ní naložili prachbídně. Druhý poločas jsme zvýšili úsilí a myslím si, že jsme po zásluze vyrovnali a do konce zápasu jsme měli více možností, ale nebylo nám přáno. Remízu i tak přesto bereme, jarní neporazitelnost držíme a to se cení. V sobotu jedeme do Malšovic a všichni už budeme rádi, že tyto anglické týdny skončí, poněvadž kádr se tenčí a tenčí a už proto musím (vlastně nemusím :-)) nastupovat i já a to i přesto, že nemám na hřišti jako hráč už co dělat. Tak to je a zřejmě to už vícekrát neudělám."
Nástup trenéra Průchy na hrací plochu sledovalo kromě jiných skutečností 128 diváků.

Trenér Vlastimil Honek byl po minulém zápase s Kobylicemi optimistou, pokud se týče  utkání Baníku Žacléř s Malšovicemi. Že měl prognostický den, to ukázal vlastní zápas. Žacléř vyhrál před 80 diváky tenisově 6:1 (L.Vít 3, Mádle, Ondráško, Kotyk - Luňák) i přesto, že trenér David Franc dokázal Malšovice hodně zvednout a tým s nulovou bonifikací po podzimu vystoupal až na druhé místo. Co řekl Vlastimil Honek tentokrát: "První poločas vyzněl jednoznačně pro nás. Na soupeře jsme vlétli a vystavili jej pod neustálý tlak. Z něho vyplynuly čtyři branky, které padly po pěkných akcích. Ve stejném trendu jsme nastoupili i druhé půle a během čtvrthodiny jsme přidali další dvě branky. Poté jsme, zřejmě pod dojmem rozhodnutého utkání, polevili a utkání dohráli. Po minulém utkání jsem tvrdil, že naše hra má stoupající tendenci, jsem rád, že to chlapci dnes potvrdili, tedy alespoň v prvním poločase. Chválím celé mužstvo za předvedený výkon a už se těším na derby do Mladých Buků, na které naše příznivce srdečně zvu."

Hodně pozornosti směřovalo k duelu Lokomotiva Hradec Králové - Janské Lázně. Domácí měli hodně nekomfortní situaci, chyběli jim vyloučení Pára a Ziegler, navíc je trápily zdravotní problémy. Janské Lázně doma dvakrát za sebou prohrály a do Hradce Králové jely s pokorou. První zápas v Krkonoších sice Lokomotiva zvládla, ale domácí nakonec díky problémům s členstvím hráče hostí vyhráli kontumačně. To byla zatím jediná výhra Jánek. Nakonec Lokomotiva vyhrála nejtěsněji 1:0 (Javůrek starší) a odpoutala se od svého soupeře na rozdíl šesti bodů. Janské Lázně sehrály tento zápas o deseti hráčích.

Dolní Kalná po přestřelce s hradeckou Lokomotivou hostila dalšího konkurenta v boji o sestupové příčky, tentokrát Robousy. Hosté přivezli body z Janských Lázní, v Kalné je však čekal jiný soupeř. První zápas u Jičína skončil remízou 2:2.
Tři penalty, dvě červené, slušný počet žlutých, řada dialogů dvojic na hrací ploše, pěkná divácká kulisa, rozhodčí Slavíček měl plnou píšťalku práce. Kalná vedla už v poločase 3:0, ale po penaltovém zákroku však musel o poločase odstoupit její lídr Tomáš Jiřička. V druhé půli kopali penaltu jak domácí, tak hosté, navíc předčasně do kabin šel i domácí gólman Junek. Nakonec se radovali domácí po výsledku 4:1 (Jar. Jiřička 2 z PK, T. Jiřička, Tauchman mladší - Karásek z PK), v tabulce skoro dotáhli Malšovice a Mladé Buky, v příštím kole jedou v sobotu svěřenci trenéra Navrátila do Janských Lázní.

