Vyberte soutěž

Fotografie týdne
Nadační fond
Oficiální zprávy KFS
Adresáře KFS
Stránky OFS
Administrace

Rezerva Rychnova zdolala Provodov, debakl hradecké Lokomotivy, Přepychy prohrály doma s Předměřicemi


Datum akce: 30.11.-0001

 



O co se na jaře hraje ?

 Pohár společnosti Eutax - vítězové skupin o postup obdrží obdrží prémii 8 000 Kč, druhé týmy ve skupinách o postup 4 000 Kč, třetí týmy ve skupinách o postup  pak 3 000 Kč.
Vítězové skupin o sestup obdrží prémii ve výši 5 000 Kč. KFS rovněž vyhodnotí soutěž slušnosti a její vítěz získá další finanční prémii.

EUTAX 1.B třída zahájila poslední březnový víkend, končí 15.června 2014, dvakrát se hraje ve vložených čtvrtečních kolech 1. a 8.května. Do 1. B třídy postoupí přeborníci OFS (respektive případně týmy podle ustanovení Soutěžního řádu), z 1. A třídy sestoupí týmy podle sestupového klíče, prvním sestupujícím je zde již Stará Paka.

Střelci jsou uváděni včetně těch úspěšných v kontumovaných zápasech.

Přidělení losovacích čísel pro jarní část krajské soutěže EUTAX 1.B třídy mužů:
LČ 1 - první a páté týmy po podzimu s lepší bilancí
LČ 2 - první a páté týmy po podzimu s horší bilancí
LČ 3 - druhé a šesté týmy po podzimu s lepší bilancí
LČ 4 - druhé a šesté týmy po podzimu s horší bilancí
LČ 5 - třetí a sedmé týmy po podzimu s lepší bilancí
LČ 6 - třetí a sedmé týmy po podzimu s horší bilancí
LČ 7 - čtvrté a osmé týmy po podzimu s lepší bilancí
LČ 8 - čtvrté a osmé týmy po podzimu s horší bilancí

                                (foto Lubomír Douděra)

EUTAX 1. B TŘÍDA SKUPINA E (o postup) - program a výsledky

LČ 1 - TJ Rudník (3 bonifikační body)
LČ 2 - SK Sobotka (3 bonifikační body)
LČ 3 - FK Trutnov B (2 bonifikační body)
LČ 4 - Sokol Libáň (2 bonifikační body)
LČ 5 - Tatran Hostinné (1 bonifikační bod)
LČ 6 - FK Kopidlno (1 bonifikační bod)
LČ 7 - SK Miletín
LČ 8 - SK Jičín B

E-skupina 1.B třídy
ukončila první polovinu jarní části nedělním utkáním Kopidlno - Hostinné. Sobotní duely přinesly opět "detektivní" výsledky.
 
Vedoucí tým tabulky Trutnov B čekal sobotní duel v Libáni. Domácí tým, před tímto zápasem poslední družstvo tabulky, je nevyzpytatelným soupeřem, umí porazit každého a s každým prohrát. O tomto umění se svěřenci Jiřího Skučka přesvědčili, Libáň vyhrála překvapivě 3:1 (Balcar 2, Jůza - Přívratský) a sesadila rezervu metropole Krkonoš z prvního místa. Libáňský kouč František Skřivánek byl hodně spokojen: "V dnešním zápase jsme předvedli bojovný a srdnatý výkon. Svého soupeře jsme předčili po všech stránkách. Pochvalu zaslouží celý tým."

V Miletíně domácí uvítali Jičín B. Parta kolem trenéra Chlumeckého a duše miletínské kopané Ondřeje Machačky v posledních kolech vítězila a pokud by se jí to podařilo i tentokrát, plnou parou útočí na čelo tabulky. I stalo se. Ondřej Machačka dal dva góly a miletínská pouť měla další atrakci, domácí vyhráli před 120 diváky 2:0 Co na to vedoucí Kraus: "Po dlouhé době jsme hráli doma o tradiční pouti, i když jsme v zápise vedení jako hosté. O to větší byla motivace předvést dobrý fotbal a připsat si tři body do tabulky. To se nám také po kvalitní první půli povedlo, zápas jsme po brankách Machačky rozhodli." Miletín už vystoupal na druhou příčku tabulky.