HVĚZDA KOLA :
Jeden z fotbalových pamětníků Javůrek starší vzal na sebe odpovědnost v existenčním zápase Lokomotivy s Janskými Lázněmi a jako trenér šel svým svěřencům příkladem, jedinou brankou rozhodl zápas.

UDÁLOST KOLA :
Tři pokutové kopy nařídil rozhodčí Lukáš Slavíček v Dolní Kalné, při dvou z nich udělil rovněž červené karty, po faulu na Jiřičku šel ven robouský Gritzer, poté ho následoval i brankář Kalné Junek. Všechny penalty byly proměněny.

VÝROK KOLA :
Vlastimil Honek, trenér Žacléře: "Po minulém utkání jsem tvrdil, že naše hra má stoupající tendenci, jsem rád, že to chlapci dnes potvrdili, tedy alespoň v prvním poločase. Chválím celé mužstvo za předvedený výkon a už se těším na derby do Mladých Buků, na které naše příznivce srdečně zvu."

NÁVŠTĚVA KOLA :
Snad již tradičně v Dolní Kalné, kde důležitý a dramatický souboj domácích s Robousy vidělo 153 diváků.


DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 22 ODEHRANÝCH KOLECH (celkem přišlo na jaře v této skupině 3 079 diváků, jarní průměr na zápas 96 diváků, osmé kolo bylo divácky lepší než minulé - 411 fanoušků
)
FK Dolní Kalná - 1 777 diváků (průměr 148 diváků na zápas)
SK Robousy - 1 334 diváků (průměr na zápas 133 diváků)
Spartak Kobylice - 1 303 diváků (průměr na zápas 118 diváků)                             FC Mladé Buky - 1 220 diváků (průměr 110 diváků na zápas)                             Baník Žacléř - 1 136 diváků (průměr 94 diváků na zápas)                                       Lokomotiva HK - 1 060 diváků (průměr na zápas 97 diváků)
SK Janské Lázně - 840 diváků (průměr 76 diváků na zápas)                        Malšovice - 741 diváků (průměr na zápas 74 diváků)                                          


KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 22 ODEHRANÝCH ZÁPASECH :
19 - L.Vít (Žacléř),
16 - Jar. Jiřička (Dolní Kalná),
13 - Vích (Robousy),
12 - T.Jiřička (Dolní Kalná),
11 - Nový (Kobylice), Tomášek (Robousy), Z.Tauchman ml. (Dolní Kalná),

9 - Kult (Janské Lázně), Haider (Mladé Buky), Havlíček (Kobylice), 
8 - Horváth (Žacléř), 
7 - Šoufek (Kobylice), Doležal (Mladé Buky),
6 - Tuček (Lokomotiva), Tauchman st. (Dolní Kalná), Mil.Dvořák, Machalík (Mladé Buky),

5 - Brhel (Mladé Buky), Drbohlav (Robousy), Bartoš (Malšovice), Khol (Kobylice),
4 - Brokeš, Franc, Luňák (Malšovice), Denk, Schejbal (Lokomotiva), Stránský (Janské Lázně), Vávra, vlastní (Kobylice), Štěpánek (Mladé Buky), Hampl (Dolní Kalná), Ondráško (Žacléř),
3 - Nývlt, Knobloch (Sobotka), Horáček, Ondráček, Voldán (Jičín), Stehlík (Janské Lázně), Smetana (Dolní Kalná), Mikolajczyk (Žacléř), Tichý (Lokomotiva), Tobiášek (Malšovice), Němeček (Janské Lázně),
2 - Vaněk, Svatoň (Lokomotiva), Pšenička, Kubišta (Kobylice), P.Jareš, Velínský, Horký, Ninger, Lemon (Malšovice), F.Materna (Robousy), Štěpánek, Pavlis, Kvíčala, Mich.Dvořák (Mladé Buky), Štelzer, M.Dvořák st., Demuth (Janské Lázně), Skála, Hradecký, Mádle, Kotyk, vlastní (Žacléř), Javůrek ml., vlastní (Lokomotiva), Bartoš, vlastní (Dolní Kalná)
1 - Styar, Průcha, M.Novotný (Kobylice), Šec, Mašek, Ziegler, Demeter, Pára, Javůrek st. (Lokomotiva), Libřický, Groh, Krejčí (Malšovice), Kynčl, Srb, Wedlich, Rejman, Karásek, vlastní (Robousy),
Kodytek, Najman, Navrátil, Jan Jiřička, Ježek (Dolní Kalná), Jurík, Špička, vlastní (Mladé Buky), Krudenc, Kabeláč, Kubišta, Pelcl, Hradecký, Koblížek (Janské Lázně), Knap, Polák, Petrů, Brožek, Franze, Kovačík, Špecián (Žacléř), 




EUTAX 1. B TŘÍDA SKUPINA H (o sestup) - program a výsledky

LČ 1 - Sokol Černíkovice (3 bonifikační body)
LČ 2 - FC České Meziříčí (3 bonifikační body)
LČ 3 - Baník Vamberk (2 bonifikační body)
LČ 4 - Jiskra Machov (2 bonifikační body)
LČ 5 - Spartak Opočno (1 bonifikační bod)
LČ 6 - Lokomotiva Borohrádek (1 bonifikační bod)
LČ 7 - Slavoj Předměřice
LČ 8 - SK Přepychy
 

H-skupina 1.B třídy zahájila svou druhou jarní část s tím, že situace v tabulce se před tímto kolem hodně krystalizovala. Všechny duely zahajovaly v 17,00.

Vedoucí České Meziříčí nastoupilo proti Předměřicím. Slavoj díky výhře v Přepychách postoupil na šesté místo a má na sedmou příčku čtyřbodový náskok. Proč je šesté místo důležité ? Pokud divizi neopustí žádný tým z našeho kraje a naopak z krajského přeboru do divize náš zástupce postoupí, nemusí šestá příčka znamenat žádné obavy ze sestupu.
Zápas sledovala výtečná návštěva 215 fanoušků. Podle trenéra domácích Mikušíka jeho tým podal před touto kulisou jeden z nejhorších výkonů jara: "Před domácími diváky jsme předvedli jeden z nejhorších výkonů, kdy chyběl pohyb a nasazení. Utkání se zlomilo po neproměněné penaltě hostí, kdy jsme tyto faktory zlepšili a vypracovali jsme si brankové příležitosti, které jsme proměnili." Pod taktovkou sudího Vávry zvítězila Meříč 4:1 (Baše 2, Havel, J. Tomášek - Voborník) a tabulku vede se sedmibodovým náskokem.

Černíkovice hostily Přepychy, svěřenci Miroslava Pavla nezvládli poslední domácí zápas a rozhodně nejeli do Černíkovic v dobrém rozpoložení. Ale - tým hraje skutečně lépe venku než doma. Jenže v Černíkovicích to neplatilo, domácí vyhráli zcela přesvědčivě 4:0 (Stodůlka 2, Pauker, D. Hanuš) a přikovali hosty do suterénu tabulky. Hosté prožívají nedobré časy, o čemž svědčí hodnocení předsedy klubu: "Na zápas jsme přijeli s torzem hráčů. Domácí byli lepším mužstvem. Vyhráli zaslouženě. Bez útoku se nedá hrát." Nejlepší střelec týmu byl však na hřišti.