Sobotka po výhře nad Libání přivítala Rudník a byl to další zajímavý duel. Domácí svěřenci trenéra Štrobla stále těžili z bonifikačních bodů a ty je udržovaly na dostřel horních pater. Na Rudník Sobotka ztrácela čtyři body, po tomto kole však již sedm, fotbalisté z Podkrkonoší vyhráli 1:0 (52. Havránek) a první místo je zase jejich. Ladislav Štrobl byl trochu smutný z koncovky svých svěřenců: "Bohužel musím souhlasit s komentářem hostí. Bohužel proto, že jsme nebyli schopni zúročit náš tlak a vstřelit branku. V utkání jsme byli lepším týmem, za to se však body neudělují."

V neděli to měl být jeden z magnetů, ale v Kopidlně byl před zápasem smutek. Fotbalistům reprezentující toto městečko se v posledních dějstvích viditelně nedařilo, hostující Tatran zase zasáhla série vyloučených. V tomto střetnutí však kopidlenští opět zabrali, nastříleli Tatranu čtyři branky (nakonec 4:1) a první polovinu zakončili přece jen optimističtěji. Branky dali Berounský, Machačný, Černovský a Kotlář, za hosty korigoval Jakoubek. Před 150 diváky řídil Bouz.

HVĚZDA KOLA :
Podruhé za sebou gólman Rudníku Rostislav Rodr. Podle trenéra zamkl branku na sedm západů a i jeho velkou zásluhou si přes převahu Sobotky Rudník odvezl zpod Humprechtu tři body.

UDÁLOST KOLA :
Vzedmutí týmu Kopidlna, které protrhlo sérii neúspěchů a vysoko zdolalo ambiciózní Hostinné 4:1.

VÝROK KOLA :
Juraj Sucháň, asistent trenéra Rudníku: "Po přestávce jsme zaskočili soupeře rychlou brankou v 52.minutě. Jirka Havránek se na velkém vápně uvolnil a vystřelil přesně za tyč domácího gólmana. To domácí ještě více hnalo do útoku se snahou vyrovnat. Hrálo se nahoru dolu, ale Rosťa (Rodr) uzamknul bránu jako Hašek v Naganu."

NÁVŠTĚVA KOLA :
150 diváků fandilo Kopidlnu při výhře nad Tatranem Hostinné 4:1.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 21 ODEHRANÝCH ZÁPASECH (celkem přišlo na jaře v této skupině zatím 3 420 diváků, jarní průměr na zápas 122 diváků. 425 fanoušků přivítaly čtyři stadiony v 7. jarním kole).
FK Kopidlno - 1 825 diváků (průměr na zápas 165 diváků)                                    TJ Rudník - 1 725 diváků (průměr 191 diváků na zápas)                                       SK Sobotka - 1 430 diváků (průměr na zápas 130 diváků)                               Tatran Hostinné - 1 399 diváků (průměr 156 diváků na zápas)                              Sokol Libáň - 1 330 diváků (průměr na zápas 120 diváků)
SK Miletín - 1 212 diváků (průměr 110 diváků na zápas)                                        MFK Trutnov B - 915 diváků (průměr 83 diváků na zápas)
SK Jičín B - 660 diváků (průměr na zápas 66 diváků)


KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 21 ODEHRANÝCH KOLECH :
24 - M.Jakoubek (Hostinné),
16 - Havránek (Rudník),
15 - Rulc (Sobotka),

14 - Hejna (Trutnov B), 
11 - Urban (Miletín),
10 - Knap (Trutnov B),
9 - Pluhař (Jičín), Prívara (Rudník),
8 - Havelka (Kopidlno), Banyácski (Libáň)Hylmar (Rudník), Horáček (Jičín),
7 - Škopán, Kubišta (Sobotka), Petružálek (Hostinné),
6 - Přikryl (Sobotka), Novák, Víšek (Rudník), Maličký (Hostinné), Poutník, Machačný (Kopidlno), Havlík, Balcar (Libáň), Němeček (Miletín), Ficner (Trutnov B),
5 - Men, Knobloch (Sobotka), Knížek (Libáň)R.Polák (Hostinné), Zeman (Rudník),  P.Komárek, Černovský (Kopidlno), Machačka (Miletín),
4 - Klaban (Kopidlno), Hejtmánek, Kocourek, Kořínek (Jičín), Čáp (Rudník), L.Kracík (Hostinné), Leplt, Hátle (Miletín),
3 - Nývlt (Sobotka), Ondráček, Voldán, Mezsároš, Zugar (Jičín), V.Kulhánek (Kopidlno), Filounek, Brentner (Miletín), Ulrich, Toth (Trutnov B), Štemberka (Rudník),
2 - Baster, Bárta (Sobotka), L.Komárek (Kopidlno), Holubec, Skuček, Bonisch, Doubic, Mahrla, Chvalina, Tobiáš, Přívratský, vlastní (Trutnov B), Lev, Nosek (Hostinné), Kněžourek, Bartoníček, Krátký (Miletín), vlastní (Libáň), Hloušek (Rudník),
1 - Odvárko, Berounský, Kotlář (Kopidlno), Hlavatý, Smetana, Pešta, Jůza (Libáň), Ulvr, Samko, Veg, Javůrek, Pravda, Zlámal vlastní (Jičín B), Zahradník, Pavlíček, Halbych, vlastní (Sobotka), Dyčenko, Hnát, Geršl (Kopidlno), Nálevka, Karban, Horák (Miletín), Pecold, Kment, vlastní (Rudník), J.Horák, Kosina, L.Horák, Przybyla, Valeš, Slavík (Hostinné), Bednařík, Rejl (Trutnov B),




EUTAX 1. B TŘÍDA SKUPINA F (o postup) - program a výsledky

LČ 1 - Sokol Provodov (3 bonifikační body)
LČ 2 - FC Spartak Rychnov n.K. B (3 bonifikační body)
LČ 3 - TJ Dobruška B (2 bonifikační body)
LČ 4 - SK Smiřice (2 bonifikační body)
LČ 5 - Velešov Doudleby n.O. (1 bonifikační bod)
LČ 6 - Sokol Deštné v O.h. (1 bonifikační bod)
LČ 7 - AFK Hronov
LČ 8 - SK Albrechtice n.O.

F-skupina 1.B třídy se hrála dvakrát v sobotu, dvakrát se vykopávalo v neděli.
 
V sobotu přivítaly Smiřice béčko Dobrušky, hrálo se od 17,00. Po bezbrankové první půli domácí přidali a zvítězili jasně 3:0 (Fof, Melichárek, Mochan). Vedoucí ostů Oldřich Hulc přidal tento komentář: "Hodinu jsme hráli na hřišti soupeře vyrovnanou partii. Po naší velké neproměněné brankové šanci šli domácí z protiútoku do vedení a o utkání bylo rozhodnuto. Nedaří se nám. Za Dobrušku B nastoupil v tomto ročníku už šestý brankář Laštůvka a chytal dobře."

Druhý sobotní duel se hrál v Orlických horách, Deštné hostilo Doudleby. Hostující tým má formu a aktuálně se před tímto zápasem propracoval na druhé místo tabulky. Po zápase a po sobotě Doudleby tabulku vedly díky výhře 1:0 (Kopsa). Jan Čermák, trenér hostů, přidal tento komentář: "V náročném počasí a proti nepříjemnému soupeři jsme jako "černý kůň" soutěže překlopýtali přes irskou lavici v Deštném. Chválím tým za bojovnost a vůli. Příště doufám, že přidáme i více fotbalovosti."

V neděli čekal v Rychnově domácí béčko od 17,00 třetí Provodov. Oba týmy měly po sobotě před sebou motivaci jménem Doudleby. Lépe se s ní vyrovnal domácí Rychnov, který sice do přestávky prohrával 0:1, ale na konci zápase se radoval z výsledku 2:1 (Polívka, Jedlinský - Vejprava PK). František Kotek chválil: "Po výsledkově nepříznivém prvním poločase musím celé mužstvo pochválit za výkon ve druhém poločase. Nasazení, bojovnost a touha jít za vítězstvím byla na naší straně znatelná. Obrat jsme dokázali během pěti minut a to jsme v této fázi utkání nastřelili ještě břevno.Všem hráčům ještě jednou děkuji, jak zvládli utkání s nelehkým soupeřem." V Rychnově bylo tentokrát více jak 80 diváků.

Albrechtice hostily Hronov, oba týmy hrají v klidu. Vděční fanoušci v Albrechticích mohli vidět slušný fotbal. Viděli však zejména osm branek, domácí svého soupeře přestříleli 5:3 (Hořínek 2, O.Velíšek, Sršeň, Duha - Valenta, Šťavík, Schreiber). Vedoucí domácího týmu Petr Bartoš poznamenal: "Bojovné utkání s kvalitním soupeřem. Po vyrovnaném 1.poločase jsme si ve druhém vytvořili stálou převahu. Utkání jsme zbytečně zdramatizovali, když jsme v závěru inkasovali na kontaktních 4:3. Se závěrečným hvizdem rozhodčího jsme zvýšili na 5:3. Rozhodčí vedli zápas zkušeně."

HVĚZDA KOLA :
Po 20 sekundách pobytu na hřišti střílí hráč SK Smiřice Melichárek druhý gól do sítě béčka Dobrušky, druhý pojišťovací zářez zřejmě zápas definitivně rozhodl.

UDÁLOST KOLA :
V přímém duelu o první místo zdolalo béčko Rychnova Provodov. Hosté ještě do poločasu vedli, ale v průběhu 5 minut domácí otočili vývoj utkání. Rezerva Rychnova je tedy po tomto kole vládcem této skupiny o postup.

VÝROK KOLA :
Jan Čermák, trenér Doudleb: "V náročném počasí a proti nepříjemnému soupeři jsme jako "černý kůň" soutěže překlopýtali přes irskou lavici v Deštném."

NÁVŠTĚVA KOLA :

V Albrechticích přišlo na jeden gól 12,5 diváka, tedy stovka fanoušků viděla osm branek. Že počasí na horách vyvádělo divy, o tom svědčí druhý extrém, v Deštném "bouřilo" na utkání s Doudlebami 15 skutečně skalních příznivců.

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 21 ODEHRANÝCH KOLECH (celkem přišlo na jaře v této skupině 2 673 diváků, jarní průměr na zápas 95 diváků, v 7. jarním kole byla celková bilance opět poněkud slabší 276 fanoušků)

SK Albrechtice - 1 430 diváků (průměr 130 diváků na zápas)                                 Sokol Provodov - 1 390 diváků (průměr na zápas 139 diváků)                               SK Smiřice - 1 280 diváků (průměr 116 diváků na zápas)                                   Velešov Doudleby - 1 195 diváků (průměr na zápas 119 diváků)                              AFK Hronov - 1 049 diváků (průměr na zápas 104 diváků)                                       TJ Dobruška - 825 diváků (průměr 82 diváků na zápas)                                        Spartak Rychnov B - 691 diváků (průměr 62 diváků na zápas)                               Sokol Deštné - 635 diváků (průměr na zápas 57 diváků na zápas)


KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 21 ODEHRANÝCH ZÁPASECH :

21 - D.Hořínek (Albrechtice),
14 - Bednář (Smiřice),
12 - Kříž (Deštné),
11 - Eimer (Provodov), Kráčmer (Doudleby),
10 - J.Macek (Dobruška B),
Kubeček (Hronov),
9 - Polívka (Rychnov), Duha, L.Sršeň (Albrechtice),

8 - Kotyza, Schod (Doudleby), Šťavík (Hronov), Bensch (Provodov), Jedlinský (Rychnov), Kaplan (Deštné),
7 - Korenčík (Smiřice),
6 - Dapecí, F.Stieber (Rychnov), Církva (Smiřice), Rojšl (Hronov), Hašek (Dobruška B),
5 - Šťavík, Rojšl (Hronov), Umlauf (Deštné), Pazderník, Řehák (Rychnov B), Kuhn (Provodov),

4 - Metzner, Macek (Provodov), Lanta, Schreiber (Hronov), F.Stieber, Lochman (Rychnov B), Vidlička, Hudousek (Doudleby), Moravec, O.Velíšek (Albrechtice), Michalík (Dobruška B),
3 - Kuneš (Provodov), Tuček, Drapák (Deštné), Mar.Ansorge, Bašta (Hronov), Kuzma,  (Albrechtice), Dudek (Doudleby), Nývlt (Smiřice)
2 - Malý, Štětina (Dobruška B), Franců, Danihel (Hronov), Matějček, Koutník, Mochan (Smiřice), Pařízek (Provodov), Hochmann (Deštné), Lyer, Kopsa (Doudleby), Jaroš (Albrechtice),

1 - Tichý, Polomský, Valtera (Hronov), Kánský, Kouba, Kostadinovski, Zatloukal, Novák, Prouza, Matula, vlastní (Deštné), Effenberk, Hrnčíř, Jelen, Junek, Slánský, Děkan, Veverka, vlastní (Dobruška B), Samko, Biederman, Zelený, Pfeifer, Tolda, Vejprava (Provodov), Búta, Hottmar, Fof, Melichárek (Smiřice), Janeček, Barták, L.Velíšek (Albrechtice), O.Stieber, Kameník, Počtýnský, Handa, Trejtnar (Rychnov B), Mazura, Souček, P.Matoušek (Doudleby)



EUTAX 1. B TŘÍDA SKUPINA G (o sestup) - program a výsledky

LČ 1 - Spartak Kobylice (3 bonifikační body)
LČ 2 - Baník Žacléř (3 bonifikační body)
LČ 3 - Lokomotiva Hradec Králové (2 bonifikační body)
LČ 4 - Sokol Dolní Kalná (2 bonifikační body)
LČ 5 - SK Robousy (1 bonifikační bod)
LČ 6 - SK Janské Lázně (1 bonifikační bod)
LČ 7 - Sokol Malšovice
LČ 8 - FK Mladé Buky


G-skupina 1.B třídy
měla všechna dějství naplánována na sobotu od 17,00. Tabulka byla rozdělena na dvě poloviny a i podle nasazení a výsledků z podzimní části týmy, které nejvíce bojují o existenci, hrály mezi sebou.

Do Janských Lázní jely Robousy. Ty inkasovaly v posledních dvou kolech osm branek, nevstřelily žádnou. Domácí podali zlepšený výkon v Malšovicích, doma však poté nestačili na Mladé Buky. Byl to hodně důležitý duel, který se hrál za malého zájmu 40 přihlížejících. V 17. minutě poslal Němeček Janské Lázně do vedení, ale o minutu později srovnal Tomášek. V 78. minutě utekli hosté na 1:2 díky dorážce Rejmana a v 90. minutě po hokejovém blafáku rozhodl zápas Tomášek. Výhra 3:1 poslala Robousy na 5. místo.

Dolní Kalná uvítala hradeckou Lokomotivu. Pro oba kluby bezesporu existenční duel, který mohl napovědět nebo neříci nic. V poločase vedli domácí již 5:0, navíc hosté v jinak velmi slušném a nekonfliktním zápase dostali dvě červené karty za faul ve vyložené šanci (Pára za stavu 1:0 pro domácí) a poté za druhou žlutou kartu (Ziegler za stavu 3:0 pro domácí). Dvojnásobnou přesilovku využila Kalná dokonale a po přestávce před 142 diváky přidala ještě další tři branky. Výhra 8:0 (Hampl 2, Tauchman mladší 2, Jar. Jiřička 2, Bartoš, Ježek) je kuriózní, ale domácí tak vyhráli již podruhé. Trenér Lokomotivy Jiří Javůrek byl hlavně rozladěn z následků červených karet: "Zasloužené vítězství domácích, po dvou červených kartách již nebylo o co hrát. Již takhle úzký kádr jsme si nechali ještě oslabit."

V Žacléři hrály vedoucí Kobylice, ty už hodně utíkají svým soupeřům a bojují o prvenství a prémii. O motivaci měly postaráno, jejich lavička, to jsou samé typy toužící vyhrávat. 70 diváků vidělo nakonec skutečně výhru hostů 3:1 (Vávra 3 - Špecián). Vlastimil Honek, trenér Žacléře, však úplně nespokojený nebyl: "V prvním poločase jsme byli lepším týmem, soupeře k ničemu nepustili a sami jsme měli dvě dobré příležitosti ke skórování. Ve druhém poločase se hrál vyrovnaný fotbal. Hosté však využili tři standardní situace ke skórování a snad proto zaslouženě vyhráli. V závěru nám trochu chyběly síly, které jsme ztratili ve čtvrtečním utkání s Dolní Kalnou. Přes prohru celé mužstvo chválím za velmi dobrý výkon. Naše hra má vzestupnou tendenci, což se určitě projeví v dalším domácím utkání, když 8.5. hostíme doma Malšovice."

Mladé Buky, které čtyřikrát po sobě vyhrály, uvítaly svého bezprostředního souseda v tabulce Malšovice. Kdo by tento duel vyhrál, mohl být více v klidu. Nevyhrál nakonec nikdo, body si oba týmy rozdělily za remízu 0:0. Domácí sekretář Pavel Hrubeš: "Vyrovnané utkání se spravedlivou remízou pod vedením tří rozhodčích, který tento zápas zvládli velice dobře." A my dodáme, že před 100 diváky řídil zápas Kos.

HVĚZDA KOLA :
V Kobylicích se narodil další střelec, do té doby jednogólový Vávra vstřelil tři branky v Žacléři a hattrickem rozhodl o další výhře fotbalistů z této obce.

UDÁLOST KOLA :
Dvě červené karty pro Lokomotivu Hradec Králové, v 15. minutě Pára sestřelil ve vyložené šanci domácí expres Tomáše Jiřičku a šel po čítankové situaci ven jako první, poté v 28. minutě jeho kolega Ziegler žlutě fauloval a po reakci domácího fotbalisty (ŽK) žlutě reagoval i on a interval jeho ŽK v rozmezí cca 30 sekund poslal ze hřiště i jeho.

VÝROK KOLA :
Petr Průcha, trenér Kobylic, o svém svěřenci Vávrovi: "Celé utkání rozhodl náš kapitán, který zcela jasně přečníval všechny aktéry tohoto zápasu a nejenom tím, že vstřelil tři branky, ale i přístupem, nasazením a herní kreativitou. Byl to dnes opravdový kapitán, a já jsem za to moc rád, poněvadž je to hodný a poctivý kluk."

NÁVŠTĚVA KOLA :
V Dolní Kalné sledovalo zachranářský duel dvou ohrožených týmů 142 fanoušků.


DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 21 ODEHRANÝCH KOLECH (celkem přišlo na jaře v této skupině 2 668 diváků, jarní průměr na zápas 95 diváků, sedmé kolo bylo divácky v chladném počasí průměrné - 352 fanoušků
)
FK Dolní Kalná - 1 624 diváků (průměr 147 diváků na zápas)
SK Robousy - 1 334 diváků (průměr na zápas 133 diváků)
FC Mladé Buky - 1 220 diváků (průměr 110 diváků na zápas)                             Spartak Kobylice - 1 175 diváků (průměr na zápas 117 diváků)                             Baník Žacléř - 1 056 diváků (průměr 96 diváků na zápas)                                       Lokomotiva HK - 1 010 diváků (průměr na zápas 101 diváků)
SK Janské Lázně - 840 diváků (průměr 76 diváků na zápas)                        Malšovice - 741 diváků (průměr na zápas 74 diváků)                                          


KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 21 ODEHRANÝCH ZÁPASECH :
16 - L.Vít (Žacléř),
14 - Jar. Jiřička (Dolní Kalná),
13 - Vích (Robousy),
11 - T.Jiřička (Dolní Kalná), Nový (Kobylice), Tomášek (Robousy),
10 - Z.Tauchman ml. (Dolní Kalná),

9 - Kult (Janské Lázně), Haider (Mladé Buky), Havlíček (Kobylice), 
8 - Horváth (Žacléř), 
7 - Šoufek (Kobylice), Doležal (Mladé Buky),
6 - Tuček (Lokomotiva), Tauchman st. (Dolní Kalná), Mil.Dvořák (Mladé Buky),

5 - Brhel, Machalík (Mladé Buky), Drbohlav (Robousy), Bartoš (Malšovice),
4 - Brokeš, Franc (Malšovice), Denk, Schejbal (Lokomotiva), Stránský (Janské Lázně), Khol, Vávra, vlastní (Kobylice), Štěpánek (Mladé Buky), Hampl (Dolní Kalná),
3 - Nývlt, Knobloch (Sobotka), Horáček, Ondráček, Voldán (Jičín), Stehlík (Janské Lázně), Smetana (Dolní Kalná), Ondráško, Mikolajczyk (Žacléř), Tichý (Lokomotiva), Tobiášek (Malšovice), Němeček (Janské Lázně),
2 - Vaněk, Svatoň (Lokomotiva), Pšenička, Kubišta (Kobylice), P.Jareš, Velínský, Horký, Ninger, Lemon (Malšovice), F.Materna (Robousy), Štěpánek, Pavlis, Kvíčala, Mich.Dvořák (Mladé Buky), Štelzer, M.Dvořák st., Demuth (Janské Lázně), Skála, Hradecký, vlastní (Žacléř), Javůrek, vlastní (Lokomotiva), Bartoš, vlastní (Dolní Kalná)
1 - Styar, Průcha, M.Novotný (Kobylice), Šec, Mašek, Ziegler, Demeter, Pára (Lokomotiva), Libřický, Groh, Krejčí (Malšovice), Kynčl, Srb, Wedlich, Rejman, vlastní (Robousy),
Kodytek, Najman, Navrátil, Jan Jiřička, Ježek (Dolní Kalná), Jurík, Špička, vlastní (Mladé Buky), Krudenc, Kabeláč, Kubišta, Pelcl, Hradecký, Koblížek (Janské Lázně), Knap, Kocek, Polák, Petrů, Brožek, Franze, Kovačík, Mádle, Špecián (Žacléř), 




EUTAX 1. B TŘÍDA SKUPINA H (o sestup) - program a výsledky

LČ 1 - Sokol Černíkovice (3 bonifikační body)
LČ 2 - FC České Meziříčí (3 bonifikační body)
LČ 3 - Baník Vamberk (2 bonifikační body)
LČ 4 - Jiskra Machov (2 bonifikační body)
LČ 5 - Spartak Opočno (1 bonifikační bod)
LČ 6 - Lokomotiva Borohrádek (1 bonifikační bod)
LČ 7 - Slavoj Předměřice
LČ 8 - SK Přepychy
 

H-skupina 1.B třídy měla zápasy rozděleny mezi sobotu a neděli.

Vedoucí České Meziříčí přivítalo v sobotu od 17,00 Černíkovice, duel týmů s nejlepší návštěvností byl utkáním o čelo tabulky. To domácí rozhodli v 90. minutě Hlavsou, konečné skóre 3:2 (Hlavsa 2, Baše - O. Stieber 2) se ne úplně nezamlouvalo trenéru Černíkovic Cejpkovi. Jaký byl jeho komentář k zápasu? "Zasloužené vítězství domácích. Nejhorší na place byla trojice rozhodčích. Neuznali domácím regulérní branku a v poslední minutě jim pustili ofside." Zápas vidělo 150 fanoušků, Meziříčí si na čele tabulky vybojovalo obrovský náskok na sestupovou příčku a k záchraně mu chybí už jen 6 bodů.  

Machov čekal v sobotu existenční duel, od 17,00 hostil Baník Vamberk. Pokud by hosté prohráli, domácí by se jim přiblížili na tři body. Nestalo se - tenisový výsledek 3:6 (Šváb, Svatoš, Purtig - Rohrich 2, Luňáček, Hamerský, Vidlička, Pazderník) přidělal Machovu další starosti, naopak Vamberk už zakotvil ve středu tabulky. Podle vedoucího Baníku Kotyzy to byla zcela zasloužená výhra.

Borohrádek - Opočno, domácí po remíze s Přepychy hostili v neděli kata domácích týmů Spartak Opočno, které doposud hrálo venku výtečně. Současná skvělá bilance opočenských fotbalistů na cizích hřištích pokračovala i v Borohrádku, Spartak vyhrál 3:0 (Jelen 2, Pfeifer). Domácí kouč Sazima viděl výhru soupeře jako zaslouženou: "Zasloužená výhra hostů. Zaspali jsme vstup do 2. poločasu a během 8 minut jsme inkasovali 3 branky. Vyhrál fotbalovější tým."

K zápasu Přepychy - Předměřice jsme před zápasem řekli, že to je utkání o tom, že tonoucí se stébla chytá. To platilo o obou týmech, stéblo bylo v tomto případě tříbodový zisk. Bilance před zápasem - Přepychy ještě nevyhrály, Předměřice na jaře jednou.
Onoho stébla se nakonec chopily Předměřice, které v Přepychách vyhrály 2:0 (Ponikelský, Pekáč), a oživily své naděje. Velmi smutný musel být domácí předseda Miroslav Pavel: "Dnešním zápasem jsme nenavázali na předchozí utkání.Z toho důvodu jsme již tradičně odehráli špatné utkání na domácím stadionu. Hosté vyhráli naprosto zaslouženě. Z prohry jsem zklamán."

HVĚZDA KOLA :
Lukáš Jelen, i jeho zásluhou Opočno válí venku a doslova rabuje domácí hřiště. V tomto kole vstřelil kanonýr Opočna dvě branky v Borohrádku.

UDÁLOST KOLA :
Pouhých 35 diváků vidělo drtivou domácí porážku nováčka z Machova od Baníku Vamberk 3:6. Na podzim machovští hráči zcela drželi krok, co se s nimi stalo na jaře ?

VÝROK KOLA :
Miroslav Pavel, předseda Přepych: "Dnešním zápasem jsme nenavázali na předchozí utkání.Z toho důvodu jsme již tradičně odehráli špatné utkání na domácím stadionu."

NÁVŠTĚVA KOLA :
Duel České Meziříčí - Černíkovice vidělo 150 fanoušků. V 90. minutě většinu z nich  potěšil střelec Hlavsa, který rozhodl na 3:2. Ofsajd nebo domácí vyzráli na past hostů?

DIVÁCKÁ HITPARÁDA PO 21 ODEHRANÝCH KOLECH (celkem přišlo na jaře v této skupině 2 919 diváků, jarní průměr na zápas 104 diváků, v 7. kole přišlo průměrných 335 návštěvníků)
České Meziříčí - 1 925 diváků (průměr 175 diváků na zápas)                                   Černíkovice - 1 700 diváků (průměr na zápas 170 diváků)
Borohrádek - 1 140 diváků (průměr na zápas 103 diváků)                                    SK Přepychy - 1 085 diváků (průměr 98 diváků na zápas)                                    Spartak Opočno - 860 diváků (průměr 86 diváků na zápas)
Baník Vamberk - 692 diváků (průměr na zápas 69 diváků)                                    Jiskra VEBA Machov - 637 diváků (průměr 57 diváků na zápas)                     Předměřice - 627 diváků (průměr na zápas 62 diváků)                                         


KANONÝŘI SOUTĚŽE PO 21 ODEHRANÝCH ZÁPASECH:
15 - L.Jelen (Opočno),
11 - Blažej (Přepychy),
9 - Pauker (Černíkovice), Ježek (České Meziříčí), Pfeifer (Opočno), Šváb (Machov),
8 - Strakatý (Předměřice), Svatoň (Borohrádek), Havel (České Meziříčí), T. Přibyl (Opočno),

7 - J.Nosek (Černíkovice), Králík, O.Dostál, Rohrich, Hamerský (Vamberk), Hlavsa (České Meziříčí),
6 - Škrabal (Opočno), O. Stieber (Černíkovice), Svatoš (Machov),
5 - Flekr (Vamberk), Čech, Martinec (Machov), Víteček (Černíkovice), Bílek (Borohrádek), Pekáč (Předměřice),
4 - D.Hanuš (Černíkovice), Prát, Kinzel (Přepychy), 
J.Čermák, P.Matějus, A.Čermák, Brendl (Borohrádek), Chochola, Pazderník (Vamberk), J.Tomášek, Baše (České Meziříčí),
3 - Brendl (Borohrádek),  Šponar (Vamberk), Mňuk, Hrouda (Černíkovice),  Kozák (České Meziříčí), Zima (Machov), O.Přibyl (Opočno), Ponikelský (Předměřice),
2 - Kotyza, Vidlička (Vamberk), M.Horák, T.Sazima (Borohrádek), Hlavatý, Soukup, Hronek, Bergman (Předměřice), T.Vik, J.Hanuš, Zimmer (Černíkovice), Čiháček, Slánský, Provazník (České Meziříčí), Čtvrtečka, Žid (Přepychy), Tláskal, Školník (Opočno), Šolín, Kubeček, Scholz, Hurdálek (Machov),
1 - B.Nosek, Trejtnar, Kučera, vlastní (Černíkovice), Uhnavý, Moravec, Voříšek, J.Matějus, vlastní (Borohrádek), Šorm, Pavelka, Samek, Luňáček (Vamberk), Zeman, Bareš, vlastní (Předměřice),  Rezek, vlastní (České Meziříčí), Středa, Šulc, Pich, Purtig (Machov), Trubač, Musil, vlastní (Opočno), Placák, Kovaříček, Vostoupal, Šmída, Jelen, vlastní (Přepychy),

V sobotu 26. dubna 2014 se hrál duel nováčků Dolní Kalná - Kobylice (1:4). Zápasu přihlížela velmi dobrá návštěva 150 diváků.


Postupně budeme přinášet některé možné scénáře sestupů z 1. B třídy. Dnes přidáváme druhý - realistický. Ten má tento obsah:
a) z divize sestoupí jeden tým z našeho kraje a náš vítěz KP (či další tým) postoupí
b) z 1. A třídy postoupí do KP dva týmy, z KP sestoupí dva poslední celky
c) z 1. A třídy sestoupí poslední dva týmy (to platí minimálně vždy), z 1. B třídy postoupí dva celky (tedy první dva ze skupin o postup)
d) z OFS postoupí pět přeborníků, do soutěží OFS sestoupí pět týmů 1. B tříd (tedy poslední dva ze skupin o sestup a horší ze šesté příčky)
e) prvním sestupujícím z 1. A třídy je letos Stará Paka, pokud by do 1. B třídy z rozhodnutí vedení klubu nevstoupila, má na její místo nárok další tým z OFS Jičín umístěný do 4. místa (novinka v soutěžním řádu, více zde), pokud by žádný z celků OFS Jičín na postup nereflektoval, sníží se počet sestupujících (viz ustanovení SŘ)



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vytvořeno: 9.5.2014
redakce Fotbal v kraji


Web fotbal v kraji
Sociální sítě
Kalendář akcí<
« 04 / 2024 »
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930


AKTUALITY


Ke stažení

Úřední hodiny
Úřední hodiny sekretariátu KFS
úterý - 8:00 - 16:00
čtvrtek - 8:00 - 17:00

Informace