Vamberk - Borohrádek, kdo toto utkání prohrál, mohl se ještě ocitnout na dostřel týmů v tabulce za nimi a tam už není země krále Miroslava. Tak zněla předzápasová pozvánka.
Nakonec se radoval hostující Borohrádek za výhru 4:2 (R. Sazima, J. Čermák, J. Matějus, vlastní - Hamerský, Dostál). Vedoucí domácích Pavel Kotyza se omluvil 88 divákům: "Z naší strany došlo k podcenění soupeře. Ujali jsme se sice v 25. minutě zápasu vedení po pěkné akci, a i když soupeř po chvíli vyrovnal, měli jsme možnost zvýšit vedení z pokutového kopu. Bohužel jsme PK neproměnili a iniciativy se ujali hosté, kteří otočili zápas již v 1.poločase na dvougólové vedení. I když jsme ve 2.poločase přidali na aktivitě, tak se nám podařilo snížit stav utkání jen na rozdíl jediného gólu. Ve snaze dát alespoň vyrovnávací gól jsme zapomněli bránit útočníky hostujícího mužstva, kteří po brejku za přispění našeho obránce zvýšili své vedení na 2:4. Tímto bych se chtěl omluvit všem divákům domácího týmu za špatný výkon našeho mužstva." Přesto si Vamberk na možnou sestupovou pozici díky prohře Předměřic udržuje náskok 5 bodů.

Nováček z Machova na jaře tápal, nyní hostil Opočno. Jak už bylo psáno, Opočno na jaře jezdí na hřiště soupeřů s tím že trvale kazí náladu domácím fandům a domů vezí vždy velkou kořist v podobě tříbodových zisků. Z tohoto pohledu byli Lukáš Jelen a spol. favorité.
Nakonec Machov vyhrál překvapivě 2:1 (Šváb 2 - Přibyl) a trenér Spartaku Jánský byl ze zápasu a jeho řízení hodně rozladěný: "Většinu zápasu jsme byli lepším mužstvem. Domácí jsme přehrávali. Soupeř se dostával jen do brejků. Zápas ovlivnil pomezní rozhodčí Tomáš Bouz, který v 11. minutě pustil třímetrový ofsajd. Hlavní rozhodčí Frič zápas nezvládl, domácím by musel udělit 3 červené karty za fauly bez míče." Uvidíme, jak zápas zhodnotí delegát zápasu Vladan Haleš. Utkání přihlíželo 53 diváků.

HVĚZDA KOLA :
První dva góly v letošním ročníku 1. B třídy vstřelil hráč Černíkovic Stodůlka, titul hvězda kola patří jemu.

UDÁLOST KOLA :
Poprvé na jaře vyhrál nováček z Machova, výhra 2:1 nad doposud venku suverénním Opočnem je hodně překvapivá. Výhra byla vykoupena 6 žlutými kartami, z nichž ty pro Jakuba Purtiga poté změnily barvu na červenou.

VÝROK KOLA :
Pavel Kotyza, vedoucí mužstva Vamberku, adresoval příznivcům Baníku velmi sebekritický vzkaz: "Tímto bych se chtěl omluvit všem divákům domácího týmu za špatný výkon našeho mužstva."

NÁVŠTĚVA KOLA :
Již tradičně v Českém Meziříčí, kde zápas s Předměřicemi vidělo 215 fanoušků.


DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 22 ODEHRANÝCH KOLECH (celkem přišlo na jaře v této skupině 3 375 diváků, jarní průměr na zápas 105 diváků, v 8. kole přišlo 456 návštěvníků, téměř polovinu z nich tvořili příznivci fotbalu v Českém Meziříčí)
České Meziříčí - 2 140 diváků (průměr 178 diváků na zápas)                                   Černíkovice - 1 800 diváků (průměr na zápas 163 diváků)
Borohrádek - 1 140 diváků (průměr na zápas 103 diváků)                                    SK Přepychy - 1 085 diváků (průměr 98 diváků na zápas)                                    Spartak Opočno - 860 diváků (průměr 86 diváků na zápas)
Baník Vamberk - 782 diváků (průměr na zápas 71 diváků)                                    Jiskra VEBA Machov - 690 diváků (průměr 57 diváků na zápas)                     Předměřice - 627 diváků (průměr na zápas 62 diváků)                                         


KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 22 ODEHRANÝCH ZÁPASECH:
15 - L.Jelen (Opočno),
11 - Blažej (Přepychy), Šváb (Machov),
10 - Pauker (Černíkovice),
9 - Ježek, Havel (České Meziříčí), Pfeifer, T. Přibyl (Opočno),
8 - Strakatý (Předměřice), Svatoň (Borohrádek), Hamerský, O. Dostál (Vamberk),

7 - J.Nosek (Černíkovice), Králík, Rohrich (Vamberk), Hlavsa (České Meziříčí),
6 - Škrabal (Opočno), O. Stieber (Černíkovice), Svatoš (Machov), Baše (České Meziříčí),
5 - Flekr (Vamberk), Čech, Martinec (Machov), Bílek, J. Čermák (Borohrádek), Pekáč (Předměřice), D.Hanuš, Víteček (Černíkovice),
4 - Prát, Kinzel (Přepychy),
P.Matějus, A.Čermák, Brendl (Borohrádek), Chochola, Pazderník (Vamberk), P.Tomášek, (České Meziříčí),
3 - Brendl (Borohrádek),  Šponar (Vamberk), Mňuk, Hrouda (Černíkovice),  Kozák (České Meziříčí), Zima (Machov), O.Přibyl (Opočno), Ponikelský (Předměřice),
2 - Kotyza, Vidlička (Vamberk), M.Horák, T.Sazima, J.Matějus, vlastní (Borohrádek), Hlavatý, Soukup, Hronek, Bergman (Předměřice), T.Vik, J.Hanuš, Zimmer, Stodůlka (Černíkovice), Čiháček, Slánský, Provazník, J. Tomášek (České Meziříčí), Čtvrtečka, Žid (Přepychy), Tláskal, Školník (Opočno), Šolín, Kubeček, Scholz, Hurdálek (Machov),
1 - B.Nosek, Trejtnar, Kučera, vlastní (Černíkovice), Uhnavý, Moravec, Voříšek, R. Sazima (Borohrádek), Šorm, Pavelka, Samek, Luňáček (Vamberk), Zeman, Bareš, Voborník, vlastní (Předměřice),  Rezek, Krajňák, vlastní (České Meziříčí), Středa, Šulc, Pich, Purtig (Machov), Trubač, Musil, vlastní (Opočno), Placák, Kovaříček, Vostoupal, Šmída, Jelen, vlastní (Přepychy),

V sobotu 26. dubna 2014 se hrál duel nováčků Dolní Kalná - Kobylice (1:4). Zápasu přihlížela velmi dobrá návštěva 150 diváků.


Postupně budeme přinášet některé možné scénáře sestupů z 1. B třídy. Dnes přidáváme druhý - realistický. Ten má tento obsah:
a) z divize sestoupí jeden tým z našeho kraje a náš vítěz KP (či další tým) postoupí
b) z 1. A třídy postoupí do KP dva týmy, z KP sestoupí dva poslední celky
c) z 1. A třídy sestoupí poslední dva týmy (to platí minimálně vždy), z 1. B třídy postoupí dva celky (tedy první dva ze skupin o postup)
d) z OFS postoupí pět přeborníků, do soutěží OFS sestoupí pět týmů 1. B tříd (tedy poslední dva ze skupin o sestup a horší ze šesté příčky)
e) prvním sestupujícím z 1. A třídy je letos Stará Paka, pokud by do 1. B třídy z rozhodnutí vedení klubu nevstoupila, má na její místo nárok další tým z OFS Jičín umístěný do 4. místa (novinka v soutěžním řádu, více zde), pokud by žádný z celků OFS Jičín na postup nereflektoval, sníží se počet sestupujících (viz ustanovení Soutěžního řádu).



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vytvořeno: 17.5.2014
redakce Fotbal v kraji


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace